reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hipotrofia ma niewiele wspolego z odzywianiem matki, to naprawde musi byc skrajne niedozywienie zeby mialo wplyw...
Bardzo często kobiety z radykalnej diety cukrzycowej mają dzieci z niską wagą urodzeniową ( masz rację, że hipotrofia to za dużo powiedziane ;) ) i to słyszałam i od ginekologa i od położnych.

reklama
Oj tak to napewno,szczerze namawiam do Nifty,zreszta chyba go robisz niedlugo?Wszystkie tu przezywamy i wspieramy Ciebie i dorote bo ona tez tam miala wysokie ryzyko.
Wahamy się między nifty a amnio po środowej wizycie podejmiemy decyzję. Bardziej przekonuje mnie nifty ale gdyby coś wyszło nie tak to i tak będę musiała robić amnio bo w PL są 2 badania które tak na prawdę "honorują" jest właśnie amnio albo pobranie kosmówki płodu [emoji1745][emoji1751] dzisiaj rozmawiałam z genetykiem który robił mi USG , że ryzyko powikłań po amnio w tej chwili wynosi 0,5 % bardziej prawdopodobne jest , że się upadnie na schodach uderzy się w brzuch i się poroni. Ale we środę mam konsultacje z genetykiem z CZD z Warszawy i raczej na jego opinii będę bazować.

Wahamy się między nifty a amnio po środowej wizycie podejmiemy decyzję. Bardziej przekonuje mnie nifty ale gdyby coś wyszło nie tak to i tak będę musiała robić amnio bo w PL są 2 badania które tak na prawdę "honorują" jest właśnie amnio albo pobranie kosmówki płodu [emoji1745][emoji1751] dzisiaj rozmawiałam z genetykiem który robił mi USG , że ryzyko powikłań po amnio w tej chwili wynosi 0,5 % bardziej prawdopodobne jest , że się upadnie na schodach uderzy się w brzuch i się poroni. Ale we środę mam konsultacje z genetykiem z CZD z Warszawy i raczej na jego opinii będę bazować.
Oj tak to napewno,szczerze namawiam do Nifty,zreszta chyba go robisz niedlugo?Wszystkie tu przezywamy i wspieramy Ciebie i dorote bo ona tez tam miala wysokie ryzyko.
Ja go robię jutro ✊✊

A w którym tyg jesteś? Ja w razie wu mam termin na 20 paź na amnio bo się zapisałam ale mogę odmówić . Na wynik nifty 10 dni się czeka wiec jeszcze będę miała czas

reklama
Do góry