reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
@Majjka. w sumie mnie pocieszyłaś ta waga przed i w trakcie ciąży. Zaczęłam z tym samym 10 kg obciążeniem i wciąż spada 😅 ciekawe czy uda mi się dobić do +10kg? Idealnie byłoby z 13, ale patrząc na wagę urodzeniowa moich dzieci, to chyba trochę za dużo będzie.

@m.art. Rób jak sobie chcesz. Twoje dzieci. Moja siostra też z branży, ale nie będę się licytować 😂 tylko nie wprowadzaj innych w błąd.

@magdula36 lekarz przed samym wyjściem prosi o przyniesienie fotelika samochodowego. Wkładasz do niego noworodka i czekasz z 15 min obserwując malucha.

Mam 2 hipotroficznych wczesniakow i nikt ich w fotelikach samochodowych nie ogladal jak wychodzili ze szpialtala, pierwsze slysze

A brały chociaż na pielęgnację przez ten czas jak byłaś w szpitalu? Nam co wieczór zabierali maluszki na pielęgnację i wracały takie pachnące, przebrane i idealnie zawinięte w rożek, bo ja to nie umiem tak ciasno zawinąć 🙈 a rano zabierały maluszki na badania, a my miałyśmy czas żeby sobie wziąć prysznic, zjeść śniadanie i przygotować się do obchodu :) poza jedzeniem i parciem na KP na siłę to nie mogę złego słowa powiedzieć o szpitalu, w którym rodziłam :)
super sprawa taka opieka w szpitalu. Ja się kąpałam dopiero jak ktoś przyszedł w odwiedziny (mama lub mąż). Położne maluszki kąpały rano na dwie godziny przed obchodem. Mało tego, syn miał żółtaczke i musiał być naświetlany cały czas. Zamiast w nocy spać to pilnowałam żeby opaska z oczu mu się nie zsuneła bo szpital nie miał tych specjalnych okularków :/

@M_P_90 teraz raczej nie myją maluszków w szpitalu. W którym chcesz rodzić? Bo z tego co wiem to w św. Rodziny czasem zabierają maluszki jak mama potrzebuje odpocząć czy coś zrobić, a szczególnie po cesarkach.

A brały chociaż na pielęgnację przez ten czas jak byłaś w szpitalu? Nam co wieczór zabierali maluszki na pielęgnację i wracały takie pachnące, przebrane i idealnie zawinięte w rożek, bo ja to nie umiem tak ciasno zawinąć 🙈 a rano zabierały maluszki na badania, a my miałyśmy czas żeby sobie wziąć prysznic, zjeść śniadanie i przygotować się do obchodu :) poza jedzeniem i parciem na KP na siłę to nie mogę złego słowa powiedzieć o szpitalu, w którym rodziłam :)
Ja urodziłam 01:52 a przed 7bylismy już w domu, to jest Meksyk 🤣

Syna rodziłam 12lat temu w pl..lezalam tydz czasu I pomagały mi bo bylam sama zresztą lezalam obok pielęgniarek patrzyły przez okienko do mnie bo miałam krew przetaczaną i jeszcze duzzzo szwów...
Córkę rodziłam w Szwecji nie kąpały jej... Wytrzymałam dobe i wyszłam na własne życzenie bo w domu był 4latek

A swoja droga w szpitalu nikt sie niczym nie interesowal i o nic nie pytal, wszystko trzeba bylo zrobic samemu, ubrac, przebrac, nakarmic i znowu przebrac, jak przychodzily na wazenie to trzeba bylo rozebrac do golaska, zwazyli i tyle ich bylo widac, jak dostalam rano wypis to sie spakowalam i wyszlam niezauwazona 🤣

reklama
Do góry