reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja na rozstępy w pierwszej ciąży kupowałam Palmers - masło + skoncentrowany krem na brzuch. Na zmianę.
Smarowałam brzuch i piersi. Rozstępów brak w tych miejscach.
Jefnak pojawiły się na biodrach, ale do przeżycia. Jakoś nie myślałam o tym żeby biodra smarować 😂.
A wydaje mi się, że mam skłonności do rozstępów bo mam je na udach, ale to już za dzieciaka jak rosłam niestety.. A nie byłam nigdy gruba :c
IMG_20201001_131831.jpg

reklama
Miałam zajechać mojego gnojka wczoraj na placu zabaw a to on mnie zajechał tak że się popłakałam, mam okropny kryzys co do niego.. Ale jest kochany mój mały gnojek..🤷🏼‍♀️😍Ee to super że masz mamuske, teraz to tylko leżeć i pachnieć 😍 i pewnie cię podkarmi przez te dnii 😍😍

Tak mieszkam w NL, też tak myślę, tymbardziej że mówimy proste słowa do niego w dwóch językach, plus dzieci na placach zabaw w holenderskim.. Ale chciałabym chociaż żeby mówił podstawy.. Wiadomo jak to mama martwię się..

Ogląda tv, ale nie dużo, dużo czytamy oglądamy książeczki, bawimy się w kuchnie typu daj mamie marchewkę, salate, wszystko podaje bez problemu, wszystko rozumie, angażuje go w prawdziwej kuchni do pomocy, stawia sobie krzesełko i mi pomaga, no ale jest taki uparty do mowy że szok.. Sam pod nosem coś tam sobie gada niewyraźnie jak się bawi , ale jak ja próbuje z nim ćwiczyć to jest tylko nieee🤷🏼‍♀️🤦‍♀️
Chłopcy często zaczynają mówić później, za to od razu całymi zdaniami. Nie ma powodu do niepokoju :)

Podobno dziewczynka :) 😍 prenatalne robiła ta sama Pani doktor co w pierwszej ciąży i wtedy też w 13tc powiedziała nam jaka płeć i tak zostało, więc mam nadzieję, że teraz też się nie myli 😍😍🤗
Ja od początku czuję, że to córka i sny też mi wróżą córkę, więc nie może być inaczej :) a wy mój mąż wczoraj powiedział, że cały czas go nawiedza jedno imię dla naszej córki - Dąbrówka 🤔 stwierdził, że idealnie pasuje do Mieszka 🤔🙈
Super, my też marzyliśmy o córeczce, ale po dwóch stratach teraz nam to naprawdę obojętne, chociaż myślę, że mój dalej po cichutku chciałby córeczkę😍 Zresztą mamy tylko imię dla dziewczynki :D
Bratanek mojego faceta, tak strasznie przeżywa moją ciążę, ale powiedział, że składał zamówienie na chłopca, bo dziewczynki są bleeee, a On musi się mieć z kim bawić 😂🤣😂 i nie dogodzisz hahaha

Dziewczyny czy któraś z Was bierze aspiryne(akard) ? Ja doczytałam że obniżone białko paapa to mogą być też problemy z łozyskiem i u mnie w opisie z prenatalnych pisze że zalecane branie aspiryny. Czy to jest w celu bezpieczne? Różnie piszą, mamaginekolog pisze że zalecane, gdzie indziej już nie.... Nie wiem co o tym myśleć. Wyczytałam że branie aspiryny może powodować wady u dziecka 🤷‍♀️
Aa. U mnie łozysko przednia ściana nisko.
Tylko konsultacja z lekarzem, tu każda z nas jest indywidualnym przypadkiem!

Na razie na szczęście mało - 5 jednostek, zaczynałam od 4, ale było trochę za mało. Przy 5 mam cukry na czczo zawsze w normie (moje wyniki miedzy 75 a 87). Cieszę się że na razie obywam się bez dziennej insuliny i nie muszę zwiększać nocnej. Chociaż to pewnie kwestia czasu. Ja wzięłam te krótkie igły bo mam prawie niedowagę i wtedy zalecane krótkie, zresztą dopiero sprawdzę czy będą ok. Jeżeli masz wagę w normie to chyba nie będzie problemu z 8mm. A ile jednostek przyjmujesz?
Zaczynam od 6 jednostek i dzisiaj cukier 96 więc pewnie będzie za mało ale jeszcze 2 dni mam po 6 wstrzykiwać i zobaczymy ale pewnie będę zwiększać do 7 jednostek.

