reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

No ma chłopak problem, strasznie się z nim poklocilam, powiedziałam, że jak jeszcze raz się napoje wódki to ja odchodzę. Sam Miał problem z rata alkoholikiem, dobrze pamięta co miał przez to w domu, u mnie też tata miał problem alkoholem. Dziś jak wstał, to plakal jak dziecko, przepraszał, że wie że wódka robi z niego idiote. Teraz najgorsze że ten pptefel naprawdę gdzieś mu zginął. Dowód, prawo jazdy, przepustki do pracy. No ale z tym będzie sobie radził sam...
Ja się strasznie czuje, głowa mnie boli, brzuch zaczął ciągnąć...brak słów.
Jak widać każda z nas ma jakis problem z facetami, wszędzie są jakieś problemy. Ja myślałam, że facet z którym się rozwiodlam to dlatego że był bez mózgu gościu, Ten myślałam, że do rany przełóż A też coś nie tak. Drzec i wyć mi się chce😥😥😥😥
Spokojnie,nie przekreslajamy tak odrazu ludzi,ja z moim jestem juz z 18 lat i duzo z nim przerabialam,ma swoje demony ale ma tez te swoje dobre strony a kocha sie nie za cos ale mimo wszystko.

reklama
Mi lekarz również w 10 tyg podal lek na to aby sie oczyścić samej lezalam wtedy kilka godzin czekając na efekt w szpitalu jak nie udalo sie samemu wzieli mnie na czyszczenie
To jest taki mini porod, tylko przykro mi to mowic ten mini porod kobiety przezywaja w wc... I nie rzadko sie zdarza ze nieświadomie dziecko płynie razem z woda.......
Coś strasznego...😢😢😢😭😭😭

Tu nie chodzi o bycie ideałem tylko o to, że jak się chce mieć dziecko to trzeba się ogarnąć życiowo i wkurza mnie strasznie, że to tylko kobiety w ciąży potrafią z wielu rzeczy zrezygnować, przewartościować swoje życie, postawić sobie nowe priorytety, a faceci nie [emoji35][emoji35][emoji35] i jeszcze pretensje, że im się czegoś zabrania i się kuźwa czują "uwięzieni" i ograniczanie [emoji35][emoji35][emoji35] nosz...cisną się tylko niecenzuralne słowa na usta w takich momentach [emoji35][emoji35] mój też mnie wczoraj wkurzył, bo się zachowuje jak dzieciak i on chce jeszcze trzecie dziecko... Mhm...na pewno...na tą chwilę to może sobie te mieć, ale na pewno nie ze mną...jesli jego podejście się nie zmieni
Chodziło o to, ze pierwszy nie był dobry, a drugi miał okazać się do rany przyłoż a jednak ma coś za uszami.
Ja nie powinnam się odzywać, bo mój maz jest naprawdę dobry, choć wady tez ma. W pierwszej ciąży odstawił ze mną cole żeby mi nie było źle, że on pije a ja nie mogę. A teraz po co ma coś odstawiać, dla zasady? Nie mam z tym problemu.
Co do alkoholu to mimo ze nie mam jakiś strasznych wspomnień z dzieciństwa, ale nie lubiłam od zawsze alkoholu. I najbardziej bym chciala żeby mój nie pil. No ale lubi sobie czasami wypić. Nie upija się bardzo, ale dla mnie i tak za dużo. Tak samo nie akceptuje alkoholu na imprezach dzieci typu komunia, urodziny czy cos. A u mnie w domu tak było.

Ja myśle ze sama miłość to zbyt mało. Ale ja mało romantyczna jestem.
Ja tez jestem malo romantyczna a wrecz straszznie praktyczna,ja mojego meza niestety musze troche kontrolowac ale nie chxe go tez ograniczac,ale to taki typ czlowieka co jakby go puscic wolno to mu odwali i on o tym tez wie.moj maz bardzo lubi pilke nozna i sie na tym bardzo zna a co przez to idzie lubi obstawiac wyniki i potrafi na tym wygrac sporo kasy.ale musze mu to kontrolowac,wiele lat z tym walczylam ale to nie mialo sensu bo wiem ze to tez jego hobby,wiec mamy umowe i on zadowolony i ja.ale dla kazdego co innego dziala.ja ogolnie jestem bardzo otwarta i wyrozumiala ,i wiele spraw potrafie zaakceptowac

Ostatnia edycja:
reklama
Nie wydaje mi się żeby w 10tc kobieta sama się oczyściła, dziecko przecież jest już dość spore...ja nie mogę sobie wyobrazić tego co przeżywa ta dziewczyna 😔😔😔😢 strasznie jej współczuję 😢😢
Ale ona myślała że jest w 10tc a pisała że dziecko przestali rosnąć dwa tyg temu czyli 8tc, więc jest szansa że się oczyści Jeszce sama

Do góry