reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

No ja właśnie te iG miałam na poziomie chyba 175 i właśnie dlatego, ze przechodziłam juz różyczkę. Nie kojarzysz czy chorowałas kiedyś na różyczkę? Sprawdź może tez wyniki z wcześniejszych ciąż czy juz wtedy nie miałaś przeciwciał?

reklama
Ja też jutro, staram się nie myśleć, cały dom sprzątnięty, szarlotka w piecu, obiad gotowy, zakupy na weekend zrobione. Spokojnie, w większości pomagałam, biegał mąż 🙈

Wieczorem popcorn i harry potter :)

Także znaleźć sobie zajęcie proszę, bo inaczej na prawdę zjesz paznokcie. Będzie dobrze :)
Ja niedawno wrocilam z pracy, takze jedyna rzecz ktora zdążyłam sobie zrobić to ciepła herbatka z cytrynka i miodem i kocyk ❤ o ktorej godzinie masz wizyte ?
Ja też jutro, staram się nie myśleć, cały dom sprzątnięty, szarlotka w piecu, obiad gotowy, zakupy na weekend zrobione. Spokojnie, w większości pomagałam, biegał mąż 🙈

Wieczorem popcorn i harry potter :)

Także znaleźć sobie zajęcie proszę, bo inaczej na prawdę zjesz paznokcie. Będzie dobrze :)
No ja dzisiaj dosyć późno wrocilam z pracy, takze jedyna rzeczą ktora chciało mi się zrobić to ciepła herbatka z miodem i cytryna, a teraz to tylko kocyk ❤ staram się nie myśleć, chociaż gdzies tam z tyłu głowy mysli same przychodzą... jeszcze dzisiaj ciśnienie podniosla mi moja tesciowa, która zdziwiła się faktem, że będę robić usg genetyczne... ale ze po co ? Przeciez młoda jestem, zdrowa... 🤦‍♀️ eh....

No ja właśnie te iG miałam na poziomie chyba 175 i właśnie dlatego, ze przechodziłam juz różyczkę. Nie kojarzysz czy chorowałas kiedyś na różyczkę? Sprawdź może tez wyniki z wcześniejszych ciąż czy juz wtedy nie miałaś przeciwciał?
Wiesz co 12 lat temu rodziłam synka.. Nie znajdę tych badan a córkę w Szwecji i też nie dostawałam nic do ręki tylko położna mowila czy ok czy nie o tylko 3usg w ciąży

Cześć dziewczyny, podłączę się tutaj do wątku, bo czasem mam ochotę tak "porozmawiać" .
U mnie 12 tydzień się zaczął. Już jestem po USG prenatalnym i wszystko jest dobrze. Chyba będzie drugi synek. Maluch wiercił się na USG, ssał rączkę, piękny widok :)
Przyjmiecie mnie do swojego kręgu? :)
gratulacje i zapraszamy:)

Też mam wyso

Ja tez mam aż 7.5. Ale wszystko inne ok..
Ja mam pH 8 bo mam skłonności do infekcji układu moczowego ale to nie świadczy o niczym złym. Powinnaś zakwaszać mocz aby potencjalnym bakteriom utrudnić namnażanie. Pij sok z żurawiny, cytryny, możesz zaopatrzyć się w żurawit, jeść kwaśne owoce. I to tyle 😊 Jeśli pozostałe parametry są ok to nie masz się czym martwić.

Ja mam pH 8 bo mam skłonności do infekcji układu moczowego ale to nie świadczy o niczym złym. Powinnaś zakwaszać mocz aby potencjalnym bakteriom utrudnić namnażanie. Pij sok z żurawiny, cytryny, możesz zaopatrzyć się w żurawit, jeść kwaśne owoce. I to tyle 😊 Jeśli pozostałe parametry są ok to nie masz się czym martwić.
Tak reszta ok... Ja lubię sok z pomarańczy nic innego mi nie wchodzi.. Mam nadzieję że to będzie ok

Co? Przecież przy grupie II już lekarze zalecają dodatkowe badania, a co dopiero przy grupie III...ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza, ale musisz mieć wyniki ze sobą i muszą Ci ją dać w przychodni, w której miałaś badanie
Przy II dodatkowe badania? Ja mam od zawsze II grupę. To wynik prawidłowy bo nie ma dysplazji ani raka.

Ja niedawno wrocilam z pracy, takze jedyna rzecz ktora zdążyłam sobie zrobić to ciepła herbatka z cytrynka i miodem i kocyk ❤ o ktorej godzinie masz wizyte ?

No ja dzisiaj dosyć późno wrocilam z pracy, takze jedyna rzeczą ktora chciało mi się zrobić to ciepła herbatka z miodem i cytryna, a teraz to tylko kocyk ❤ staram się nie myśleć, chociaż gdzies tam z tyłu głowy mysli same przychodzą... jeszcze dzisiaj ciśnienie podniosla mi moja tesciowa, która zdziwiła się faktem, że będę robić usg genetyczne... ale ze po co ? Przeciez młoda jestem, zdrowa... 🤦‍♀️ eh....
A weź teściowa... Moja miała dzisiaj przyjechać nie wiem po co. Przed chwilą telefon gdzie jesteśmy i debila z nas robią, że to my mieliśmy być u nich. Jeszcze mówi mojemu, że tatara przywiezie, wie że nie mogę ale on zje... Kocham tatara.. Na szczęście mąż ogarnięty jej powiedział żeby się zastanowiła co mówi... Także nici z Pottera.

A wizyta o 11. Rano jeszcze krew więc może szybki pójdzie. A Ty o której?

reklama
A weź teściowa... Moja miała dzisiaj przyjechać nie wiem po co. Przed chwilą telefon gdzie jesteśmy i debila z nas robią, że to my mieliśmy być u nich. Jeszcze mówi mojemu, że tatara przywiezie, wie że nie mogę ale on zje... Kocham tatara.. Na szczęście mąż ogarnięty jej powiedział żeby się zastanowiła co mówi... Także nici z Pottera.

A wizyta o 11. Rano jeszcze krew więc może szybki pójdzie. A Ty o której?
Ehhh... nie wiem co z tymi teściowymi, na ogół dobra kobita, ale nie może wyjsc jej z nawyku wtracanie swojego nosa w nie swoje sprawy... czekam, aż wypali jeszcze z czymś to jej powiem co myślę;)
A jeśli chodzi o tatara... zjadłabym😁
To będę 3mac kciuki:)
Ja mam wizyte o 13 :)

Do góry