reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Jeśli nie będzie wyboru, to trudno. A jeśli mamy wybór, to wolimy kobietę, szczególnie, że ma bardzo dobre opinie wśród osób, którym prowadziła ciążę. Negatywne tylko od tych, które przyszły po tabletki i nie dawała im od razu na żądanie jak inni lekarze, bez badań itp. ;)

Tak, mamy taki podział. 24 i 25 lat :)
Oo to teraz mnie zaonteresowalas tym podzialem obowiazkow,jak to wyglada,tak na luzie pytam z ciekawosci,nie chcesz nie mow

reklama
Mam jeszcze większy stres przed dzisiejsza wizyta. Rano byłam na pobraniu krwi do testu Pappa i wolnej bety. Pani powiedziała, że wynik powinien być w środę ale miałam też zlecona morfologię i mocz i dwa kody do pobrania wyniku online. I co? Są już obydwa wyniki 😆 z jednej strony fajnie bo lekarz od razu wrzuci wszystko w program i porówna z USG a z drugiej strony myślałam, że pełny opis będę miała dopiero na kolejnej wizycie😳. Stres coraz większy !!!

O taką panikę wśród ludzi wlasnie chodzi.
Oczywiście ze żadna choroba choćby nawet przeziebienie w naszych stanach nie jest na reke, ale ciężkie przypadki grypy były od zawsze i umieralność na nią tez byla spora, właśnie głównie u osób starszych. Ale nie dajmy się zwariować. Kiedyś tez byla grypa i nikt tak nie panikował. A pozytywny test pokaze każdemu, kto ma wirusa grypy.

Głośno bylo o kobiecie, ktora ściągnęła Ukraińców do siebie do firmy i sanepid nakazał wykonać im testy na korone. Wiecie co zrobila? Oddala za nich wszystkich swoje próbki. Jakiez było zdziwnienie, kiedy polowie z nich wyszedl covid a polowie nie ;)
Przecież te testy są fałszowane od samego początku, a dlaczego? A dlatego, że one nie służą do wykrywania korony, o czym nawet mówił dawno temu sam twórca tego testu...jak zaczęli siać panikę o koronie to każdy kto się poddał testom miał pozytyw, a teraz jak już ludzie zaczynają mieć tego dość to nagle wychodzą różne wyniki testów...bzdura totalna...znajoma miała niby koronę i co i okazuje się, że jej mąż, który przebywa z nią 24h na dobę nie ma i nie miał nigdy tego wirusa! Ciekawe jakim cudem jak podobno od obcych można się zarazić, a od małżonka nie??? Paranoja...teraz masz kaszel albo katar to normalnie boisz się zadzwonić do lekarza, bo zaraz Ci z automatu przepisze koronę 😡😡😡 ciekawe jak będzie jak będziemy jechać rodzić...nie wpuszczą nas jak nie podpiszemy papieru, że my z koronawirusem?? Do tego dojdzie przez tą chorą ściemę o pseudo pandemii...😡😡😡

Dziewczyny u mnie dalej zanik objawów... Brzucha tak nie czuję jak na początku, cycki tez nie bola. W czwartek prenatalne, chyba oszaleje do tego czasu... Jak bolał brzuch to chociaż wiedziałam że ok a teraz się zamartwiam....
Wchodzimy w 2 trymestr i to niby złoty czas ciazy bo się polepsza zazwyczaj samopoczucie i jest przypływ energii. Chyba musimy się cieszyć a nie zamartwiać :)

Jeśli nie będzie wyboru, to trudno. A jeśli mamy wybór, to wolimy kobietę, szczególnie, że ma bardzo dobre opinie wśród osób, którym prowadziła ciążę. Negatywne tylko od tych, które przyszły po tabletki i nie dawała im od razu na żądanie jak inni lekarze, bez badań itp. ;)

Tak, mamy taki podział. 24 i 25 lat :)
Z wiekiem to się wstrzeliłam 😊
A co do podziału to jak u Amiszy? Tylko z prądem, bieżącą, woda, pralką i samochodem i innymi rzeczami z cywilizacji? 😉

Ja też mam ginekologa faceta, operował mnie ginekolog facet, za każdym razem na oddział przyjmował mnie i badał facet. I jestem cholernie zadowolona, że są tacy lekarze jak oni. Wbrew pozorom są bardziej wylewni jeśli mówi się o czymkolwiek co nas dotyczy, martwi, itd. Mam duże porównanie, bo zdążyłam wiele razy trafić na oddzial ginekologii niestety. Kobiety nie są takie delikatne w stosunku do nas jak tego oczekujemy i z reguly mysla, ze to co nam mowia od razu rozumiemy i jakie zdziwione są kiedy dorzucamy pytania..
Niewazne z reszta czy lekarzem jest kobieta czy mężczyzna, najważniejsze sa kwalifikacje i kompetencje. Lekarz to lekarz, jest od tego, żeby nam pomagać w dziedzinach, na których my się nie znamy i ratowac nam życie kiedy trzeba.

Cześć, kto wizytuje w tym tygodniu? ❤

Ja mam mdłości codziennie, meczy mnie to. Codziennie minimum raz jestem przy wc 🤢
Modlę się tylko żeby w pracy nie puścić pawia. Jeszcze nie chce mówić w pracy co i jak 😜
Ja czekam na wynik Harmony. Czuję się jak przed wizytą 🤯Dziś też mi jest okropnie niedobrze 🤢, ale miałam stresujący dzień w pracy. A już myślałam, że najgorsze mdłości za mną :/ Może dziecko wstało dziś lewą nogą 😉

Ja też mam ginekologa faceta, operował mnie ginekolog facet, za każdym razem na oddział przyjmował mnie i badał facet. I jestem cholernie zadowolona, że są tacy lekarze jak oni. Wbrew pozorom są bardziej wylewni jeśli mówi się o czymkolwiek co nas dotyczy, martwi, itd. Mam duże porównanie, bo zdążyłam wiele razy trafić na oddzial ginekologii niestety. Kobiety nie są takie delikatne w stosunku do nas jak tego oczekujemy i z reguly mysla, ze to co nam mowia od razu rozumiemy i jakie zdziwione są kiedy dorzucamy pytania..
Niewazne z reszta czy lekarzem jest kobieta czy mężczyzna, najważniejsze sa kwalifikacje i kompetencje. Lekarz to lekarz, jest od tego, żeby nam pomagać w dziedzinach, na których my się nie znamy i ratowac nam życie kiedy trzeba.
Przede wszystkim kobiety - ginekolog sa cholernie wredne jakby to byla dla nich kara

reklama
Dzień dobry !
My dzisiaj wizytujemy. Badania prenatalne dopiero o 17:45 :oops:.
Teraz czekam w kolejce do labolatorium na pobranie krwi do testu pappa. Nie zauważyłam tylko że lekarz na skierowaniu zaznaczył też badanie ogólne moczu do wykonania... Zauważyłam dopiero w laboratorium. To chyba z emocji 😆
Trzymamy kciuki 🙂

Do góry