reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was bierze aspiryne(akard) ? Ja doczytałam że obniżone białko paapa to mogą być też problemy z łozyskiem i u mnie w opisie z prenatalnych pisze że zalecane branie aspiryny. Czy to jest w celu bezpieczne? Różnie piszą, mamaginekolog pisze że zalecane, gdzie indziej już nie.... Nie wiem co o tym myśleć. Wyczytałam że branie aspiryny może powodować wady u dziecka 🤷‍♀
Aa. U mnie łozysko przednia ściana nisko.
Dane dotyczące tych wszystkich przerażających przeciwwskazań są już nieaktualne. Sporo moich koleżanek brało już od początku ciąży i wszystko było w porządku 😊

6,10 mam prenatalne, jeszcze nie wiemy kto tam mieszka. 🥰U Ciebie dziewczynka prawda?
Ja wczoraj chipsów o mało co nutellą nie wysmarowałam :o:D
Podobno dziewczynka :) 😍 prenatalne robiła ta sama Pani doktor co w pierwszej ciąży i wtedy też w 13tc powiedziała nam jaka płeć i tak zostało, więc mam nadzieję, że teraz też się nie myli 😍😍🤗
Ja od początku czuję, że to córka i sny też mi wróżą córkę, więc nie może być inaczej :) a wy mój mąż wczoraj powiedział, że cały czas go nawiedza jedno imię dla naszej córki - Dąbrówka 🤔 stwierdził, że idealnie pasuje do Mieszka 🤔🙈

Po wizycie. Torbiel znowu zmalała wiec ok. Dzidzus fajny już machał rączkami i nóżkami cały czas. 😍 Tylko na wejściu ja nagle miałam wysokie ciśnienie a później bobo miał dość wysokie tętno płodu. Dostałam masę badań, powtórzenie tarczycy bo może skoczyła nagle albo infekcja jakaś i mam wizytę za tydzień żeby sprawdzać to tętno.
A jakie maleństwo tętno mialo?

A jakie maleństwo tętno mialo?
Na początku 189 wiec powyżej norm a przy kolejnym pomiarze 178 wiec jeszcze jako tako. Ginka powiedziała ze czasami tak bywa bez przyczyny ze nagle tak wyskoczy wysoko i żeby się nie denerwować ale dobrze sprawdzić tarczyce i wskaźniki infekcji bo to może wpływać i kontrolować to tętno za tydzień.

reklama
Na początku 189 wiec powyżej norm a przy kolejnym pomiarze 178 wiec jeszcze jako tako. Ginka powiedziała ze czasami tak bywa bez przyczyny ze nagle tak wyskoczy wysoko i żeby się nie denerwować ale dobrze sprawdzić tarczyce i wskaźniki infekcji bo to może wpływać i kontrolować to tętno za tydzień.
Dziękuję.. Moje miało wczoraj 178.i też doktor nic nie mówil.. Na tarczycę leki biorę więc może faktycznie jakaś infekcja.. Czyli nie denerwujemy się będzie dobrze 😊. Gratulacje tak przy okaxjii

Do góry