P
pożegnanie
Gość
Też tak mam, nie znoszę kichac, bo wiem ze to spiecie brzucha, a ja dodatkowo mam odrzut w kręgosłup a to boli, więc robię co mogę by nie kichnac .Właśnie przed chwilą tak miałam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też tak mam, nie znoszę kichac, bo wiem ze to spiecie brzucha, a ja dodatkowo mam odrzut w kręgosłup a to boli, więc robię co mogę by nie kichnac .Właśnie przed chwilą tak miałam
Zgadza się i spodnie chociaż drogie to też bardzo dobre jakościowo, mam je do dzisiaj i nosiłam nawet po ciąży jako normalne spodnie, bo poza tym pasem to niczym się nie różnią, a są mega wygodneJa też brałam w H&M ale legginsy jednak warte swojej ceny bo świetna jakość
ja też się zawsze z tych butów śmieje, ale chyba faktycznie nie pozostanie nam nic innego, bo jak rodziłam rok temu w październiku to botki nosiłam rozpięte nie mówiąc już o tym, że ledwo wciskałam w nie nogi... ja nie sądziłam, że tyle przytyje, bo pierwsze dwa miesiące nic nie przybierałam, później tak po 1-1,5 kg w miesiąc, a na końcu to potrafiłam tyć 4kg w 2 tygodnie i jak zaczynałam ciążę to miałam 57kg tak jak ją kończyłam to na liczniku miałam 74,5kg nigdy tyle nie ważyłam i aż się boję co będzie terazo to zima obawiam się najbardziej chyba kupię jakieś emu co zawsze uważałam, ze jak papućki, ale chyba będą najwygodniejsze To w takim razie tez będę mierzyć ciuchy o rozmiar większe, ciekawe ile ja przebiore w ciąży, aż się boje
Ogólnie to będzie tylko kawa i słodkie, bo robimy chrzciny z roczkiem tylko dla rodziców i rodzeństwa (chrzestnych) także sama będę piekła tort, mini bezy Pavlova z kremem malinowym i kremem cytrynowym i deserki z chia na mleku kokosowymOooo jakbyś pisała o mnie! Lubię gotować i piec, ale jak mam czas, bo ciągle pracuję, więc drugi etat zaczynam o 17! Preferuję jedzenie zrobione przez siebie, ale oczywiście że w zamrażarce sa gotowe pyzy czy pierogi, a czasami nawet i to za duzo i gramy kebab i falafel !
To musisz zdradzić jakie pyszności planujesz na urodziny Synka!
Tak w ogóle to powiem Wam, że od wczoraj swędzą mnie dłonie po wewnętrznej stronie. Od razu pomyślałam o cholestazie (moja bratowa miała w ciąży) ale ona pojawia się zazwyczaj w III trymestrze. Czytałam gdzieś w internecie, że to po prostu hormony. Miałyście kiedyś coś podobnego ?
Ja też mam nadzieję ze jakos po 12tyg to wroci mi życie do normy ja również robilam sama roczek na 25 osób i tort również, narobilam tyle jedzenia ze az za duzo naprawdę przesadziłam sama myślę jak to zrobiłam z dzieckiem na rękach za miesiąc czeka mnie szykowanie mojej 30 na jakieś 15 oosb i tak myślę o tym co zrobić zeby było szybko smacznie i zeby nie stac przy garach dlugoweszłam już w 12tc i czuję się coraz lepiej, więc i chęć do gotowania wróciła ja ogólnie bardzo lubię gotować i piec ciasta jakiś czas temu zaczęłam robić torty i tez się w to trochę wkręciłam do tego stopnia, że nawet sobie kupiłam talerz obrotowy i szpatułki do gładzenia oczywiście miewam takie dni, że nie chce mi się stać przy garach i idę na łatwiznę zamawiając pizze albo gotując pierogi z paczki teraz jeszcze niedługo czeka mnie roczek syna, więc trochę sobie postoje znowu w kuchni, bo wszystko będę robiła sama, ale na szczęście dla niewielkiej grupki gości
O kurcze, też na tak wczesnym etapie ciąży miała takie swędzenia? Jutro mam wizytę u lekarza więc na pewno to zgłoszę. Nie swędzi przez cały czas tylko od czasu do czasu więc mam nadzieję że to nic groznegoHej, niechce cie straszyć ale siostra też tak miała i zostało to zbagatelizowane przez lekarza II potem miała problemy ze swoim zdrowiem, itd stan przedrzucawkowy że ciążę musieli zakończyć CC w 33tc potem z nią było źle ale ogarnęli sytuację a mały zdrowy i też jest ok, a to też się zaczęło od swędzenia dłoni potem stop.