reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja na rozstępy w pierwszej ciąży kupowałam Palmers - masło + skoncentrowany krem na brzuch. Na zmianę.
Smarowałam brzuch i piersi. Rozstępów brak w tych miejscach.
Jefnak pojawiły się na biodrach, ale do przeżycia. Jakoś nie myślałam o tym żeby biodra smarować 😂.
A wydaje mi się, że mam skłonności do rozstępów bo mam je na udach, ale to już za dzieciaka jak rosłam niestety.. A nie byłam nigdy gruba :c
IMG_20201001_131831.jpg

reklama
Miałam zajechać mojego gnojka wczoraj na placu zabaw a to on mnie zajechał tak że się popłakałam, mam okropny kryzys co do niego.. Ale jest kochany mój mały gnojek..🤷🏼‍♀️😍Ee to super że masz mamuske, teraz to tylko leżeć i pachnieć 😍 i pewnie cię podkarmi przez te dnii 😍😍

Tak mieszkam w NL, też tak myślę, tymbardziej że mówimy proste słowa do niego w dwóch językach, plus dzieci na placach zabaw w holenderskim.. Ale chciałabym chociaż żeby mówił podstawy.. Wiadomo jak to mama martwię się..

Ogląda tv, ale nie dużo, dużo czytamy oglądamy książeczki, bawimy się w kuchnie typu daj mamie marchewkę, salate, wszystko podaje bez problemu, wszystko rozumie, angażuje go w prawdziwej kuchni do pomocy, stawia sobie krzesełko i mi pomaga, no ale jest taki uparty do mowy że szok.. Sam pod nosem coś tam sobie gada niewyraźnie jak się bawi , ale jak ja próbuje z nim ćwiczyć to jest tylko nieee🤷🏼‍♀️🤦‍♀️
Chłopcy często zaczynają mówić później, za to od razu całymi zdaniami. Nie ma powodu do niepokoju :)

Podobno dziewczynka :) 😍 prenatalne robiła ta sama Pani doktor co w pierwszej ciąży i wtedy też w 13tc powiedziała nam jaka płeć i tak zostało, więc mam nadzieję, że teraz też się nie myli 😍😍🤗
Ja od początku czuję, że to córka i sny też mi wróżą córkę, więc nie może być inaczej :) a wy mój mąż wczoraj powiedział, że cały czas go nawiedza jedno imię dla naszej córki - Dąbrówka 🤔 stwierdził, że idealnie pasuje do Mieszka 🤔🙈
Super, my też marzyliśmy o córeczce, ale po dwóch stratach teraz nam to naprawdę obojętne, chociaż myślę, że mój dalej po cichutku chciałby córeczkę😍 Zresztą mamy tylko imię dla dziewczynki :D
Bratanek mojego faceta, tak strasznie przeżywa moją ciążę, ale powiedział, że składał zamówienie na chłopca, bo dziewczynki są bleeee, a On musi się mieć z kim bawić 😂🤣😂 i nie dogodzisz hahaha

Dziewczyny czy któraś z Was bierze aspiryne(akard) ? Ja doczytałam że obniżone białko paapa to mogą być też problemy z łozyskiem i u mnie w opisie z prenatalnych pisze że zalecane branie aspiryny. Czy to jest w celu bezpieczne? Różnie piszą, mamaginekolog pisze że zalecane, gdzie indziej już nie.... Nie wiem co o tym myśleć. Wyczytałam że branie aspiryny może powodować wady u dziecka 🤷‍♀️
Aa. U mnie łozysko przednia ściana nisko.
Tylko konsultacja z lekarzem, tu każda z nas jest indywidualnym przypadkiem!

Na razie na szczęście mało - 5 jednostek, zaczynałam od 4, ale było trochę za mało. Przy 5 mam cukry na czczo zawsze w normie (moje wyniki miedzy 75 a 87). Cieszę się że na razie obywam się bez dziennej insuliny i nie muszę zwiększać nocnej. Chociaż to pewnie kwestia czasu. Ja wzięłam te krótkie igły bo mam prawie niedowagę i wtedy zalecane krótkie, zresztą dopiero sprawdzę czy będą ok. Jeżeli masz wagę w normie to chyba nie będzie problemu z 8mm. A ile jednostek przyjmujesz?
Zaczynam od 6 jednostek i dzisiaj cukier 96 więc pewnie będzie za mało ale jeszcze 2 dni mam po 6 wstrzykiwać i zobaczymy ale pewnie będę zwiększać do 7 jednostek.

