reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziewczyny ja dziś wstalam lewa noga :( snilo mi się że strasznie krwawiła i nie chcieli mnie przyjąć do szpitala czy to poronienie :( pewnie długo nie wróci mi dzis humor przez głupi sen
Ja też miałam dziś koszmary, ale to tylko sny. W ogóle nie przejmuj się, bo to hormony płatają nam takie figle ❤😘

reklama
Jesli ciaza jst powiklana to juz nie jest fizjologiczna, jesli cokolwiek sie stanie to dziecko przewioza do innego szpitala, a jesli cos dzialoby sie Tobie to tez Cie odesla, a potem zaden szpital nie chce poloznicy. Moja ciocia rodzila prywatnie i dziecko wzieli do jednego szpitala a ja z krwotokiem wypuscili i kazali jechac do innego szpitala. Niestety jakiekolwiek powiklania w ciazy tej lub poprzedniej to jakies tam ryzyko
Ja nie wiem, ale dla mnie to bez sensu.. jak można wypuścić ze szpitala kobietę z krwotokiem.. a gdyby coś jej się stało? Kto by wziął za to odpowiedzialność..?
Jak dla mnie takie kliniki w takim razie to kpina totalna. 🤷‍♀️

Ufff bo się wystraszyłam.. Oj dziewczyny nie róbcie mi tego 🤪
Wszystko będzie ok. Ja swoje też przeżyłam i po poronieniach i po porodach... Ale chce iść do przodu i myśleć o tym że teraz będzie wszystko ok.czego życzę każdej z nas. 😊
Nie rozumiem właśnie tego, staram się tak mocno wierzyć że będzie dobrze, zapomnieć o złych wydarzeniach, tłumaczyć sobie ze przeciez wszystko jest dobrze na usg w badaniach a przyjdzie taka noc jak dzis i jestem rozbita na malutkie kawałki :(

Z prywatnymi tez może być problem z zapłata w przypadku komplikacji. Tu są normalne ogromne szpitale prywatne i maja wszystko i specjalistów. Ale tez jest problem jeżeli dziecko będzie wymagało ICU przez dłuższy czas jako wcześniak albo czegoś specjalistycznego extra. Wtedy mało które ubezpieczenie to pokryje albo tylko do limitu jakiegoś a koszty i miliona szybko sięgną. W państwowym to zawsze spokój jeżeli chodzi o pieniądze.

Czy dobrze rozumiem? Jeśli mogą być problemy, to już w takiej prywatnej klinice nie urodzisz..?
Z porodem przedwczesnym też odeślą?
To co to za klinika skoro boją się komplikacji jakichkolwiek? Jacyś słabo wykwalifikowani czy jak? Bo nie rozumiem 🤷‍♀️
Wydaje mi sie, ze to chodzi o dziecko i opieke neonatologiczna. Ze nie maja pełnego sprzętu, kadry itd.typowo do zajmowania sie dzieckiem z komplikacjami. Cos jak poród w domu - możesz rodzic z położna w domu tylko jesli ciąża przebiega ksiazkowo i w terminie

Nie rozumiem właśnie tego, staram się tak mocno wierzyć że będzie dobrze, zapomnieć o złych wydarzeniach, tłumaczyć sobie ze przeciez wszystko jest dobrze na usg w badaniach a przyjdzie taka noc jak dzis i jestem rozbita na malutkie kawałki :(
Mnie też się śnią Koszmary.ale nie biorę ich do siebie bo bym zwariowała....
Ostatnio śniła mi się moja babcia.. I to był bardzo dobry znak. I chyba dam malutkiej jej imię jak tylko się dowiem czy dziewczynka.. Nie każdy zły sen zwiastuje cos złego..

Właśnie też takim kłębkiem nerwow jestem i chodzę i sprzątam to zawsze Moj sposób na odreagowywanie, smutno mi okrutnie, chce mi się plakac
Jakoś chyba to przeżyłam bardzo przez sen
Rowniez mam nadzieję że wróci Ci humorek i będziemy dzis jeszcze uśmiechnięte :)
U mnie już ok. Brzdąc rozbroił mnie - poprostu przyszedł i się przytulił...

Ja nie wiem, ale dla mnie to bez sensu.. jak można wypuścić ze szpitala kobietę z krwotokiem.. a gdyby coś jej się stało? Kto by wziął za to odpowiedzialność..?
Jak dla mnie takie kliniki w takim razie to kpina totalna. [emoji2368]
Po jednej opinii sądzisz że to kpina? [emoji848] Sama możesz się wypowiedzieć? Rozumiem , że w państwowym szpitalu Wszystko jest pięknie ładnie? Dla mnie kpiną jest zostawianie kobiet po CC z dziećmi bez żadnej kontroli i opieki , jedzenie w szpitalach po porodzie ( a teraz mąż Ci nic nie doniesie) , chamstwo i brak wsparcia położnych , to dla mnie jest kpina. Ja się mogę wypowiedzieć bo przez podobne piekło przeszłam [emoji6] na prawdę myślisz , że lekką ręką wydalanym 3 tyś dla swojej fanaberii? I nie zasięgając opinii u innych dziewczyn , które tam rodzily? Uwierz nie [emoji6]
W sumie nie wiem po co ja się wydaje w dyskusje [emoji6] Jak będę musiała urodzić w państwowym bo tak będzie trzeba to poprostu zacisnę zęby i to zrobię.

Mnie też się śnią Koszmary.ale nie biorę ich do siebie bo bym zwariowała....
Ostatnio śniła mi się moja babcia.. I to był bardzo dobry znak. I chyba dam malutkiej jej imię jak tylko się dowiem czy dziewczynka.. Nie każdy zły sen zwiastuje cos złego..
Chyba zwariuje do kwietnia 🤯🤯🤯🤯🤯🥴🥴🥴 i osiwieje w dodatku 👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳 dobrze ze we wtorek mam wizytę :)
W sumie to napoczatku ciąży też mi się śnilo ze krwawiłam ale jakoś tego do siebie aż tak nie brałam
A wczoraj był dzień dziecka utraconego może też to miało wpływ na psychikę
Dobrze ze chociaż piersi mnie napierdzielają jak trzeba 😝

reklama
Do góry