reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

W ogóle czy jest szansa że część tej wagi to kwestia piersi? :D mąż twierdzi że różnica jest znaczna w wielkości i "twardości". :p
Ja się nie znam ale wątpię, myślę że to albo woda albo przez hormony Waga wzrosła tak szybko i dużo, może to się ustabilizuje chyba że będziesz wcinała duuzo 😜😋

reklama
@Patii_666 myślę, że geny mają dużo do powiedzenia w tej sprawie :) Ja mam tak, że przez duże wahania wagi mój brzuch ma 2 fałdki - jedna nad pępkiem, druga pod i w ciąży ta nad zrobiła się okrągła, a ta pod została sobie jak była, czyli do końca nie miałam napiętego ładnie brzucha tylko fałdki tłuszczyku ;)

Poszłam do sklepu po banana - kupiłam biszkopty, kilka krówek i galaretek, pierniki (bo stały przy kasie i jakoś ładnie wyglądały) i oczywiście zapomniałam o bananie :/

Dzidziu, a jak to jest z tym miodem? Bo mnie tu straszą, że tylko pasteryzowany, bo toksyna botulinowa. A skąd ja wezmę pasteryzowany miód i co taki miód jest warty? Po podgrzaniu wszystkie witaminy pójdą sobie precz 😞
O masz o zastrzeżenia do miodu nie slyszlam 🤔, nie wiem czy nawet istnieje pasteryzowany miód! To bez sensu powyżej 40C traci właściwości i staje się cukrem 🤪

Haha uroki ciąży 😁 Niestety ucierpiał na tym mój mąż który dostał kategoryczny zakaz gotowania bo nie byłam w stanie wytrzymać zapachów, a on biedny ma hashimoto i ma rozpisaną dietę, co przy okazji też tanie nie było, a dzięki mnie cała jego walka idzie nie powiem gdzie. Teraz albo je na mieście albo zamawia, no a wiecie co najłatwiej jest zamówić, fast foody królują... Inna sprawa że nie daję do siebie podejść bo mam też awersję do bliskości, dziś tylko w przypływie radości z wyników nie mógł się opanować i mnie wyprzytulał 😁 ja się pytam kiedy mi te przeboje miną! Usmiałam się jak na tym forum ktoś napisał że ciąża to stan opętania, boże jakie to prawdziwe 😁😁😁
Piąteczka 😄 Mój też bidulek musiał tak jeść bo mnie obrzydzał już sam widok (o zapachu nie wspomnę) jedzenia 😂 Kuchnię omijałam szerokim łukiem. Na szczęście nie wymiotowałam. Teraz jestem 12+5 i kuchnia już od jakiegoś czasu znowu zaczęła być użytkowana
Dziękuję owszem mój telefon jest wyciszony, z uporem manniaka dzwoni do syna!
Mam plamienie bezowe, ide na USG po pracy, bo żyję w stresie.
Dobrze, że idziesz na badanie. Wszystko będzie dobrze ❤️ Odezwij się odrazu po 😘 Teraz kiedy nerwy są niewskazane to jeszcze musisz się wkurzać 😡 I to przez teściową 🤬

Zdjęcie trochę dziwne no ale... Tak wygląda mój brzuch i mi to nie wygląda na ciążowy tylko taki jak wcześniej tylko grubszy :p normalnie to go prawie w ogóle nie widać bo noszę rzeczy w talli albo spódnica i na to luzem puszczony sweter.
No brzuch jest, ale jeszcze nie ciążowy, 3,5kg to sporo! Może woda faktycznie, albo słodycze co drugi dzień maja znaczenie.🤔😃
Mnie do słodyczy nie ciągnie, więc waga waha mi sie w granicach +/- 1kg.

Zdjęcie trochę dziwne no ale... Tak wygląda mój brzuch i mi to nie wygląda na ciążowy tylko taki jak wcześniej tylko grubszy :p normalnie to go prawie w ogóle nie widać bo noszę rzeczy w talli albo spódnica i na to luzem puszczony sweter.
Nie no, super brzuszek 😄 Mój też jest na tę chwilę taki bardziej oponkowy niż piłeczkowy 🙂

reklama
W ogóle czy jest szansa że część tej wagi to kwestia piersi? :D mąż twierdzi że różnica jest znaczna w wielkości i "twardości". :p
Piersi robią się większe i twardsze ale to chyba nie wpływa na wagę. Mi też zrobiły się pełniejsze, brzuch bardziej rozlany i szersza w pasie jestem ale na plusie zadnych kilogramow jeszcze nie mam.
Wgl mąż wczoraj powiedział że chyba jeszcze 3 sobie zrobimy bo podoba mu się jak jestem w ciąży. Wyśmiałam go bo miało się skończyć na dwójce, ale kto wie.. 😁

Do góry