reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

No co Ty mówisz, pojęcia nie miałam 😱 w pierwszej ciazy żadnego zaświadczenia nie niosłam😜 w l4 lekarz wpisuje kod, ze ciąża, wiec to nie jest wystarczający dowód? U mnie szef nie ogarnia takich tematów, księgowa robi przelew 100% i raczej ryzyka nie mam...
To tylko się cieszyć, że to nie biurokraci.

reklama
Lepiej donieś, bo to teraz to tylko dobra wola pracodawcy wypłacić Ci te 100%. I nie tylko na nieokreślony czas, ale w ogóle na umowę o pracę i umowę na okres próby przekraczający 1 miesiąc (tu warunek, że osiągnie się 12 tydzień przed końcem tej umowy).

Teoretycznie tak. W praktyce niestety spotykam się często z wypowiedzeniem po pierwszym dniu po powrocie.

I tak i nie. Ważny jest rodzaj umowy, jej czas trwania.

Ja wolę do mężczyzn chodzić. Kobiety są mało delikatne. A to przede wszystkim są lekarze lub specjaliści.

Medal jej 🙂 z tą higieną trafiłaś. Wystarczy spojrzeć na mojego sąsiada za plotem. Pan prokurator a zwykły niechluj. Brudas taki, że moczem znaczy teren. Fuj!
Co do reszty mam identyczne zdanie.
To znaczy, że mogą mi rozwiązać umowę przed 12 tygodniem?? Kuźwa moglam nie mówić nikomu.. Pracuje tu prawie dwa lata

Ja kiedyś też zawsze wybierałam kobiety a przygotowania do ciąży i prowadze u faceta.bo sumie co za różnica? Myślę że on już nie jedno widział i nie traktuje tego narządu jako coś specjalnego tylko jak ręką czy noga :) myślę że może mieć fajne podejście i się przekonasz do mężczyzny :)
Mi podejście prowadzącej ciąży ginekolog bardzo odpowiada, jest zgodne z moimi wartościami. :) za to mimo wiedzy że to lekarz ani ja ani mój mąż nie chcemy, by jakiś mężczyzna (jeśli nie jest to absolutnie koniecznie) oglądał i dotykał moje miejsca Intymne nawet w celach medycznych. Po prostu :) Jeśli jest wybór, to czemu nie kobieta? :)

A propos snów w ciąży to ja dziś pierwszy raz miałam durny sen[emoji1751][emoji1751] przyszłam do szpitala na badanie ginekologiczne wchodzę do sali a tam na łóżku leży moja 10letnia córka z wielkim ciążowym brzuchem [emoji23][emoji23][emoji1751][emoji1751] OMG co za koszmar [emoji14]
Mi tej nocy się śniło że Sasin całował się ze Schetyna. A jakoś tak nie śledzę polityki bo to nic dobrego :p

Mi podejście prowadzącej ciąży ginekolog bardzo odpowiada, jest zgodne z moimi wartościami. :) za to mimo wiedzy że to lekarz ani ja ani mój mąż nie chcemy, by jakiś mężczyzna (jeśli nie jest to absolutnie koniecznie) oglądał i dotykał moje miejsca Intymne nawet w celach medycznych. Po prostu :) Jeśli jest wybór, to czemu nie kobieta? :)
A jak przy porodzie będą sami faceci? Oczywiście masz prawo do swoich przekonań. Nie neguje tego. Natomiast mnie samej dziwi takie podejście. Często to właśnie ginekolodzy mężczyźni są lepszymi specjalistami. Moi obaj ginekolodzy to mężczyźni, obaj są bardzo dobrymi specjalistami z udokumentowanymi sukcesami w karierze i obaj są katolikami. Ja i mój mąż również.
A tak z ciekawości, bo pierwszy raz się spotykam z czymś takim.. Jak chcesz to nie odpowiadaj. Macie, jak to nazwać... Tradycyjny podział obowiązków? I ile macie lat jeśli można?

To może zapisz się jednak do kobiety jeśli to jakoś godzi w twoje i męża dobro. Ja byłam gotowa na ostatnie USG że będzie przezpochwowe a było przez brzuch. Albo zadzwoń i się dowiedz jak to dokładnie będzie wyglądało bo będziesz się strasznie stresować a to nic dobrego :)

A jak przy porodzie będą sami faceci? Oczywiście masz prawo do swoich przekonań. Nie neguje tego. Natomiast mnie samej dziwi takie podejście. Często to właśnie ginekolodzy mężczyźni są lepszymi specjalistami. Moi obaj ginekolodzy to mężczyźni, obaj są bardzo dobrymi specjalistami z udokumentowanymi sukcesami w karierze i obaj są katolikami. Ja i mój mąż również.
A tak z ciekawości, bo pierwszy raz się spotykam z czymś takim.. Jak chcesz to nie odpowiadaj. Macie, jak to nazwać... Tradycyjny podział obowiązków? I ile macie lat jeśli można?
Jeśli nie będzie wyboru, to trudno. A jeśli mamy wybór, to wolimy kobietę, szczególnie, że ma bardzo dobre opinie wśród osób, którym prowadziła ciążę. Negatywne tylko od tych, które przyszły po tabletki i nie dawała im od razu na żądanie jak inni lekarze, bez badań itp. ;)

Tak, mamy taki podział. 24 i 25 lat :)

Ech, wczoraj po stosunku (było gwałtowniej niż zwykle...) zaczęło mnie boleć podbrzusze na środku. W ogóle mnie nie bolało od jakichś 3 tygodni. Bolało jakieś 2h dość mocno, później poszłam spać i teraz rano też jest lekki ból, można powiedzieć dyskomfort. Trochę się obawiam...
Ja po wczorajszych przytulankach tez mialam pobolewanie podbrzusza a ostatnio juz nie bolalo za bardzo. Myślę że jak nie plamimy to jest ok.

reklama
Hej,ale nastukalyscie stron.
Zebralam sie na odwage i poszlam do HR powiedziec o ciazy,oczywiscie kobiety nie bylo ale byl glowny szef i ze on ze mna chetnie porozmawia.no to poszlismy do biura i mu mowie no i sie ucieszyl mowi ze to dobra wiadomosc w poniedzialek,pytal o rozne sprawy.ogolnie bylo milo,co on tam sobie mysli to nie wiem ale raczej jest pro rodzinny.ciesze sie ze mam to juz za soba,ale kazalam wspolracownikom nie mowic jeszcze

Do góry