reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
o to zima obawiam się najbardziej 🤣 chyba kupię jakieś emu co zawsze uważałam, ze jak papućki, ale chyba będą najwygodniejsze 😁 To w takim razie tez będę mierzyć ciuchy o rozmiar większe, ciekawe ile ja przebiore w ciąży, aż się boje 😁
ja też się zawsze z tych butów śmieje, ale chyba faktycznie nie pozostanie nam nic innego, bo jak rodziłam rok temu w październiku to botki nosiłam rozpięte 🙈🙈🙈 nie mówiąc już o tym, że ledwo wciskałam w nie nogi...😱 ja nie sądziłam, że tyle przytyje, bo pierwsze dwa miesiące nic nie przybierałam, później tak po 1-1,5 kg w miesiąc, a na końcu to potrafiłam tyć 4kg w 2 tygodnie 😱😱😱 i jak zaczynałam ciążę to miałam 57kg tak jak ją kończyłam to na liczniku miałam 74,5kg 😱😱😱 nigdy tyle nie ważyłam 🙈🙈🙈 i aż się boję co będzie teraz

Oooo jakbyś pisała o mnie😜! Lubię gotować i piec, ale jak mam czas, bo ciągle pracuję, więc drugi etat zaczynam o 17😛🙈! Preferuję jedzenie zrobione przez siebie, ale oczywiście że w zamrażarce sa gotowe pyzy czy pierogi, a czasami nawet i to za duzo i gramy kebab i falafel 🙈🙈!
To musisz zdradzić jakie pyszności planujesz na urodziny Synka! 😋
Ogólnie to będzie tylko kawa i słodkie, bo robimy chrzciny z roczkiem tylko dla rodziców i rodzeństwa (chrzestnych) :) także sama będę piekła tort, mini bezy Pavlova z kremem malinowym i kremem cytrynowym i deserki z chia na mleku kokosowym :) 😋

Też się zastanawiam co będę nosić zimą. Islandzkie zimy są paskudne i długie, i najbardziej martwi mnie co z kurtką. W te co mam, to się nie zmieszczę, a kupić kolejną tylko jaką? Ja jestem zmarzluch, wiec większość kurtek i tak odpada. W tamtym roku kupiłam jedna porządna, ale w tym roku nie kupię drugiej, bo za droga żeby kupić tylko na chwilę. A jeszcze patrząc na to w jakim tempie rosnie mi brzuch, to już się boję ;-) ale schudłam dzisiaj 300g :-D jestem 1.5kg do przodu od początku i czuję się gruba :-( najlepiej jak leżę, bo brzuch się robi mniejszy :-D wiem, że w ciąży rośnie brzuch, wiem że to juz moja trzecia ciąża i wszystko jest szybciej, ale kurde aż tak? Po prostu czuję się nieatrakcyjna

Tak w ogóle to powiem Wam, że od wczoraj swędzą mnie dłonie po wewnętrznej stronie. Od razu pomyślałam o cholestazie (moja bratowa miała w ciąży) ale ona pojawia się zazwyczaj w III trymestrze. Czytałam gdzieś w internecie, że to po prostu hormony. Miałyście kiedyś coś podobnego ?

Hej, niechce cie straszyć ale siostra też tak miała i zostało to zbagatelizowane przez lekarza II potem miała problemy ze swoim zdrowiem, itd stan przedrzucawkowy że ciążę musieli zakończyć CC w 33tc potem z nią było źle ale ogarnęli sytuację a mały zdrowy i też jest ok, a to też się zaczęło od swędzenia dłoni potem stop.

weszłam już w 12tc i czuję się coraz lepiej, więc i chęć do gotowania wróciła :) ja ogólnie bardzo lubię gotować i piec ciasta :) jakiś czas temu zaczęłam robić torty i tez się w to trochę wkręciłam do tego stopnia, że nawet sobie kupiłam talerz obrotowy i szpatułki do gładzenia 🙈🙈😁😁😂 oczywiście miewam takie dni, że nie chce mi się stać przy garach i idę na łatwiznę zamawiając pizze albo gotując pierogi z paczki 😝😝😝 teraz jeszcze niedługo czeka mnie roczek syna, więc trochę sobie postoje znowu w kuchni, bo wszystko będę robiła sama, ale na szczęście dla niewielkiej grupki gości 😊😊😊🙈
Ja też mam nadzieję ze jakos po 12tyg to wroci mi życie do normy 😀 ja również robilam sama roczek na 25 osób i tort również, narobilam tyle jedzenia ze az za duzo naprawdę przesadziłam sama myślę jak to zrobiłam z dzieckiem na rękach :) za miesiąc czeka mnie szykowanie mojej 30 na jakieś 15 oosb i tak myślę o tym co zrobić zeby było szybko smacznie i zeby nie stac przy garach dlugo 😀

Właśnie mialam drzemke a w niej piękny sen w którym bylam w szpitalu po urodzeniu malutkiej dziewczynki i karmiłam ja piersia z piersi leciało geste mleko i dzidzia lapala ładnie piers a ja sie cieszyłam, ze bede karmic piersia :) az nie mogę sie ogarnąć po tym snie 🥰🥰🥰🥰 i była podobna ale nie taka sama do mojego synka po urodzeniu 🥰🥰🥰🥰 piękny sen

Ostatnia edycja:
No ja jestem - 3kg ale to, pewnie dlatego że jem ledwo co, na nic zabardzo ochoty, nie mam, jem tyle żeby nie burczało mi w brzuchu, w sumie to ja w ciązach nie miałam spuchniętych nóg i chodziłam, w butach jakich chodziłam przed ciąża, no ale kurtka na zime może być ciężko hmm bo ja rodziłam w jesień i lato więc no kurtki zimowej nie nosiłam a teraz akurat tak rodzimy ze bez kurtki zimowej się nie obejdzie

Ja przytylam 30 kg w ciąży, rodziłam w styczniu chodzilam w kurtce z pepco w rozmiarze xxl w cenie 70 zl :) do porodu wazylam 104 kilo i miescilam sie w ta kurtke mimo olbrzymiego brzucha

reklama
Hej, niechce cie straszyć ale siostra też tak miała i zostało to zbagatelizowane przez lekarza II potem miała problemy ze swoim zdrowiem, itd stan przedrzucawkowy że ciążę musieli zakończyć CC w 33tc potem z nią było źle ale ogarnęli sytuację a mały zdrowy i też jest ok, a to też się zaczęło od swędzenia dłoni potem stop.
O kurcze, też na tak wczesnym etapie ciąży miała takie swędzenia? Jutro mam wizytę u lekarza więc na pewno to zgłoszę. Nie swędzi przez cały czas tylko od czasu do czasu więc mam nadzieję że to nic groznego

Do góry