reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Mam jeszcze inne pytanie. Interesowałyscie się może zakupem poduszek ciążowych? W kształcie litery C czy L? Polecacie konkretną markę, wkład, kształt? Można je tez wykorzystać po porodzie do karmienia a na ten moment do wygodnego spania :)
Ja miałam w 1 ciazy w kształcie litery C, z firmy Supermami i uważam, ze jest świetna. Pozniej po ciazy nadałaby sie do karmienia, ale do karmienia miałam druga, wiec ta używałam rzadko, używałam ja tez zamiast kokona dla małego. Ale nie na początku (bałam sie śmierci łóżeczkowej) tylko jak nauczył sie obracać na brzuch. Musiałam go w nocy ograniczać ta poduszka, żeby sie nie obracał przez sen, bo nie umiał spac na brzuchu i jak sie obrocil to od razu był ryk i afera😜 aktualnie tą poduchę zaciągnął do swojego tekturowego domku, wpasowała sie tam idealnie i nie mam pomysłu jak ja odzyskać, a niedługo sie przyda😂

Po wizycie. Torbiel znowu zmalała wiec ok. Dzidzus fajny już machał rączkami i nóżkami cały czas. 😍 Tylko na wejściu ja nagle miałam wysokie ciśnienie a później bobo miał dość wysokie tętno płodu. Dostałam masę badań, powtórzenie tarczycy bo może skoczyła nagle albo infekcja jakaś i mam wizytę za tydzień żeby sprawdzać to tętno.

My po prenatalnych🤩 z USG wszystko super, z ciekawostek wczoraj lekarz powiedział że chyba chłopak a dzisiaj pani doktor, że wg niej dziewczynka 🤪😅 ale dzisiaj mi pokazała ten wyrostek płciowy i faktycznie nic nie odstawał 🤷😃 Na pappa też muszę czekać ok. 2 tyg. Dostanę na mejla, ale jestem dobrej myśli 🙂🙂 termin na 10 kwietnia 🙂

Załączniki

• IMG_20201001_114640.jpg
    IMG_20201001_114640.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 71
to ja tak mam, że ser zjem tylko zapiekany albo mozarelle, żadnego innego nie tknę i nawet teraz w ciąży mi się to nie zmienilo 😝😝 mięso za to nie bardzo mi podchodzi i ogólnie jem bardzo mało, wręcz zmuszam się do jedzenia 😳😳😳 wróciła mi trochę ochota na słodkie, ale najlepiej w połączeniu ze słonym 🙈🙈🙈 czyli np chipsy z Delicjami bardzo mi ostatnio pasują 😱🙈🙈🙈😂😂😂 ...a co do objawów to mogłabym cały dzień przespać a i tak jestem niewyspana...😴😴😴 biust boli trochę i ciągnięcie brzucha w dół odczuwam już od dłuższego czasu, a zwłaszcza jak wchodzę po schodach na piętro 🤔🙄
Mnie też od żółtego sera odrzuca (podobnie od mięsa i wędlin). Za to biały mi smakuje. No i te słodycze 🙈🙈🙈 Choćby nie wiem co, czekolada musi być w zasięgu ręki 😄

reklama
Dziewczyny jaki krem na rozstępy polecacie ?:) Jak temu zapobiegać ?
Już kiedyś pytałam o to tutaj naszych dziewczyn i poleciły mi Mustela, więc taki sobie kupiłam ;) póki co smakuje codziennie brzusio, ale na ten moment ciężko mi się wypowiedzieć jak działa. Z tego co widzę ma baaaardzo dobre opinie 😁

Załączniki

• 9254036B-80C6-4BDE-B3F3-985B03ABE2CA.jpeg
    9254036B-80C6-4BDE-B3F3-985B03ABE2CA.jpeg
    40,3 KB · Wyświetleń: 32
Do góry