reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Właściwie to która data jest najbardziej prawdopodobna? Gdzieś czytam ze z tych pierwszych badań USG ale przecież prenatalne są dokładniejsze. Ja z każdym USG mam coraz wcześniejszy termin a czytalam ze jak ktoś ma długie cykle (ja mam 32dni) to w tej metodzie gdzie liczymy wg ostatniej miesiączki trzeba jeszcze te kilka dni doliczyć czyli miałabym rodzic później niż wg daty OM. Te terminy coraz bardziej się rozjeżdżają. Moze dziewczyny które już rodzily mogą podpowiedzieć który termin się u was sprawdził?
Ja mam cykle 34 dni i tez cos kiedys na ten temat czytałam ale nie ogarniam tego 🙉

reklama
Zatem po lekturze całego dnia jest tak: ph mam 5,5!
Wawa: Położnej nie mam wybranej musze sie dowiedzieć jak to zrobić na Inflanckiej!
Kalendarz sprawdzę 😃!

Widizalam wydanie Dzieciaków na Inflanckiej 24.08: położna, mama i Dzidzia zjeżdżają na parter w tym plastikowym na kółkach łóżeczku. Tu polozna wychodzi po lupine na zewnątrz i po wlozeniu Dziecka wnosi z mama do osoby odbierającej.
Dzidziu daj znac jak się czegos dowiesz.Bierzesz polozną płatnie?

Dzisiejsze USG pokazało mi, ze Dzidzia ❤❤❤rośnie ma już prawie 7cm, 13+0, terminu porodu mi nikt nie zmienił, mam wpisany w jednej karcie 02.04 w drugiej 04.04, wiec może dopiero lekarka prowadzaca zmieni 👍!
7 cm?! Woooow 😍😍😍 Jak te maleństwa rosną ❤️❤️❤️
Właśnie miałam Cię zapytać czy przypadkiem nie miałaś dziś badania, czy to tylko mój crazy-baby-brain coś poplątał 😄

Ja tez musze byc sama

Ja tez podczas rozmowy telefonicznej uslyszalam.ze musze byc sama, a para po.mnie przyszla razem i zapytali czy moga tak wejsc, pani z recepcji powiedziala ze zalezy od lekarza i on sie zgodzil i weszli oboje :/ wiec sie wkurzylam bo skoro sama to pojechalam.sama, a wychodzi na to ze moglam przyjechac z m.

Ja tez podczas rozmowy telefonicznej uslyszalam.ze musze byc sama, a para po.mnie przyszla razem i zapytali czy moga tak wejsc, pani z recepcji powiedziala ze zalezy od lekarza i on sie zgodzil i weszli oboje :/ wiec sie wkurzylam bo skoro sama to pojechalam.sama, a wychodzi na to ze moglam przyjechac z m.
U mnie też tak było, że doktor na potwierdzeniu wizyty napisał żebym przyszła sama no i przyszłam sama, a za mną w poczekalni była para 🙄
Na połówkowe już się tak nie dam wrobić! 😋
Niech ta paranoja się już skończy 🙈

reklama
Dziewczyny to jak w końcu jest z tym wyborem położnej? Mam koleżankę w 9 miesiącu i nie wybierała żadnej położnej wcześniej. Kiedy my to mamy zrobić i gdzie ja wybrac ?😳

Do góry