reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Jedzenie to jest coś okropnego. Dieta głodowa. Gdyby nie osoby przynoszące mi jedzenie to chyba bym umarła z głodu. Położne mówiły o diecie karmiących a ja po cichaczu jadłam schabowe 😅
Moja siostra miała niedawno zabieg w łodzi. Jak wyslała mi zdjęcie kolacji to byłam w szoku. Jedna jej kolacja to kcałotygodniowy ekwiwalent w tym szpitalu co leżałam😂
Fajnie mieliscie ja z synem dieta płynna... Cały tydz... Same kisle kleiki fujjj

reklama
Zatem po lekturze całego dnia jest tak: ph mam 5,5!
Wawa: Położnej nie mam wybranej musze sie dowiedzieć jak to zrobić na Inflanckiej!
Kalendarz sprawdzę 😃!

Widizalam wydanie Dzieciaków na Inflanckiej 24.08: położna, mama i Dzidzia zjeżdżają na parter w tym plastikowym na kółkach łóżeczku. Tu polozna wychodzi po lupine na zewnątrz i po wlozeniu Dziecka wnosi z mama do osoby odbierającej.

Hej, hej 😊 później nadrobię, ale nie wiem kiedy 😅🙈 za dużo mam w planie na dziś i jutro!

Słodkie mamusie odkryłam fajną apkę dla nas. Sweet Pregna.
Dopiero pierwszy dzień mam, ale myślę, że jest to fajna alternatywa dla książeczki papierowej. Kompatybilna z kilkoma rodzajami glukometrów.

@alpine ehhh ręce opadają. Jak nie słyszałaś to trudno. Jak zwykle masz rację 😉😁 pewnie przy takiej gromadce też będę taka obyta 😄

Macie może sprawdzony i bezpieczny sposób na zastąpienie Lactulozy u starszych dzieci?
Ja na zatwardzenie dla synka dostalam od chirurga dziecięcego menthoparfinol super efekty stosowaliśmy 3tyg i do dzis jak ręką odjal problemy zniknęły już z 5mies jest spokoj. A wcześniej to krew lala się strasznie bylo..😒

Właściwie to która data jest najbardziej prawdopodobna? Gdzieś czytam ze z tych pierwszych badań USG ale przecież prenatalne są dokładniejsze. Ja z każdym USG mam coraz wcześniejszy termin a czytalam ze jak ktoś ma długie cykle (ja mam 32dni) to w tej metodzie gdzie liczymy wg ostatniej miesiączki trzeba jeszcze te kilka dni doliczyć czyli miałabym rodzic później niż wg daty OM. Te terminy coraz bardziej się rozjeżdżają. Moze dziewczyny które już rodzily mogą podpowiedzieć który termin się u was sprawdził?
U mnie kiedys lekarz powiedział że pierwszy termin jest najbardziej prawdopodobny, pozniej kazdy kolejny zmienia się dlatego ze dziecko rosnie w różnym tempie i komputer przelicza se jak chce. Ja urodziłam zgodnie z pierwszym terminem . Dzis na prenatalnych wyszedl mi termin taki sam jak mialam wyznaczony na pierwszej wizycie

reklama
Właściwie to która data jest najbardziej prawdopodobna? Gdzieś czytam ze z tych pierwszych badań USG ale przecież prenatalne są dokładniejsze. Ja z każdym USG mam coraz wcześniejszy termin a czytalam ze jak ktoś ma długie cykle (ja mam 32dni) to w tej metodzie gdzie liczymy wg ostatniej miesiączki trzeba jeszcze te kilka dni doliczyć czyli miałabym rodzic później niż wg daty OM. Te terminy coraz bardziej się rozjeżdżają. Moze dziewczyny które już rodzily mogą podpowiedzieć który termin się u was sprawdził?
Ja mam 28 dniowe cykle i termin z OM miałam na 04.04. a synek urodził się 05.04😉

Do góry