reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

W ogóle czy jest szansa że część tej wagi to kwestia piersi? :D mąż twierdzi że różnica jest znaczna w wielkości i "twardości". :p
Ja się nie znam ale wątpię, myślę że to albo woda albo przez hormony Waga wzrosła tak szybko i dużo, może to się ustabilizuje chyba że będziesz wcinała duuzo 😜😋

reklama
@Patii_666 myślę, że geny mają dużo do powiedzenia w tej sprawie :) Ja mam tak, że przez duże wahania wagi mój brzuch ma 2 fałdki - jedna nad pępkiem, druga pod i w ciąży ta nad zrobiła się okrągła, a ta pod została sobie jak była, czyli do końca nie miałam napiętego ładnie brzucha tylko fałdki tłuszczyku ;)

Poszłam do sklepu po banana - kupiłam biszkopty, kilka krówek i galaretek, pierniki (bo stały przy kasie i jakoś ładnie wyglądały) i oczywiście zapomniałam o bananie :/

Dzidziu, a jak to jest z tym miodem? Bo mnie tu straszą, że tylko pasteryzowany, bo toksyna botulinowa. A skąd ja wezmę pasteryzowany miód i co taki miód jest warty? Po podgrzaniu wszystkie witaminy pójdą sobie precz 😞
O masz o zastrzeżenia do miodu nie slyszlam 🤔, nie wiem czy nawet istnieje pasteryzowany miód! To bez sensu powyżej 40C traci właściwości i staje się cukrem 🤪

Haha uroki ciąży 😁 Niestety ucierpiał na tym mój mąż który dostał kategoryczny zakaz gotowania bo nie byłam w stanie wytrzymać zapachów, a on biedny ma hashimoto i ma rozpisaną dietę, co przy okazji też tanie nie było, a dzięki mnie cała jego walka idzie nie powiem gdzie. Teraz albo je na mieście albo zamawia, no a wiecie co najłatwiej jest zamówić, fast foody królują... Inna sprawa że nie daję do siebie podejść bo mam też awersję do bliskości, dziś tylko w przypływie radości z wyników nie mógł się opanować i mnie wyprzytulał 😁 ja się pytam kiedy mi te przeboje miną! Usmiałam się jak na tym forum ktoś napisał że ciąża to stan opętania, boże jakie to prawdziwe 😁😁😁
Piąteczka 😄 Mój też bidulek musiał tak jeść bo mnie obrzydzał już sam widok (o zapachu nie wspomnę) jedzenia 😂 Kuchnię omijałam szerokim łukiem. Na szczęście nie wymiotowałam. Teraz jestem 12+5 i kuchnia już od jakiegoś czasu znowu zaczęła być użytkowana
Dziękuję owszem mój telefon jest wyciszony, z uporem manniaka dzwoni do syna!
Mam plamienie bezowe, ide na USG po pracy, bo żyję w stresie.
Dobrze, że idziesz na badanie. Wszystko będzie dobrze ❤️ Odezwij się odrazu po 😘 Teraz kiedy nerwy są niewskazane to jeszcze musisz się wkurzać 😡 I to przez teściową 🤬

Zdjęcie trochę dziwne no ale... Tak wygląda mój brzuch i mi to nie wygląda na ciążowy tylko taki jak wcześniej tylko grubszy :p normalnie to go prawie w ogóle nie widać bo noszę rzeczy w talli albo spódnica i na to luzem puszczony sweter.
No brzuch jest, ale jeszcze nie ciążowy, 3,5kg to sporo! Może woda faktycznie, albo słodycze co drugi dzień maja znaczenie.🤔😃
Mnie do słodyczy nie ciągnie, więc waga waha mi sie w granicach +/- 1kg.

Zdjęcie trochę dziwne no ale... Tak wygląda mój brzuch i mi to nie wygląda na ciążowy tylko taki jak wcześniej tylko grubszy :p normalnie to go prawie w ogóle nie widać bo noszę rzeczy w talli albo spódnica i na to luzem puszczony sweter.
Nie no, super brzuszek 😄 Mój też jest na tę chwilę taki bardziej oponkowy niż piłeczkowy 🙂

reklama
W ogóle czy jest szansa że część tej wagi to kwestia piersi? :D mąż twierdzi że różnica jest znaczna w wielkości i "twardości". :p
Piersi robią się większe i twardsze ale to chyba nie wpływa na wagę. Mi też zrobiły się pełniejsze, brzuch bardziej rozlany i szersza w pasie jestem ale na plusie zadnych kilogramow jeszcze nie mam.
Wgl mąż wczoraj powiedział że chyba jeszcze 3 sobie zrobimy bo podoba mu się jak jestem w ciąży. Wyśmiałam go bo miało się skończyć na dwójce, ale kto wie.. 😁

Do góry