reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Właściwie to która data jest najbardziej prawdopodobna? Gdzieś czytam ze z tych pierwszych badań USG ale przecież prenatalne są dokładniejsze. Ja z każdym USG mam coraz wcześniejszy termin a czytalam ze jak ktoś ma długie cykle (ja mam 32dni) to w tej metodzie gdzie liczymy wg ostatniej miesiączki trzeba jeszcze te kilka dni doliczyć czyli miałabym rodzic później niż wg daty OM. Te terminy coraz bardziej się rozjeżdżają. Moze dziewczyny które już rodzily mogą podpowiedzieć który termin się u was sprawdził?
Mi termin lekarze liczą od usg, a nie od om i jak byłam potwierdzić serduszko to powiedział, że termin na 31.03, później wybrałam lekarza z luxmedu jako prowadzącego i ten mi podał datę 04.04, a po prenatalnych wychodzi, że 30.03 i tego mam się trzymać :) z synem było tak samo, że przy potwierdzeniu serduszka powiedział lekarz, że termin na 07.10 i na prenatalnych to samo, a koniec końców urodziłam 5 dni przed terminem poprzez cc 😝🙈😊

Co do wyprawki, to my też nie mamy zupełnie nic. :) Nie ma sensu kupować na razie, bo za tydzień przeprowadzka, ale jeszcze nie do końca wykończone mieszkanie będzie. Myślę że dopiero listopad tak na spokojnie już będzie. Mąż mówił, że po Nowym Roku zaczniemy kompletować. :) Zacznę od zapytania cioci o gondolę (kupowała 5 lat temu), za jakąś niższą cenę, a może sprezentuje, kto wie. :) Jeszcze teściowa ma sporo ubranek, bo kupowała w sh już dawno, bo ładne, a pozostałe wnuczki już starsze. Będę jednak selekcjonować rzeczy, bo planuję w niektóre style nie wchodzić. :) Potem dopiero będę patrzeć co dokupić.

A już wcześniej myślę, już na spokojnie w mieszkaniu obserwować grupę osiedla, bo jest nowe i sporo osób oddaje zabawki, książeczki za darmo. Też nie będę brać jak leci, bo grających zabawek nie lubię. Poza tym będę wyszukiwać darmowych próbek dla mam w internecie. :p I dopiero od stycznia zakupy po weryfikacji czego brakuje.
W sensie style ubranek dla niemowlaków odrzucasz? Zaciekawiłas mnie bo w sumie dla mnie bodziak to bodziak...

Och... miałam dziś 6 dzieci pod sobą... ja nie wiem jak rodziny wielodzietne to ogarniają. Tzn. my też wielodzietni, ale jednak to różnica ;p

W sensie style ubranek dla niemowlaków odrzucasz? Zaciekawiłas mnie bo w sumie dla mnie bodziak to bodziak...
Widziałam już różne ubranka... Nie chcę żadnych jednorożców, hello kitty, ale też potworów, czy dziwnych napisów w stylu "mały terrorysta", "i m so evil" itp. Później dla dziewczynek także brak spodni, legginsow.
Ogółem będę wybierać bardziej klasyczne stroje, bez nowoczesnych nadruków, bo to mi się nie podoba. :)

Jeszcze w kwestii wyprawki planuję wielorazowe pieluchy, więc trochę będzie do kupienia :)

@modesty - jak rozumiem brak napisów, tak brak legginsów i spodni nie. Dzieci to dzieci. Sto razy wygodniej na placu zabaw bawić się w legginsach niż rajstopach. Moja Zosia np. ubiera do legginsów spódniczki :)

reklama
Do góry