reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
A ja Wam dziewczyny napiszę, że tak czytam te wszystkie komentarze i myślę sobie że to super, że tak się fajnie wspieramy. Ja co prawda nie wypowiem się na temat dodatkowych badań ale to jak się angażujemy w swoje problemu nawzajem jest piękne [emoji177]. Jestem pewna, że wszystkie nasze Cudaczki są piękne i zdrowe! Niektóre potrzebują tylko więcej uwagi!
To prawda !! Nawet się nie znamy a ogrom ciepłych dobrych słów które od Was dostaje jest cudowna [emoji7][emoji7][emoji3590][emoji3590] w dużej mierze dzięki wsparciu dziewczyn spokojnie podchodzę do tematu i czekam co przyniesie przyszłość [emoji4][emoji4] a na prawdę na początku byłam załamana... I za to serdecznie Wam dziękuję !! Jesteście wspaniale [emoji3590][emoji3590] nie od dzisiaj wiadomo , że w kupie siła [emoji1787][emoji1787]

Mam 2 hipotrofikow, teraz wg pappa znowu ryzyko hipotrofii i przedwczesnego porodu, a jem i jadlam zawsze racjonalnie i zdrowo.
Oczywiście nie chciałam Cię urazić, jak też żadnej innej mamy hipotrofika. Wiadomo, że są różne schorzenia i powikłania ciążowe, np niewydolne łożysko. Również kobiety z cukrzycą muszą stosować taką restrykcyjna dietę, bo cukier jest dużo groźniejszy dla dziecka niż niska masa urodzeniowa. Chodziło mi o zdrowe kobiety, które w ciąży stosują diety typu : dziś nic nie jem ( moja koleżanka taką stosowała, w dodatku miała cukrzycę ) i jest to podyktowane tylko dbaniem o figurę. Co gorsza- czasem lekarze karcą kobiety na wizytach, że przytyły o kilogram za dużo i zalecają ograniczyć jedzenie, a nie wiedzą, czy ta kobieta odżywia się zdrowo, czy nie. Wszystkie ciężarne wrzucają w jeden schemat przybierania na wadze w ciąży. A taka jest prawda, że niektóre przybiorą więcej w pierwszym trymestrze, mniej w drugim, lub w jednym miesiącu mniej, a w drugim więcej.

Załączniki

• IMG_20201005_185834.jpg
    IMG_20201005_185834.jpg
    859,1 KB · Wyświetleń: 57
  • IMG_20201005_185822.jpg
    IMG_20201005_185822.jpg
    915,6 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_20201005_185818.jpg
    IMG_20201005_185818.jpg
    862,9 KB · Wyświetleń: 56
  • IMG_20201005_185811.jpg
    IMG_20201005_185811.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 58
  • IMG_20201005_185801.jpg
    IMG_20201005_185801.jpg
    900 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Ja zawsze wieczory z ksiazka a teraz nie mogę. Mózg jakiś zamglony, czytam i nie wiem co czytam...

A te nifty dają jednoznaczny wynik czy tez jakieś wysokie lub niskie prawdopodobieństwo tylko? Tzn powie mi to tylko ze 1:40 lub 1:400 lub 1:40000? Bo jak tak to ja chyba podziękuje.
Mi lekarz powiedział, że nipt (nifty, harmony etc. daje odpowiedź tak lub nie). Są tylko dwie opcje: wysokie ryzyko i niskie ryzyko. Nie ma już zgadywanek. Mnie mój wynik bardzo uspokoił :)

Do góry