reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
@Majjka. w sumie mnie pocieszyłaś ta waga przed i w trakcie ciąży. Zaczęłam z tym samym 10 kg obciążeniem i wciąż spada 😅 ciekawe czy uda mi się dobić do +10kg? Idealnie byłoby z 13, ale patrząc na wagę urodzeniowa moich dzieci, to chyba trochę za dużo będzie.

@m.art. Rób jak sobie chcesz. Twoje dzieci. Moja siostra też z branży, ale nie będę się licytować 😂 tylko nie wprowadzaj innych w błąd.

@magdula36 lekarz przed samym wyjściem prosi o przyniesienie fotelika samochodowego. Wkładasz do niego noworodka i czekasz z 15 min obserwując malucha.

Mam 2 hipotroficznych wczesniakow i nikt ich w fotelikach samochodowych nie ogladal jak wychodzili ze szpialtala, pierwsze slysze

A brały chociaż na pielęgnację przez ten czas jak byłaś w szpitalu? Nam co wieczór zabierali maluszki na pielęgnację i wracały takie pachnące, przebrane i idealnie zawinięte w rożek, bo ja to nie umiem tak ciasno zawinąć 🙈 a rano zabierały maluszki na badania, a my miałyśmy czas żeby sobie wziąć prysznic, zjeść śniadanie i przygotować się do obchodu :) poza jedzeniem i parciem na KP na siłę to nie mogę złego słowa powiedzieć o szpitalu, w którym rodziłam :)
super sprawa taka opieka w szpitalu. Ja się kąpałam dopiero jak ktoś przyszedł w odwiedziny (mama lub mąż). Położne maluszki kąpały rano na dwie godziny przed obchodem. Mało tego, syn miał żółtaczke i musiał być naświetlany cały czas. Zamiast w nocy spać to pilnowałam żeby opaska z oczu mu się nie zsuneła bo szpital nie miał tych specjalnych okularków :/

@M_P_90 teraz raczej nie myją maluszków w szpitalu. W którym chcesz rodzić? Bo z tego co wiem to w św. Rodziny czasem zabierają maluszki jak mama potrzebuje odpocząć czy coś zrobić, a szczególnie po cesarkach.

A brały chociaż na pielęgnację przez ten czas jak byłaś w szpitalu? Nam co wieczór zabierali maluszki na pielęgnację i wracały takie pachnące, przebrane i idealnie zawinięte w rożek, bo ja to nie umiem tak ciasno zawinąć 🙈 a rano zabierały maluszki na badania, a my miałyśmy czas żeby sobie wziąć prysznic, zjeść śniadanie i przygotować się do obchodu :) poza jedzeniem i parciem na KP na siłę to nie mogę złego słowa powiedzieć o szpitalu, w którym rodziłam :)
Ja urodziłam 01:52 a przed 7bylismy już w domu, to jest Meksyk 🤣

Syna rodziłam 12lat temu w pl..lezalam tydz czasu I pomagały mi bo bylam sama zresztą lezalam obok pielęgniarek patrzyły przez okienko do mnie bo miałam krew przetaczaną i jeszcze duzzzo szwów...
Córkę rodziłam w Szwecji nie kąpały jej... Wytrzymałam dobe i wyszłam na własne życzenie bo w domu był 4latek

A swoja droga w szpitalu nikt sie niczym nie interesowal i o nic nie pytal, wszystko trzeba bylo zrobic samemu, ubrac, przebrac, nakarmic i znowu przebrac, jak przychodzily na wazenie to trzeba bylo rozebrac do golaska, zwazyli i tyle ich bylo widac, jak dostalam rano wypis to sie spakowalam i wyszlam niezauwazona 🤣

reklama
Do góry