reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Losos jest właśnie bardzo zdrowy i polecany ze względu na duzo omega 3, tylko trzeba kupowac te hodowlane, a nie z morza czy oceanu.

Mi moja lekarz powiedziała że teraz różnie bywa nawet z tymi hodowlami i nie warto ryzykować,
szczególnie surowy. Absolutnie surowych ryb, sushi, krewetek, tuńczyka. W moim przypadku nie ma problemu bo mnie do nich nie ciągnie.

Sylwia 9 super :) już wielkolud

Ja dziś miałam kiepską noc, mąż całą chrapał a mnie rwie w lewej pachwinie i to bardzo :/
Pojawiły mi się dwie torbiele ale na prawym jajniku i mają się podobno wchłonąć, tylko z prawej mnie nic nie boli..
Tępy rwący ból, zarywający raz na jakiś czas, maiłyście coś takiego?

reklama
Mnie poki co pachwiny nie rwa.. Za to dajw znak blizna po operacji usunięcia jajnika.. Chyba jakies zrosty czy coś, jak czasami ciagnie to aż boli..

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Zastanawiam się czy w ciąży powinno się jeść wedzone, wczoraj wciagnelam jednego oscypka, uwielbiam też łososiowa [emoji6] a no i podobno herbatka z pokrzywy jest dobra dla kobiet w ciąży

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Wedzone jesli sa tylko wedzone to nie, bo po prostu sa surowe.... - jak ryby, mieso czy oscypek, ktory tradycyjnie jest z niepasteryzowanego mleka.
Czasem mieso, kapanosy sa wedzone i parzone, wtedy sa ok, bo jest po obrobce termicznej.

Ktos sie pytal o cos na bol zoladka. Mi pomaga siemie. Gotuje 2 lyzki ze szklanka wody. Zostawiam do ostygniecia. Robi sie z tego kisiel. Jest obrzydliee ale mi pomaga.

A to nie jest tak, że jak ma się umowę na okres próbny, to trzeba mieć w momencie jej końca skończony pierwszy trymestr? Tak coś ostatnio czytałam w przepisach.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Tak właśnie jest... Ja mam umowę na czas określony i się załapałam ale wszystko zależy od pracodawcy bo mój w ogóle tego nie spr, wystarczyl mu fakt że jestem w ciąży. Gratulowal i życzył dużo zdrowia dla mnie i dla dziecka:) więc jeśli Twój nie będzie spr tego dokładnie to nie masz się czym martwić. Zawsze możesz iść do innego lekarza po zaswiadczenie o ciąży i zmienić trochę jej wiek. I nikt do tego nie dojdzie bo owulacje czasami można mieć naprawdę baaaardzo późno :)

Dziewczyny z rybami jest tak, że jeść można po obóbce termicznej na surowo lepiej nie, a co do łososia to odwrotnie, absolutnie nie hodowlany, niestety w pogoni za zyskiem warunki hodowli są fatalne, zwierzęta żyją w klatkach we fiordach w koszmarnych warunkach, co chwila wybuchają epidemie i oczywiście hodowcy lobbują o podniesienie progu stężenia zakazanych substancji, dzięki którym ryby rosną lepiej ale są znacznie mniej zdrowe dla nas. Jeżeli łosoś to wyłącznie dziki, morski lub oceaniczny.
Ja dodaję plastry imbiru obranego do herbaty i chyba pomaga :)

Mi moja lekarz powiedziała że teraz różnie bywa nawet z tymi hodowlami i nie warto ryzykować,
szczególnie surowy. Absolutnie surowych ryb, sushi, krewetek, tuńczyka. W moim przypadku nie ma problemu bo mnie do nich nie ciągnie.

Sylwia 9 super :) już wielkolud

Ja dziś miałam kiepską noc, mąż całą chrapał a mnie rwie w lewej pachwinie i to bardzo :/
Pojawiły mi się dwie torbiele ale na prawym jajniku i mają się podobno wchłonąć, tylko z prawej mnie nic nie boli..
Tępy rwący ból, zarywający raz na jakiś czas, maiłyście coś takiego?
Ja tam łososia uwielbiam i nie mam zamiaru z niego rezygnowac. Kawalek na jakiś czas nie zaszkodzi :)

reklama
Ktos sie pytal o cos na bol zoladka. Mi pomaga siemie. Gotuje 2 lyzki ze szklanka wody. Zostawiam do ostygniecia. Robi sie z tego kisiel. Jest obrzydliee ale mi pomaga.

Tez slyszalam, ze to swietnie dziala... ale w obecnym stanie na bank bym nie przelkela takiego glutka :no:

Do góry