P
pożegnanie
Gość
Gdzie tam, siedzę wlansie na spotkaniu i piszę tutaj!!! Wyłączyłam kamere, a szef pyta Jesteś jesteś ?Dzidziu pracownikiem roku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gdzie tam, siedzę wlansie na spotkaniu i piszę tutaj!!! Wyłączyłam kamere, a szef pyta Jesteś jesteś ?Dzidziu pracownikiem roku
za duzoA 104 tp nie jest za duzo?myslalam ze do 95 jest norma?nie znam sie ,mam maszynke mezowa do pomiarow i sobie czasem robie to generalnie mam niski ale nie wiem czy to tabletki czy moje cialo,nie chce zeby cos sie dzialo z dzieckiem
No właśnie to jedyny wolny termin i teraz nie wiem czy warto jechać czy dać sobie spokój.Nie ma opcji szybciej?bo cos tam czytalam ze dziecko zaczyna rozciagac nozki w pozniejszych tygodzniach,ale moze jeszcze bedzie ok
Współczuję, ostatnio to samo przerabiałamJa mam 18:40 a teraz siedzę na 6h spotkaniu online [emoji85][emoji85][emoji85]
Ja byłam tez jakoś 13+. Skoro widełki są do 14 to chyba można być 13+6No właśnie to jedyny wolny termin i teraz nie wiem czy warto jechać czy dać sobie spokój.
Tak mam cukrzycę ciążową, zazwyczaj udaje się opanować cukrzycę dietą u mnie w dzień wystarcza dieta i mam ładnie cukier w normie , niestety w nocy mój organizm ma problem z rozkładaniem cukru i przyjmuję insulinę nocną. Cukier mierzę 4 x dziennie na czczo , godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Ogólnie trzeba jeść 5 posiłków dziennie przerwy między posiłkami nie powinny być krótsze niż 2 h ale nie dłuższe niż 3h . Ja niestety nie jestem w stanie tak jeść, czasami na siłę uda mi się zjeść 4 posiłki , ale nie wpadam w ketozę i cukry z dzień ok więc moja diabetolog nie ma zastrzeżeń. Ogóle to dieta jest dość restrykcyjna szczególnie dla mnie bo nie lubię ryżu i kasz.... Eliminujesz z diety Wszystko co ma cukier w składzie... Czyli 90% produktów w sklepie.... Najlepiej też ograniczyć do minimum węglowodany czyli ziemniaki , produkty przetworzone czy z białej mąki , smażone... Nabiał też trzeba ograniczyć np. szklanka mleka czy jeden serek wiejski dziennie. Czyli tak na prawdę Wszystko co dobre [emoji17][emoji1751] na stałe zaprzyjaźniłam się z działem "bio" a i tak jakiegoś super wyboru produktów nie ma... Jem to samo w kółko.... Jedzenie nigdy nie sprawiało mi tyle nieprzyjemności co teraz [emoji3525]Ty masz chyba problemy cukrzycowe teraz w ciazy?jak wyglada leczenie?dieta i glukometr?
Świetnie zatem strachy niepotrzebne , ale wiem, że sama przed wizytą zawsze wchodzę na wdechu, mimo że w sercu wiem że wszysko jest w porządku !Ja już po badaniach, dziecko żyje ma się dobrze. Rusza się ale nie jest jakieś dzikie, ładnie się dało pomierzyc chociaż nie wiem jak jest długie bo nie pytałam a na zdjęciu mam czaszkę i udo. Rozwija się prawidłowo,szyjka prawidłowa, zero infekcji
Dziś 15+3, następna wizyta 27.10
O mojej ciąży też wiedzieli wszyscy szybciej niż jaJak moja koleżanka powiedziała gdzieś w 9 - 10 tygodniu to przewodnicząca od razu powiedziała, że wiedziała, bo jej się buzia zmieniła i to prawda, bo ja się domyśliłam, że jest w ciąży niż zrobiła test ciążowy
U mnie jeszcze dochodzą problemy z jelitami, od wielu miesiecy nie piłam mleka, ewentualnie bz laktozy do kawy, a wzoraj dostałam fazę na mleo, miałam takie gazy, i bulgotanie w brzuchu , po kaszy mam tak samo.Tak mam cukrzycę ciążową, zazwyczaj udaje się opanować cukrzycę dietą u mnie w dzień wystarcza dieta i mam ładnie cukier w normie , niestety w nocy mój organizm ma problem z rozkładaniem cukru i przyjmuję insulinę nocną. Cukier mierzę 4 x dziennie na czczo , godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Ogólnie trzeba jeść 5 posiłków dziennie przerwy między posiłkami nie powinny być krótsze niż 2 h ale nie dłuższe niż 3h . Ja niestety nie jestem w stanie tak jeść, czasami na siłę uda mi się zjeść 4 posiłki , ale nie wpadam w ketozę i cukry z dzień ok więc moja diabetolog nie ma zastrzeżeń. Ogóle to dieta jest dość restrykcyjna szczególnie dla mnie bo nie lubię ryżu i kasz.... Eliminujesz z diety Wszystko co ma cukier w składzie... Czyli 90% produktów w sklepie.... Najlepiej też ograniczyć do minimum węglowodany czyli ziemniaki , produkty przetworzone czy z białej mąki , smażone... Nabiał też trzeba ograniczyć np. szklanka mleka czy jeden serek wiejski dziennie. Czyli tak na prawdę Wszystko co dobre [emoji17][emoji1751] na stałe zaprzyjaźniłam się z działem "bio" a i tak jakiegoś super wyboru produktów nie ma... Jem to samo w kółko.... Jedzenie nigdy nie sprawiało mi tyle nieprzyjemności co teraz [emoji3525]
No ale walczę bo cały czas mam nadzieję , że to ja sens i że dzidzia będzie zdrowa i zrobię wszystko co mogę [emoji4]
Lada chwila, trzymam kciuki, daj znać po i się już nie stresujJa mam wizyte o 12.20 i już zaczynam się stresować..
Ten metformin to nie dziala jeszcze na jakies hormony czy tylko na cukier,bo zaleca sie przy pcos brac i sie wlsanie boje ze cos z horminami sie powaliU mnie jeszcze dochodzą problemy z jelitami, od wielu miesiecy nie piłam mleka, ewentualnie bz laktozy do kawy, a wzoraj dostałam fazę na mleo, miałam takie gazy, i bulgotanie w brzuchu , po kaszy mam tak samo.
Jak mierzę glukometrem, to pojedyncze dni mam powyzej 95, udaj mi sie oscylowac w okolicach ponizej 90.
Być moze ten wynik 104, jest efektem po odstawieniu metforminy.