reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Alw super, super ❤❤❤ Dzidzia hula😃!
Ja wiecie ze tak juz od kilku dni kminie i kminie, bo czuje sie ekstra!
@Chichuni jak Ty ani objawówow, ani bólów, ciągnięcia itp. Wczoraj coś tam poczulam, dzis takie jakieś ciśnienie a teraz luz. Jutro wizyta, wiem że jest Ok, Dzidzie❤ jutro zobaczę 😍😍👍!
Już nawet pęcherz mi mniej katuje. Bo przez 2 dni, to latałam doslownie, co 10min i to prawie na czterech, bo balam się, że popuszcze. Młoda to tylko ubaw miala z matki, mała malpa 🤣

@Kamiśka :) @elysia141 @dorotakovv jestem calym sercem z Wami i bardzo bardzo mocno trzymam kciuki żeby już niedługo okazało się że wszystko jest w jak najlepszym porządku! Doskonale rozumiem ten niepokój który w Was jest, własnie dlatego zdecydowałam się na nifty, mimo że u mnie ryzyko było na poziomie 1:800. Ale ja nie dałabym rady spokojnie przeżyć ciąży, gdybym nie upewnila się dodatkowymi badaniami, że ryzyko jest jednak minimalne, tym bardziej, że wiedziałam że zdecyduje się na zakończenie ciąży w razie czego, niestety... Myślę że te badania nie mają sensu tylko i wyłącznie w przypadku, gdy rodzice wiedzą że bez względu na wszystko chcą przyjąć chore dziecko. A nifty wykrywa też inne wady więc można przygotować się na ewentualne leczenie. Ja na wyniki czekałam około 6 dni łącznie z weekendem. Przed wykonaniem przeczytałam setki forów i wiem, że w ogromnej większości pappa tylko nastraszyło biedne mamy a wszystko było dobrze! I tego Wam z całego serca życzę, będzie dobrze Dziewczyny! 😘

Mam 2 hipotrofikow, teraz wg pappa znowu ryzyko hipotrofii i przedwczesnego porodu, a jem i jadlam zawsze racjonalnie i zdrowo.
Ja na moim wyniku nie mam napisane nic o bialku,tylko genetycznie jakie szanse,moj syn urodzil sie 2700,ciekawe czy tez mialam bialko male,ale chyba by mi powiedzieli...

@Kamiśka :) @elysia141 @dorotakovv jestem calym sercem z Wami i bardzo bardzo mocno trzymam kciuki żeby już niedługo okazało się że wszystko jest w jak najlepszym porządku! Doskonale rozumiem ten niepokój który w Was jest, własnie dlatego zdecydowałam się na nifty, mimo że u mnie ryzyko było na poziomie 1:800. Ale ja nie dałabym rady spokojnie przeżyć ciąży, gdybym nie upewnila się dodatkowymi badaniami, że ryzyko jest jednak minimalne, tym bardziej, że wiedziałam że zdecyduje się na zakończenie ciąży w razie czego, niestety... Myślę że te badania nie mają sensu tylko i wyłącznie w przypadku, gdy rodzice wiedzą że bez względu na wszystko chcą przyjąć chore dziecko. A nifty wykrywa też inne wady więc można przygotować się na ewentualne leczenie. Ja na wyniki czekałam około 6 dni łącznie z weekendem. Przed wykonaniem przeczytałam setki forów i wiem, że w ogromnej większości pappa tylko nastraszyło biedne mamy a wszystko było dobrze! I tego Wam z całego serca życzę, będzie dobrze Dziewczyny! 😘
Super,a powiedz mi jakie ci wyszly wyniki po nifty?

❤️❤️

reklama
U mnie dzisiaj po wizycie na szczęście pozytywnie ;) Wszystko w porządku.. ciąża 11+3, dzieciaczek ruchliwy dosyć 46 mm 💓
Wklejam Wam foteczkę 🙃

1601915746706.png

Do góry