reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Zna bardziej ciążę wszyskie plamienia czy przypadki krwi, wiec zapewne dlatego.
Z lekarka w luxmed mam mniejszy kontakt wizyta co 1-1,5 miesiąca, a z ta od NIE stale i wizyta i @ i sms, więc ta na TAK ma mniej informacji.
Jezu jaki sen ze jestem u kogoś nocuje, potem to sie okazuje szpital, budze sie a spodniczka jednorazowa krew, tylko długa ta spódniczka do ziemi! 😱

Jedna laska z pracy, o 08:00 na Messenger pisze mi ze miała dziwny sen i pyta czy jestem w ciąży 😃? Pewnie kadry puściły parę, bo wyslalam zaświadczenie w poniedziałek 😜!
O widzę że podobnie dzis snilysmy:) czy to zaczęły się te słynne koszmary ciężarnych 2 i 3 trymestru? :/

Zna bardziej ciążę wszyskie plamienia czy przypadki krwi, wiec zapewne dlatego.
Z lekarka w luxmed mam mniejszy kontakt wizyta co 1-1,5 miesiąca, a z ta od NIE stale i wizyta i @ i sms, więc ta na TAK ma mniej informacji.
Jezu jaki sen ze jestem u kogoś nocuje, potem to sie okazuje szpital, budze sie a spodniczka jednorazowa krew, tylko długa ta spódniczka do ziemi! 😱

Jedna laska z pracy, o 08:00 na Messenger pisze mi ze miała dziwny sen i pyta czy jestem w ciąży 😃? Pewnie kadry puściły parę, bo wyslalam zaświadczenie w poniedziałek 😜!
Kochana czy ja dobrze kojarze ze mialas kiedys jakies plamienie nie dawno?
Ja wczoraj wieczorem znow mialam troszeczke przy podcieraniu,myslalam ze tylko rano bedzie bo po sexie a wieczorem tez bylo...:(narazie juz cisza ale sie martwie

U mnie następna wizyta za 4 tyg. Wyniki NIPT za 2 tygodnie wiec tylko czekanie teraz.
A jesień mnie akurat cieszy bo upały zelżały i można się zacząć cieszyć słońcem a nie uciekać.
Idę ten rosół gotować. Później jakaś rozrywkę dla dzieciaków trzeba zorganizować.

Dla mam tak spanikowanych jak ja :
Kolejnym przełomowym momentem jest moment po badaniu USG pomiędzy 11-13 tygodniem- uważa się, że jeżeli nie rozpoznamy w tym badaniu odchyleń od normy lub wad to ryzyko poronienia staje się najniższe w całej ciąży i wynosi ok 1%.

Mnie to Przekonuje i uspokaja ☺️☺️☺️

reklama
Myśle, ze mogłaś mieć po prostu gorsze przeżycia niż ja, bo ja ogólnie bardzo pamiętliwa jestem, wiec jakby cos gorszego sie działo to na pewno bym pamietała[emoji12] po prostu jakby tak podsumować to nic aż takiego złego sie nie stało... psychicznie byłam po prostu juz wrakiem. Zwłaszcza, ze brzuch mi opadł miesiąc przed terminem, wszyscy mnie nakręcili, ze urodzę przed terminem, a potem trafiłam na wywołanie tydzień po terminie juz jako wrak psychiczny... chodząc z brzuchem na kolanach po prostu w życiu sie nie spodziewałam, ze to sie tak przeciągnie i dlatego sie podłamałam jakoś. Bo w samym szpitalu naprawdę położne były cudowne...
u mnie w szpitalu przy lozku jest telefon i 2 numery-1 do położnych od Kobiet, drugi od położnych noworodkowych. Myslalam, ze jak sie będzie dzwonić to z laska obrażone bedą przychodzić, a one okazały sie dostępne na każde zawołanie i przychodziły uśmiechnięte i pomocne[emoji7] w pamięci Za to utkwił mi 1 lekarz, dziadowi nie daruje, ze doprowadził mnie do płaczu i zawału mojego męża jak w płaczu nie byłam w stanie mu wytłumaczyć, ze w sumie jest ok, ale zanoszę sie płaczem, bo lekarz mnie olal i potraktowal niefajnie. i jesli trafie do szpitala np.na planowane cc (bo może tak sie u mnie potoczyć) to od razu poproszę mojego, żebym tylko nie trafiła na tego konkretnego lekarza[emoji12]
Tutaj niestety przychodziły obrażone... Pamiętam jak dzisiaj jak dziewczyna po CC wstała i chlusnela z niej krew dosłownie kałuża krwi [emoji33] ja akurat wracałam z łazienki , wolalysmy położne jedna przyszła oburzona , że po co my ja wołamy , że tu się nic nie dzieje [emoji17] a to tylko jedna z wielu sytuacji ale nie będę opowiadać coby innych nie potrzebnie nie stresować.

Do góry