Super, my też marzyliśmy o córeczce, ale po dwóch stratach teraz nam to naprawdę obojętne, chociaż myślę, że mój dalej po cichutku chciałby córeczkę😍 Zresztą mamy tylko imię dla dziewczynki :D
Bratanek mojego faceta, tak strasznie przeżywa moją ciążę, ale powiedział, że składał zamówienie na chłopca, bo dziewczynki są bleeee, a On musi się mieć z kim bawić 😂🤣😂 i nie dogodzisz hahaha
mój mąż w pierwszej ciąży chciał bardzo córkę i nawet imię wybrał Zuzia, ale jak poszliśmy na prenatalne i okazało się, że będzie synuś to już później nie chciał żadnej zmiany 🙈😁😊🤗 imię dla syna wybierałam ja i na początku mąż nie chciał żeby był Mieszko, ale później się przekonał i stwierdził, że to jedyne imię, które pasuje do naszego syna i jest idealne 😁😁😊😍 tez jesteśmy po jednej stracie i chwilę później po ciąży biochemicznej (do tego na początku były dwa pęcherzyki teraz, ale został tylko jeden i myślę, że to też byłaby córka) ale się nie poddawaliśmy i teraz czekamy na nasz drugi cud 😍😍😍❤ ...a ta pierwsza stracona to myślę, że był to syn 😇

Ja na rozstępy w pierwszej ciąży kupowałam Palmers - masło + skoncentrowany krem na brzuch. Na zmianę.
Smarowałam brzuch i piersi. Rozstępów brak w tych miejscach.
Jefnak pojawiły się na biodrach, ale do przeżycia. Jakoś nie myślałam o tym żeby biodra smarować [emoji23].
A wydaje mi się, że mam skłonności do rozstępów bo mam je na udach, ale to już za dzieciaka jak rosłam niestety.. A nie byłam nigdy gruba :c
Zobacz załącznik 1183017
Mam taki tylko krem, jak dla mnie średni zapach. Kupiłam krem do suchej skóry z tej firmy i ma o niebo lepszy zapach taki ze bym go zjadła, czekoladką pachnie

Dziewczyny czy któraś z Was bierze aspiryne(akard) ? Ja doczytałam że obniżone białko paapa to mogą być też problemy z łozyskiem i u mnie w opisie z prenatalnych pisze że zalecane branie aspiryny. Czy to jest w celu bezpieczne? Różnie piszą, mamaginekolog pisze że zalecane, gdzie indziej już nie.... Nie wiem co o tym myśleć. Wyczytałam że branie aspiryny może powodować wady u dziecka 🤷‍♀️
Aa. U mnie łozysko przednia ściana nisko.
Ja biore acard od 5tygodnia ciazy i bede brala go do końca. Jeśli lekarz ci zalecił to znaczy ze jest taka potrzeba i nie szukaj w internetach tylko bierz ta aspiryne nad czym tu się zastanawiać, lekarz chyba wie co robi . Wujek Google nie jest dobrym doradca bo te posty ludzie tam piszą nie mając czasem żadnej wiedzy medycznej , idąc tym tokiem myślenia internet jest zalany informacjami na temat tego ze usg w ciazy szkodzi dziecku . 🤦‍♀️

mój mąż w pierwszej ciąży chciał bardzo córkę i nawet imię wybrał Zuzia, ale jak poszliśmy na prenatalne i okazało się, że będzie synuś to już później nie chciał żadnej zmiany 🙈😁😊🤗 imię dla syna wybierałam ja i na początku mąż nie chciał żeby był Mieszko, ale później się przekonał i stwierdził, że to jedyne imię, które pasuje do naszego syna i jest idealne 😁😁😊😍 tez jesteśmy po jednej stracie i chwilę później po ciąży biochemicznej (do tego na początku były dwa pęcherzyki teraz, ale został tylko jeden i myślę, że to też byłaby córka) ale się nie poddawaliśmy i teraz czekamy na nasz drugi cud 😍😍😍❤ ...a ta pierwsza stracona to myślę, że był to syn 😇
Najważniejsze, żeby było zdrowe :D Już się nie możemy doczekać kiedy będzie już z nami :D :D :D

reklama
dziewczyny czy robilyscie badanie na posiew z moczu i badanie ogólne moczu z jednej próbki (pojemniczek z moczem) czy zanosilyscie dwie oddzielne?

Do góry