reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Mi lekarz powiedział, że nipt (nifty, harmony etc. daje odpowiedź tak lub nie). Są tylko dwie opcje: wysokie ryzyko i niskie ryzyko. Nie ma już zgadywanek. Mnie mój wynik bardzo uspokoił :)
Mialas nifty?i tez bylo jeden do milionow?
Boze chcialabym takie milionowe numery zobaczyc

Mialas nifty?i tez bylo jeden do milionow?
Boze chcialabym takie milionowe numery zobaczyc
Robiłam harmony i tam jest przy poszczególnych wadach napisane : high risk albo low risk albo detected - not detected. Nie ma żadnych numerów. Lekarz powiedział, że jak jest napisane low risk, to dziecina zdrowa, a jak high risk to jak 1:10.

No mnie miliardy tez by uspokoily,a jaka plec.kurde mysle nad tym harmony,a zrobilas bo myslalas ze duze ryzyko 1-800?

To pośrednie ryzyko, ale mi to wystarczyło. Ważnym aspektem było też to że zbliżam się do 34 urodzin a także to że nie bardzo znam kobiety w mojej rodzinie (jakieś durne kłótnie pokolenie i dwa wstecz sprawiły że moja rodzina od dawna nie trzyma się razem) więc nie wiedziałam czy jakies choroby w rodzinie już występują czy nie. Mieliśmy jakieś oszczędności z mężem więc to była szybka decyzja, dla świętego spokoju.

Melduję, że po wizycie wszystko OK [emoji4] Dzidziusiek wyglądał na zadowolonego [emoji1]Szyjka długa i zamknięta - uff... Kolejna wizyta za miesiąc. Mam odstawić duphaston.
Bardzo się cieszę kochana że wszystko u Was w jak najlepszym porządku [emoji7][emoji3590]

Mi lekarz powiedział, że nipt (nifty, harmony etc. daje odpowiedź tak lub nie). Są tylko dwie opcje: wysokie ryzyko i niskie ryzyko. Nie ma już zgadywanek. Mnie mój wynik bardzo uspokoił :)
U nas lekarka ciagle tylko mówiła ze to 99% i płeć, z naciskiem na płeć, bo mój mąż akurat był i w 10 tyg już lekarkę pytał o płeć 😂
Ja bym chciała zeby mi to powiedziało ryzyko 1: milion i jestem szczęśliwa. Ale co jak zrobię i wyjdzie 1:10 albo podobnie. Przecież cała resztę ciąży będę przezywać i się stresować i wyć pewnie tez.
W poprzednich ciążach nie robiłam tych badań i taka spokojna byłam. Teraz z wiekiem przyszedł strach. I jeszcze takie myślenie ze 2 zdrowych dzieci to może kusze los😟
Marudzę, wiem. Mam nadzieje ze nikogo nie stresuje.

Ja to samo..czekalam tak do drugiej wizyty czy na pewno wszystko w porządku i chyba najwyższy czas powiedzieć szefowi :)
Ja coraz bardziej boje sie Covidu a muszę jezdzic do pracy autobusem....Mam coraz wiekszy stres ☹Bede probowala przeforsowac prace zdalna....zobaczymy jaka bedzie reakcja w pracy na moja ciążę . Czy ktoras z Was dziewczyny tez tak zasuwa jak ja?

wszystko fajnie tylko w Polsce nifty kosztuje 2500 zl ......I nie jeat refundowany. Ja na szczęście juz po samym Usg mam ryzyko Trismomii 21 zmniejszone z 280 na 1416....wiec czekam na Pappa, nie spodziewam sie zeby Pappa zaniżało tą statystyke/a przynajmniej nie chce o tym myslec bo juz nie mam siły na stres/

reklama
Hej, i ja tez juz po prenatalnych :)
Gin powiedział, że jestem w niskiej grupie jeżeli chodzi o wady genetyczne:)
Natomiast zalecił codziennie kontrolowanie ciśnienia i zalecił branie jakis tabletek właśnie ze względu na ciśnienie i markery... troszkę mnie to zmartwiło..

Do góry