reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Czy tez tak macie ze jak kichacie to tak was boli brzuch?tylko jak sie kichnie lub duzo kaszle,tak ciagnie przez sekunde.mam jakiegos virusa i kicham i kaszle i martwi mnie to ze tak boli
Ja tak mam, nawet przy kaszlu, jakby jajniki miało rozerwać, zalecają wtedy przy kichaniu kaszlu skręcić się lekko w bok

reklama
Hahha powiem Ci ja jestem tak wybredna w ciąży ze to jest dopiero tragedia, sałaty nie wiec salatki odpadają, mięsa nie, jajek nie, owoce tylko wybrane a z warzyw tylko ogorek 😀 nawet woda mi nie smakuje ale pije bo mam duze pragnienie, herbata, kawa i soki nie przejda, szczerze to moglabym jeść bulke z maslem i by bylo ok hihi :) mam nadzieję ze to przejdzie :) podziwiam ze gotujesz bo ja gotuję dla chłopaków z dużym trudem ale staram sie jak najlepiej zeby im smakowało 🥰

Wogole pieczywo.. Samo może być, byle świeże. Pycha 😂

My dzisiaj na obiedzie u rodziców, także gotowanie mnie dziś ominęło 🤗 grzybowa mniaaaami! I kurczak duszony w ziołach i w maśle, z ziemniaczkami i surówka z czerwonej kapusty ou yeah 😀
Ja właśnie powoli przestaje czuć się jakbym była w ciąży, praktycznie wszystkie objawy mi minęły 🤷🏻‍♀️
No i zmienił mi się smak w stosunku do początku ciąży, bo na początku chodziły za mną tylko i wyłącznie fast foody, a teraz tylko zdrowe rzeczy, a sałatkę z pomidorów, z mozzarellą, oliwa i bazylia, mogłabym jeść codziennie ❤️
Wczoraj moi rodzice byli na imprezie u znajomych i wszystkim się już wygadali o ciąży, choć poprosiłam żeby do czasu prenatalnych nic nie mówili 🤦🏻‍♀️ no cóż, skoro wszyscy już wierzą to już teraz musi być dobrze, bo weź tu teraz wszystkim tłumacz, że jednak coś poszło nie tak 🤪
Udanej niedzieli życzę wszystkim mamuśkom ❤️

Też się zastanawiam co będę nosić zimą. Islandzkie zimy są paskudne i długie, i najbardziej martwi mnie co z kurtką. W te co mam, to się nie zmieszczę, a kupić kolejną tylko jaką? Ja jestem zmarzluch, wiec większość kurtek i tak odpada. W tamtym roku kupiłam jedna porządna, ale w tym roku nie kupię drugiej, bo za droga żeby kupić tylko na chwilę. A jeszcze patrząc na to w jakim tempie rosnie mi brzuch, to już się boję ;-) ale schudłam dzisiaj 300g :-D jestem 1.5kg do przodu od początku i czuję się gruba :-( najlepiej jak leżę, bo brzuch się robi mniejszy :-D wiem, że w ciąży rośnie brzuch, wiem że to juz moja trzecia ciąża i wszystko jest szybciej, ale kurde aż tak? Po prostu czuję się nieatrakcyjna
Też się tak czuję, do tego strasznie zbrzydłam, ciągle mi coś wyłazi na twarzy...tragedia...cycki też paskudne, wielkie i z takimi żyłami widocznymi...😭😭 i jak tu się czuć seksownie przed mężem...🤔🤔

Przy pierwszej ciąży też mi stopy urosły 😁 a mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły... Czy po porodzie miałyście opuchnięte całe nogi? Ja miałam dwa klocki jak czasem babciunie mają... Może dlatego że po cc, pamiętam że mój brat był przerażony i aż mi je masował, takie banie były. Trwało to ok. tygodnia

