reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hejka co do biustu to ja przed ciążami miałam 75 c a teraz 75 G. Chciałabym sobie kupić jakiś krem na brzuszek ale zastanawiam się jaki hmm w poprzednich ciążąc używałam pharmaceris czy jakoś tak... Kurcze mam taką sucha skórę na twarzy ja nie wiem co to się robi...
W ogóle wieczorem wczoraj się tak fatalnie czułam jakby mnie coś brało od razu herbatka z cytryna, grzanki z masełkiem i czosnkiem. Jeszcze pogoda u nas nie powala szaro buro i pada... Mam taka niechec dziś do wszystkiego... Najchętniej bym leżała w łóżku i oglądała seriale No ale tu muszę zakupy zaliczyć, tu córke zawieźć na urodziny do koleżanki bo zrobiła sobie takie małe w pizzerii dla koleżanek z klasy...

Co do sera ogólnie nabiału to ja go nie jadam hehe w sensie w pizzy taki zjem ale innego nie jak i jogurty itd... Będąc dzieckiem miałam skazę białkowa i nie jadłam takich rzeczy i powiem wam że jak dziecko nie jest nauczone to tego jeść nie będzie, znam wiele osób które miało skazę białkowa i potem jako osoby dorosłe itd nie jedza nabiału.

reklama
Ja dziś siedzę ze śledziami z cebulką i paluszkami słonymi. Wczoraj niestety musiałam zjeść naczosy, i koniecznie trzeba przegryźć to czymś czekoladowym :D
Jeśli chodzi o spanie, to najchętniej też bym spała całymi dniami, ale to zależy też od pogody, zawsze jesień mnie dobija...
Ooo to widze, że chipsy w połączeniu ze słodkim nie tylko u mnie królują 😁😁😁😂😂😂 a u Ciebie córa, czy synek? 🤔

U nas też po urodzeniu badali słuch i też dostawaliśmy certyfikaty.
Co do zachcianek to nie mam żadnych w sumie to i dobrze bo jakbym zaczęła jeść i jeść to chyba bym 100kg ważyła hehe a kurcze i tak przed ciąża miałam nadprogramowe kg168 i 74kg a schudłam 3kg więc nie jest źle :)

Też mam novopen 4 i insulatard igły mam na razie z zestawu 6mm i dokupiłam jakieś na sztuki w aptece i patrzę teraz, że 8mm mam nadzieję że nie będzie bolało... jaką dawkę insuliny podajesz?
Na razie na szczęście mało - 5 jednostek, zaczynałam od 4, ale było trochę za mało. Przy 5 mam cukry na czczo zawsze w normie (moje wyniki miedzy 75 a 87). Cieszę się że na razie obywam się bez dziennej insuliny i nie muszę zwiększać nocnej. Chociaż to pewnie kwestia czasu. Ja wzięłam te krótkie igły bo mam prawie niedowagę i wtedy zalecane krótkie, zresztą dopiero sprawdzę czy będą ok. Jeżeli masz wagę w normie to chyba nie będzie problemu z 8mm. A ile jednostek przyjmujesz?

Hej, hej, ja z zachcianek to strasznie polubiłam pieczarki marynowane bondiuel 😂 słodyczy niekoniecznie, gdzie przed ciąża musiało być coś słodkiego w domu zawsze. 🙈 wczoraj wieczorem trochę brzuch mnie pobolewa jak na okres więc była szybka akcja łózko i spanie 😁 dziś czuję klucia raz z lewej, raz z prawej. Dziś leżę do oporu, nawet wstawać mi się nie chce 🙈
Dziewczyny po jakim czasie miałyście wyniki pappa? Czekacie jeszcze? Ja miałam bardzo szybko, w poniedziałek robiłam a we wtorek już były przed południem razem z opisem.
Ja na NFZ czekam tydzień!!! 👍

Dziewczyny jaki krem na rozstępy polecacie ?:) Jak temu zapobiegać ?
Podpinam się do pytania. Wczoraj przeżyłam mały zawał. Poszłam wieczorem do łazienki i zauważyłam pajączki nad kolanami. Myślałam że zejdę na zawał. Białe jak rozstępy! Potem przypomniało mi się że leżałam z poduszką między nogami i to od tego 🤦 ale serce zabiło mi mocniej. Chyba jednak czas zacząć coś stosować. Mam niestety sklonnosc do rozstępów. Wiem, że na pewno będą się pojawiać ale może stosujecie coś co może złagodzić ich występowanie ?

reklama
Mam jeszcze inne pytanie. Interesowałyscie się może zakupem poduszek ciążowych? W kształcie litery C czy L? Polecacie konkretną markę, wkład, kształt? Można je tez wykorzystać po porodzie do karmienia a na ten moment do wygodnego spania :)

Właśnie jestem na etapie zakupu... totalnie nie mogę spać w nocy... krece się tylko z boku na bok... a przecież co będzie jak brzuch będzie mocno rósł !! 😱😱😱 kupie chyba poduchę typu C ;)

Do góry