Rodziłam w różnych szpitalach i w jednym tez dziecka nie myli bo podobno ta maź jakaś ochronna jest. Mówili żeby w domu wykapać zaraz po szpitalu. W drugim szpitalu normalnie wykąpali. Teraz urodzę jeszcze w innym szpitalu i nie wiem jak tam.Ja rodziłam w 2016 roku.
Urodziłam o 2:40,dziecko zmierzone, zważone. W kocyku później ze mną leżał, nie ubrany. Dopiero między 7-8 rano przyszła pielęgniarka żeby Młodego ubrać. Wyszłam dwa dni później. Przez ten czas dziecko nie było myte. Wycierane tylko po porodzie i to tyle z pielęgnacji.
Pierwszy prysznic brałam pod okiem pielęgniarki żeby nie zemdleć czy coś. Dziecko w tym czasie zostawało pod okiem "współlokatorki" z sali.
Jedzenia nie będę wspominać
reklama
Pauliska757
Fanka BB :)
Jedzenie to jest coś okropnego. Dieta głodowa. Gdyby nie osoby przynoszące mi jedzenie to chyba bym umarła z głodu. Położne mówiły o diecie karmiących a ja po cichaczu jadłam schaboweJa rodziłam w 2016 roku.
Urodziłam o 2:40,dziecko zmierzone, zważone. W kocyku później ze mną leżał, nie ubrany. Dopiero między 7-8 rano przyszła pielęgniarka żeby Młodego ubrać. Wyszłam dwa dni później. Przez ten czas dziecko nie było myte. Wycierane tylko po porodzie i to tyle z pielęgnacji.
Pierwszy prysznic brałam pod okiem pielęgniarki żeby nie zemdleć czy coś. Dziecko w tym czasie zostawało pod okiem "współlokatorki" z sali.
Jedzenia nie będę wspominać
Moja siostra miała niedawno zabieg w łodzi. Jak wyslała mi zdjęcie kolacji to byłam w szoku. Jedna jej kolacja to całotygodniowy ekwiwalent w tym szpitalu co leżałam
LaetitiaAinos
Hej, hej później nadrobię, ale nie wiem kiedy za dużo mam w planie na dziś i jutro!
Słodkie mamusie odkryłam fajną apkę dla nas. Sweet Pregna.
Dopiero pierwszy dzień mam, ale myślę, że jest to fajna alternatywa dla książeczki papierowej. Kompatybilna z kilkoma rodzajami glukometrów.
@alpine ehhh ręce opadają. Jak nie słyszałaś to trudno. Jak zwykle masz rację pewnie przy takiej gromadce też będę taka obyta
Macie może sprawdzony i bezpieczny sposób na zastąpienie Lactulozy u starszych dzieci?
Słodkie mamusie odkryłam fajną apkę dla nas. Sweet Pregna.
Dopiero pierwszy dzień mam, ale myślę, że jest to fajna alternatywa dla książeczki papierowej. Kompatybilna z kilkoma rodzajami glukometrów.
@alpine ehhh ręce opadają. Jak nie słyszałaś to trudno. Jak zwykle masz rację pewnie przy takiej gromadce też będę taka obyta
Macie może sprawdzony i bezpieczny sposób na zastąpienie Lactulozy u starszych dzieci?
Myszko
Gratulacje!!! Super, że wszystko dobrzeHej dziewczyny ja po prenatalnych,badanie trwalo 40min bo maluch odwrócił się plecami i ani mu bylo w glowie sie odwrócić, pani doktor mi trzęsła tym brzuchem ciskała cuda wianki w koncu sie udało. Dzidzius zdrowy ma 7cm ,to bedzie chłopiec ☺
Kaarcia
U mnie tez nie myją dziecka. A ze miałam cc i leżałam 4 dni po to małego umyłam na 5 dobę w domu dopieroRodziłam w różnych szpitalach i w jednym tez dziecka nie myli bo podobno ta maź jakaś ochronna jest. Mówili żeby w domu wykapać zaraz po szpitalu. W drugim szpitalu normalnie wykąpali. Teraz urodzę jeszcze w innym szpitalu i nie wiem jak tam.
P
pożegnanie
Gość
Gratulacje ❤ duży już Synuś! Brawo!!Hej dziewczyny ja po prenatalnych,badanie trwalo 40min bo maluch odwrócił się plecami i ani mu bylo w glowie sie odwrócić, pani doktor mi trzęsła tym brzuchem ciskała cuda wianki w koncu sie udało. Dzidzius zdrowy ma 7cm ,to bedzie chłopiec ☺
Ladybird1989
Ja mam na 8 kwietnia według OM i tez prenatalne za tydzień w srodeWitam się dzisiaj ja , ostatnio malo tu zaglądam ale staram się nadrabiać zaległości dzisiaj miałam wizytę i kończymy 12 tydz,termin porodu 7.04 ktoś też? Poza tym ciąża książkowa, prenatalne za tydzień w środę ☺zdjęcia usg nie mam więc nie wstawię ale serduszko było słychać jak pięknie bije miłego popołudnia dziewczyny
Ladybird1989
Właściwie to która data jest najbardziej prawdopodobna? Gdzieś czytam ze z tych pierwszych badań USG ale przecież prenatalne są dokładniejsze. Ja z każdym USG mam coraz wcześniejszy termin a czytalam ze jak ktoś ma długie cykle (ja mam 32dni) to w tej metodzie gdzie liczymy wg ostatniej miesiączki trzeba jeszcze te kilka dni doliczyć czyli miałabym rodzic później niż wg daty OM. Te terminy coraz bardziej się rozjeżdżają. Moze dziewczyny które już rodzily mogą podpowiedzieć który termin się u was sprawdził?Tak późno poród? u mnie dzisiaj 13+2 i termin wczoraj po prenatalnych na 30.03 i Pani doktor powiedziała, że tego się trzymamy i tym sugerujemy...a wcześniej mój lekarz wpisał mi termin na 04.04
Ostatnia edycja:
reklama
Loli05
W uk Chyba nawet pare dni sie nie myje z tej mazi,kolezanka z 5 dni nie myla.Ja w szpitalu bylam dwie albo 3 noce,maly byl chudziutki bo tylko 2700 ale przy mnie lezal.najgorsze byly noce bo dzieci plakaly mamy sie wiercily,zero spania przez 2 dniRodziłam w różnych szpitalach i w jednym tez dziecka nie myli bo podobno ta maź jakaś ochronna jest. Mówili żeby w domu wykapać zaraz po szpitalu. W drugim szpitalu normalnie wykąpali. Teraz urodzę jeszcze w innym szpitalu i nie wiem jak tam.