reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Oojojj tradycyjnie miód🍯, cytryna🍋, czosnek🧄, cebula🧅, płukanie gardła sól (wiem wstrętne)!! Kuruj się szybciutko 😘!
Dzidziu, a jak to jest z tym miodem? Bo mnie tu straszą, że tylko pasteryzowany, bo toksyna botulinowa. A skąd ja wezmę pasteryzowany miód i co taki miód jest warty? Po podgrzaniu wszystkie witaminy pójdą sobie precz 😞

reklama
Chciałam jeszcze napisać że ,nie mam dużych objawów ciąży. Bolą mnie lekko piersi ,trochę brzuch mam zmieny nastrój zwłaszcza tendencje do płaczu...przeważnie na jakimś filmie lub reklamie...ale czytałam gdzieś że większe objawy to bardziej mocna i zdrowa ciąża .A ja mam mdłości bez wymiotów ale tak od czasu do czasu.
Ostatnia ciąża u mnie bez objawów, dziecko donoszone, zdrowe - wszystko super więc nie u wszystkich większe objawy = mocna i zdrowa ciąża. Tu raczej nie ma reguł.

Cześć Dziewczyny Ja mam termin na kwietnia gdzieś tak około 24.04.2021 Jest to moja pierwsza ciąża a mam już 41 lat jeszcze nie skończone , ale już niedługo skończę ...to mnie martwi . N
Ja mam skończone 42, pierwsza ciąża. Na razie wszystko ok :) Będziemy się martwić, to nie do uniknięcia, ale zobaczysz, wszystko będzie dobrze :) Duża buźka 😘

Zdjęcie trochę dziwne no ale... Tak wygląda mój brzuch i mi to nie wygląda na ciążowy tylko taki jak wcześniej tylko grubszy :p normalnie to go prawie w ogóle nie widać bo noszę rzeczy w talli albo spódnica i na to luzem puszczony sweter.

Załączniki

• IMG_20200928_115508.jpg
    IMG_20200928_115508.jpg
    694,1 KB · Wyświetleń: 85
Chciałam jeszcze napisać że ,nie mam dużych objawów ciąży. Bolą mnie lekko piersi ,trochę brzuch mam zmieny nastrój zwłaszcza tendencje do płaczu...przeważnie na jakimś filmie lub reklamie...ale czytałam gdzieś że większe objawy to bardziej mocna i zdrowa ciąża .A ja mam mdłości bez wymiotów ale tak od czasu do czasu.
Jak czytam, że więcej objawów to zdrowa i mocniejsza ciąża to nóż mi się w kieszeni otwiera...w pierwszej ciąży do 7 miesiąca nie miałam żadnych objawów poza bólem piersi i później rosnącym brzuszkiem, czułam się rewelacyjnie, a od 7 miesiąca doszła mi tylko zgaga co noc i obrzęk nóg i to było straszne, a synek zdrowy i ciąża była książkowa, takze to jakaś bzdura z tym, że muszą być objawy żeby wszystko było dobrze...wg widzę tu po forum, że większość z nas w pierwszej ciąży za bardzo objawów nie miała, więc te objawy to chyba głównie "urok" następnej ciąży 🤔🤔🙈

Jak czytam, że więcej objawów to zdrowa i mocniejsza ciąża to nóż mi się w kieszeni otwiera...w pierwszej ciąży do 7 miesiąca nie miałam żadnych objawów poza bólem piersi i później rosnącym brzuszkiem, czułam się rewelacyjnie, a od 7 miesiąca doszła mi tylko zgaga co noc i obrzęk nóg i to było straszne, a synek zdrowy i ciąża była książkowa, takze to jakaś bzdura z tym, że muszą być objawy żeby wszystko było dobrze...wg widzę tu po forum, że większość z nas w pierwszej ciąży za bardzo objawów nie miała, więc te objawy to chyba głównie "urok" następnej ciąży 🤔🤔🙈
Ja teraz też objawów brak, na początku tylko za bardzo wsłuchiwałam się w swoje ciało i przez to panikowałam - w moim wypadku to przyczyniła się do tego większa wiedza a raczej internety🤔😉...

Zdjęcie trochę dziwne no ale... Tak wygląda mój brzuch i mi to nie wygląda na ciążowy tylko taki jak wcześniej tylko grubszy :p normalnie to go prawie w ogóle nie widać bo noszę rzeczy w talli albo spódnica i na to luzem puszczony sweter.
ja mam podobnie, brzuchol rozlany zero zaokrąglenia, jak nie raz dziewczyny fajne piłeczki mają.. 🤷🏼‍♀️Nie wiem od czego to zależy, może geny?

Jeżeli chodzi o wagę to u mnie jak na razie stoi w miejscu - w pierwszych tygodniach ciąży odrzuciło mnie kompletnie od słodyczy (a jadłam wcześniej codziennie batonika lub czekoladę) przez co zleciało mi około 3-4 kg. Teraz ta waga stoi właśnie na tym poziomie :)

reklama
Do góry