reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wahamy się między nifty a amnio po środowej wizycie podejmiemy decyzję. Bardziej przekonuje mnie nifty ale gdyby coś wyszło nie tak to i tak będę musiała robić amnio bo w PL są 2 badania które tak na prawdę "honorują" jest właśnie amnio albo pobranie kosmówki płodu [emoji1745][emoji1751] dzisiaj rozmawiałam z genetykiem który robił mi USG , że ryzyko powikłań po amnio w tej chwili wynosi 0,5 % bardziej prawdopodobne jest , że się upadnie na schodach uderzy się w brzuch i się poroni. Ale we środę mam konsultacje z genetykiem z CZD z Warszawy i raczej na jego opinii będę bazować.
Widac jestes w dobrych rekach to najwazniejsze,no ja to mysle ze ten nifty to i z 99.8% daje,ten wyniki juz by mnie satysfakcjonowal.podejmiecie swiadoma decyzje i napewno bedzie dobra,bedziemy sie smiac jeszcze z tego ile strachu sie najadlas

reklama
Odebrałam wyniki Pappa ryzyko wzrosło nieznacznie bo z USG było 1:216 a Pappa 1:207 ryzyko podstawowe miałam 1:668. Dostałam skierowanie na amniopunkcje , we środę mam spotkanie z genetykiem i mamy omówić dalszą strategię i wszystkie za i przeciw. Oczywiście mam być sama [emoji1751][emoji1751] jakby to dziecko miało tylko jednego rodzica [emoji17][emoji17]

Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt [emoji7][emoji7][emoji3590] mam nadzieję , że i ja będę mogła się jeszcze pochwalić dobrymi wieściami [emoji4][emoji4]
Skonsultuj się z lekarzem genetykiem, co do dalszych badań, może te nieinwazyjne. No i to wciaż statystyka!
Ja wiem ze będziesz z nami i w ogóle nie ma innej opcji! 😃👍!

Bardzo często kobiety z radykalnej diety cukrzycowej mają dzieci z niską wagą urodzeniową ( masz rację, że hipotrofia to za dużo powiedziane ;) ) i to słyszałam i od ginekologa i od położnych.

Mam 2 hipotrofikow, teraz wg pappa znowu ryzyko hipotrofii i przedwczesnego porodu, a jem i jadlam zawsze racjonalnie i zdrowo.

Mam 2 hipotrofikow, teraz wg pappa znowu ryzyko hipotrofii i przedwczesnego porodu, a jem i jadlam zawsze racjonalnie i zdrowo.
Mojej córce też wcisnęli hipotrofie. Bo niby mała 2730 51cm. Ale ja ją rodząc ważyłam jakieś 55kg i ogólnie jestem drobna. To nie wiem jakiego kloca się spodziewali. Moja mama najmłodszą siostrę urodziła w terminie 2500 i nie wpisali jej żadnej hipotrofii.
Teraz też nie spodziewam się, że moje dziecko dobije 3kg. Wiem, że będzie malusie jak strasza córka.

A ja Wam dziewczyny napiszę, że tak czytam te wszystkie komentarze i myślę sobie że to super, że tak się fajnie wspieramy. Ja co prawda nie wypowiem się na temat dodatkowych badań ale to jak się angażujemy w swoje problemu nawzajem jest piękne 💕. Jestem pewna, że wszystkie nasze Cudaczki są piękne i zdrowe! Niektóre potrzebują tylko więcej uwagi!

reklama
Ja też przed wejściem na usg nakładam sobie glupot do głowy, bo objawów 0. A tak to choc macice czułam. A dzis od rana nic. I jak tylko przyłożył mi usg do brzucha od razu pytam, czy malenstwo zyje. A ten patrzy na mnie jak na kosmitę 🤣
Wszystko okazalo sie dobrze, ruchliwe to okropnie 🥰
Glowa do góry, wszystko będzie dobrze! 😘
Alw super, super ❤❤❤ Dzidzia hula😃!
Ja wiecie ze tak juz od kilku dni kminie i kminie, bo czuje sie ekstra!
@Chichuni jak Ty ani objawówow, ani bólów, ciągnięcia itp. Wczoraj coś tam poczulam, dzis takie jakieś ciśnienie a teraz luz. Jutro wizyta, wiem że jest Ok, Dzidzie❤ jutro zobaczę 😍😍👍!

Do góry