Super, my też marzyliśmy o córeczce, ale po dwóch stratach teraz nam to naprawdę obojętne, chociaż myślę, że mój dalej po cichutku chciałby córeczkę😍 Zresztą mamy tylko imię dla dziewczynki :D
Bratanek mojego faceta, tak strasznie przeżywa moją ciążę, ale powiedział, że składał zamówienie na chłopca, bo dziewczynki są bleeee, a On musi się mieć z kim bawić 😂🤣😂 i nie dogodzisz hahaha
mój mąż w pierwszej ciąży chciał bardzo córkę i nawet imię wybrał Zuzia, ale jak poszliśmy na prenatalne i okazało się, że będzie synuś to już później nie chciał żadnej zmiany 🙈😁😊🤗 imię dla syna wybierałam ja i na początku mąż nie chciał żeby był Mieszko, ale później się przekonał i stwierdził, że to jedyne imię, które pasuje do naszego syna i jest idealne 😁😁😊😍 tez jesteśmy po jednej stracie i chwilę później po ciąży biochemicznej (do tego na początku były dwa pęcherzyki teraz, ale został tylko jeden i myślę, że to też byłaby córka) ale się nie poddawaliśmy i teraz czekamy na nasz drugi cud 😍😍😍❤ ...a ta pierwsza stracona to myślę, że był to syn 😇

Ja na rozstępy w pierwszej ciąży kupowałam Palmers - masło + skoncentrowany krem na brzuch. Na zmianę.
Smarowałam brzuch i piersi. Rozstępów brak w tych miejscach.
Jefnak pojawiły się na biodrach, ale do przeżycia. Jakoś nie myślałam o tym żeby biodra smarować [emoji23].
A wydaje mi się, że mam skłonności do rozstępów bo mam je na udach, ale to już za dzieciaka jak rosłam niestety.. A nie byłam nigdy gruba :c
Zobacz załącznik 1183017
Mam taki tylko krem, jak dla mnie średni zapach. Kupiłam krem do suchej skóry z tej firmy i ma o niebo lepszy zapach taki ze bym go zjadła, czekoladką pachnie

Dziewczyny czy któraś z Was bierze aspiryne(akard) ? Ja doczytałam że obniżone białko paapa to mogą być też problemy z łozyskiem i u mnie w opisie z prenatalnych pisze że zalecane branie aspiryny. Czy to jest w celu bezpieczne? Różnie piszą, mamaginekolog pisze że zalecane, gdzie indziej już nie.... Nie wiem co o tym myśleć. Wyczytałam że branie aspiryny może powodować wady u dziecka 🤷‍♀️
Aa. U mnie łozysko przednia ściana nisko.
Ja biore acard od 5tygodnia ciazy i bede brala go do końca. Jeśli lekarz ci zalecił to znaczy ze jest taka potrzeba i nie szukaj w internetach tylko bierz ta aspiryne nad czym tu się zastanawiać, lekarz chyba wie co robi . Wujek Google nie jest dobrym doradca bo te posty ludzie tam piszą nie mając czasem żadnej wiedzy medycznej , idąc tym tokiem myślenia internet jest zalany informacjami na temat tego ze usg w ciazy szkodzi dziecku . 🤦‍♀️

mój mąż w pierwszej ciąży chciał bardzo córkę i nawet imię wybrał Zuzia, ale jak poszliśmy na prenatalne i okazało się, że będzie synuś to już później nie chciał żadnej zmiany 🙈😁😊🤗 imię dla syna wybierałam ja i na początku mąż nie chciał żeby był Mieszko, ale później się przekonał i stwierdził, że to jedyne imię, które pasuje do naszego syna i jest idealne 😁😁😊😍 tez jesteśmy po jednej stracie i chwilę później po ciąży biochemicznej (do tego na początku były dwa pęcherzyki teraz, ale został tylko jeden i myślę, że to też byłaby córka) ale się nie poddawaliśmy i teraz czekamy na nasz drugi cud 😍😍😍❤ ...a ta pierwsza stracona to myślę, że był to syn 😇
Najważniejsze, żeby było zdrowe :D Już się nie możemy doczekać kiedy będzie już z nami :D :D :D

reklama
dziewczyny czy robilyscie badanie na posiew z moczu i badanie ogólne moczu z jednej próbki (pojemniczek z moczem) czy zanosilyscie dwie oddzielne?

Do góry