reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

No ja właśnie te iG miałam na poziomie chyba 175 i właśnie dlatego, ze przechodziłam juz różyczkę. Nie kojarzysz czy chorowałas kiedyś na różyczkę? Sprawdź może tez wyniki z wcześniejszych ciąż czy juz wtedy nie miałaś przeciwciał?

reklama
Ja też jutro, staram się nie myśleć, cały dom sprzątnięty, szarlotka w piecu, obiad gotowy, zakupy na weekend zrobione. Spokojnie, w większości pomagałam, biegał mąż 🙈

Wieczorem popcorn i harry potter :)

Także znaleźć sobie zajęcie proszę, bo inaczej na prawdę zjesz paznokcie. Będzie dobrze :)
Ja niedawno wrocilam z pracy, takze jedyna rzecz ktora zdążyłam sobie zrobić to ciepła herbatka z cytrynka i miodem i kocyk ❤ o ktorej godzinie masz wizyte ?
Ja też jutro, staram się nie myśleć, cały dom sprzątnięty, szarlotka w piecu, obiad gotowy, zakupy na weekend zrobione. Spokojnie, w większości pomagałam, biegał mąż 🙈

Wieczorem popcorn i harry potter :)

Także znaleźć sobie zajęcie proszę, bo inaczej na prawdę zjesz paznokcie. Będzie dobrze :)
No ja dzisiaj dosyć późno wrocilam z pracy, takze jedyna rzeczą ktora chciało mi się zrobić to ciepła herbatka z miodem i cytryna, a teraz to tylko kocyk ❤ staram się nie myśleć, chociaż gdzies tam z tyłu głowy mysli same przychodzą... jeszcze dzisiaj ciśnienie podniosla mi moja tesciowa, która zdziwiła się faktem, że będę robić usg genetyczne... ale ze po co ? Przeciez młoda jestem, zdrowa... 🤦‍♀️ eh....

No ja właśnie te iG miałam na poziomie chyba 175 i właśnie dlatego, ze przechodziłam juz różyczkę. Nie kojarzysz czy chorowałas kiedyś na różyczkę? Sprawdź może tez wyniki z wcześniejszych ciąż czy juz wtedy nie miałaś przeciwciał?
Wiesz co 12 lat temu rodziłam synka.. Nie znajdę tych badan a córkę w Szwecji i też nie dostawałam nic do ręki tylko położna mowila czy ok czy nie o tylko 3usg w ciąży

Cześć dziewczyny, podłączę się tutaj do wątku, bo czasem mam ochotę tak "porozmawiać" .
U mnie 12 tydzień się zaczął. Już jestem po USG prenatalnym i wszystko jest dobrze. Chyba będzie drugi synek. Maluch wiercił się na USG, ssał rączkę, piękny widok :)
Przyjmiecie mnie do swojego kręgu? :)
gratulacje i zapraszamy:)

Też mam wyso

Ja tez mam aż 7.5. Ale wszystko inne ok..
Ja mam pH 8 bo mam skłonności do infekcji układu moczowego ale to nie świadczy o niczym złym. Powinnaś zakwaszać mocz aby potencjalnym bakteriom utrudnić namnażanie. Pij sok z żurawiny, cytryny, możesz zaopatrzyć się w żurawit, jeść kwaśne owoce. I to tyle 😊 Jeśli pozostałe parametry są ok to nie masz się czym martwić.

Ja mam pH 8 bo mam skłonności do infekcji układu moczowego ale to nie świadczy o niczym złym. Powinnaś zakwaszać mocz aby potencjalnym bakteriom utrudnić namnażanie. Pij sok z żurawiny, cytryny, możesz zaopatrzyć się w żurawit, jeść kwaśne owoce. I to tyle 😊 Jeśli pozostałe parametry są ok to nie masz się czym martwić.
Tak reszta ok... Ja lubię sok z pomarańczy nic innego mi nie wchodzi.. Mam nadzieję że to będzie ok

Co? Przecież przy grupie II już lekarze zalecają dodatkowe badania, a co dopiero przy grupie III...ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza, ale musisz mieć wyniki ze sobą i muszą Ci ją dać w przychodni, w której miałaś badanie
Przy II dodatkowe badania? Ja mam od zawsze II grupę. To wynik prawidłowy bo nie ma dysplazji ani raka.

Ja niedawno wrocilam z pracy, takze jedyna rzecz ktora zdążyłam sobie zrobić to ciepła herbatka z cytrynka i miodem i kocyk ❤ o ktorej godzinie masz wizyte ?

No ja dzisiaj dosyć późno wrocilam z pracy, takze jedyna rzeczą ktora chciało mi się zrobić to ciepła herbatka z miodem i cytryna, a teraz to tylko kocyk ❤ staram się nie myśleć, chociaż gdzies tam z tyłu głowy mysli same przychodzą... jeszcze dzisiaj ciśnienie podniosla mi moja tesciowa, która zdziwiła się faktem, że będę robić usg genetyczne... ale ze po co ? Przeciez młoda jestem, zdrowa... 🤦‍♀️ eh....
A weź teściowa... Moja miała dzisiaj przyjechać nie wiem po co. Przed chwilą telefon gdzie jesteśmy i debila z nas robią, że to my mieliśmy być u nich. Jeszcze mówi mojemu, że tatara przywiezie, wie że nie mogę ale on zje... Kocham tatara.. Na szczęście mąż ogarnięty jej powiedział żeby się zastanowiła co mówi... Także nici z Pottera.

A wizyta o 11. Rano jeszcze krew więc może szybki pójdzie. A Ty o której?

reklama
A weź teściowa... Moja miała dzisiaj przyjechać nie wiem po co. Przed chwilą telefon gdzie jesteśmy i debila z nas robią, że to my mieliśmy być u nich. Jeszcze mówi mojemu, że tatara przywiezie, wie że nie mogę ale on zje... Kocham tatara.. Na szczęście mąż ogarnięty jej powiedział żeby się zastanowiła co mówi... Także nici z Pottera.

A wizyta o 11. Rano jeszcze krew więc może szybki pójdzie. A Ty o której?
Ehhh... nie wiem co z tymi teściowymi, na ogół dobra kobita, ale nie może wyjsc jej z nawyku wtracanie swojego nosa w nie swoje sprawy... czekam, aż wypali jeszcze z czymś to jej powiem co myślę;)
A jeśli chodzi o tatara... zjadłabym😁
To będę 3mac kciuki:)
Ja mam wizyte o 13 :)

Do góry