reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dzidziu, a jak to jest z tym miodem? Bo mnie tu straszą, że tylko pasteryzowany, bo toksyna botulinowa. A skąd ja wezmę pasteryzowany miód i co taki miód jest warty? Po podgrzaniu wszystkie witaminy pójdą sobie precz 😞
Ja cały czas słodzę sobie herbatkę miodkiem 🙂 Gdybyśmy miały przejmować się wszystkimi zaleceniami żywieniowymi dla ciężarnych to chyba byśmy z głodu padły 😅 Herbatki nie bo hibiskus, jajka, lody, desery nie bo salmonella, mięso i ryby nie bo listeria, warzywa i owoce jak nie domyjesz to jeszcze może toksoplazmoza, nabiał też tak sobie itd...

reklama
Modesty, piersi mogą trochę ważyć, ale szczerze to nie sadze, żeby mogło z nich przybyć więcej niż 0,5 kg na tym etapie... w całej ciazy podobno 2kg wagi to piersi. Może woda Ci sie zatrzymuje w organizmie czy cos...

Dzidziu, trzymam kciuki, na pewno wszystko ok! Może to nadal ten krwiak jeszcze poplamia trochę? Albo jakaś infekcja pochwy? Ja w pierwszej ciazy plamilam właśnie beżowo i faktycznie była infekcja, dostałam globulki Pimafucin i przeszło😉

Ja sie zbieram, za pół godziny wizyta, serce zaczyna mi walić😜

Dziękuję za pocieszenie.....moje obawy może tym są zwiększony ze już byłam dwa razy w ciąży , ale one się skończyły na samy początku. Teraz w czwartek minie 11 tydzień i będę 3 raz u Pana doktora a badanie usg genetyczne mam dopiero 12 pażdziernika ,i może wtedy się uspokoję. To jest tak że za bardzo przyglądam się swojemu organizmowi i może jakby nie wcześniejsze przeżycia nie które objawy nie brałabym pod uwagę.

Witam wszystkie nowe mamusie! Super że jest nas coraz więcej.
Ja teraz mniej się udzielam ale ciągle podczytuje. Co do snów to dziś miałam najgorszy z możliwych. Zaraz nad samym ranem śniło mi się że krwawie... Więc jak tylko się wybudziłam to szybko gatki w dół🤣. Na szczęście to tylko sen.
Jutro 100-dniówka a w poniedziałek wizyta:)
Ogólnie prócz zaparc i boli sutków jest okej. Trochę się martwię bo od kilku dni nie widzę żeby brzuszek rósł, mam wręcz wrażenie że jest mniej widoczny niż w inne dni. Mam nadzieję że wszytko z małym dobrze a moje wrażenia to kwestia zaparć, wzdęć....

Jestem już 😁 także tak: usg wszystko oki, termin przesunął się z 11 na 7 kwietnia, według om 12+2, według usg 12+5. 6,29 cm 😍 serce 156 min. Kosc nosowa widoczna,, NT- 1.89 mm. Ale nie powiedział kto tam mieszka 😇. Kogo obstawiacie? 🤔😉

Załączniki

• IMG_20200928_130813.jpg
    IMG_20200928_130813.jpg
    614,3 KB · Wyświetleń: 71
Jestem już 😁 także tak: usg wszystko oki, termin przesunął się z 11 na 7 kwietnia, według om 12+2, według usg 12+5. 6,29 cm 😍 serce 156 min. Kosc nosowa widoczna,, NT- 1.89 mm. Ale nie powiedział kto tam mieszka 😇. Kogo obstawiacie? 🤔😉
Super! Cudnie. A ja przyjechałam do lekarza, nastawiona, ze nie do mojego, wiec przynajmniej obsuwy nie będzie (do mojego to po 2 godziny sie czeka), a tu 5 babek w poczekalni! Idzie jak krew z nosa i pewnie jeszcze z godzinę ty spędzę zanim wejdę😡

Modesty, piersi mogą trochę ważyć, ale szczerze to nie sadze, żeby mogło z nich przybyć więcej niż 0,5 kg na tym etapie... w całej ciazy podobno 2kg wagi to piersi. Może woda Ci sie zatrzymuje w organizmie czy cos...

Dzidziu, trzymam kciuki, na pewno wszystko ok! Może to nadal ten krwiak jeszcze poplamia trochę? Albo jakaś infekcja pochwy? Ja w pierwszej ciazy plamilam właśnie beżowo i faktycznie była infekcja, dostałam globulki Pimafucin i przeszło😉

Ja sie zbieram, za pół godziny wizyta, serce zaczyna mi walić😜
Dzięki piękne 😘😍!
Spytam co oznaczają takie beżowe plamki, może faktycznie infekcja.
Po krwiaku nie ma sladu od ponad miesiąca, w 10 t. 04.09 mialam podobną sytuację i wszystko w porządku, ze tak bywa😃.

reklama
Do góry