Przy pierwszej ciąży też mi stopy urosły 😁 a mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły... Czy po porodzie miałyście opuchnięte całe nogi? Ja miałam dwa klocki jak czasem babciunie mają... Może dlatego że po cc, pamiętam że mój brat był przerażony i aż mi je masował, takie banie były. Trwało to ok. tygodnia
Ja miałam bardzo spuchnięte nogi rodziłam syna we wrześniu... W żadne buty nie mogłam nogi włożyć... Po porodzie SN odrazu wszystko zeszlo.. Całe szczęście

Też się tak czuję, do tego strasznie zbrzydłam, ciągle mi coś wyłazi na twarzy...tragedia...cycki też paskudne, wielkie i z takimi żyłami widocznymi...😭😭 i jak tu się czuć seksownie przed mężem...🤔🤔

Rozumiem ❤ a mężowi na pewno to jak wygladasz nie przeszkadza :* i pewne i tak tego nie zauważył :D

nigdy w ciązy nie byłam spuchnięta, po porodzie też

Oleczqa oj tam, prawie do prenatalnych wytrzymali :D

tak ja miałam przez dobre 2 tygodnie opuchnięte nogi i lekarze mówili, że to całkiem normalne, bo w organizmie zebrało się dużo wody...mi w ostatnim miesiącu ciąży mąż masował nogi, matko jak to bolało...jak sobie przypomnę to aż mnie ciarki przechodzą...

Piszecie o jedzeniu. Bardzo Wam zazdroszczę smaków i apetytu. 😢
Byliśmy na rodzinnym obiadku w naszej ukochanej restauracji. Tylko woda z cytryna mi wchodzi bez problemu. Uszczknęłam kawalątek, ale źle się to skończyło. Nie wiem jak z tą moją cukrzycą będzie?
Nie, nie miałam. Każda ciążę przechodziłam w swoich butach, nic większego. Tak samo ubrania. Na kilka dni przed porodami mąż zauważał, że buzię mam spuchniętą. Po ciąży wyglądałam jeszcze gorzej. Taki szkielecik.
tak ja miałam przez dobre 2 tygodnie opuchnięte nogi i lekarze mówili, że to całkiem normalne, bo w organizmie zebrało się dużo wody...mi w ostatnim miesiącu ciąży mąż masował nogi, matko jak to bolało...jak sobie przypomnę to aż mnie ciarki przechodzą...
Moją siostrę też tak mąż masował. To się chyba drenaż nazywa. Od czubków palców aż nad kolana a potem mówił, że to wysika. Nie wiem czy to jej Pomagało, ja nie widziałam różnicy. Biedaczka męczyła się na końcówce z tym strasznie. No i to leżenie na lewym boku z nogami wyżej. Bardzo jej współczułam.

reklama
Piszecie o jedzeniu. Bardzo Wam zazdroszczę smaków i apetytu. 😢
Byliśmy na rodzinnym obiadku w naszej ukochanej restauracji. Tylko woda z cytryna mi wchodzi bez problemu. Uszczknęłam kawalątek, ale źle się to skończyło. Nie wiem jak z tą moją cukrzycą będzie?

Nie, nie miałam. Każda ciążę przechodziłam w swoich butach, nic większego. Tak samo ubrania. Na kilka dni przed porodami mąż zauważał, że buzię mam spuchniętą. Po ciąży wyglądałam jeszcze gorzej. Taki szkielecik.

Moją siostrę też tak mąż masował. To się chyba drenaż nazywa. Od czubków palców aż nad kolana a potem mówił, że to wysika. Nie wiem czy to jej Pomagało, ja nie widziałam różnicy. Biedaczka męczyła się na końcówce z tym strasznie. No i to leżenie na lewym boku z nogami wyżej. Bardzo jej współczułam.
o właśnie! Zapomniałam tego określenia drenaż, dokładnie to było to! 😱 Ból straszny i pomagało na 1-2h, później było znowu to samo...ale te masaże są konieczne jak tak nogi puchną, bo to jest niebezpieczne jak tak mocno się woda zbiera...mnie nawet lekarz jak chodziłam na wizyty pytał, czy mam problem z obrzękami, bo widział moje nogi...mam nadzieję, że teraz tego unikne

Do góry