reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2025

reklama
Dzięki 😊 dla mnie to forum to złoto, bo w swoim otoczeniu mam bardzo mało znajomych ciężarnych lub z małymi dziećmi. Poza tym nikomu jeszcze nie mówimy o ciąży, czekamy, czy wszystko będzie dobrze :)
oj tak ja jestem też na listopadoweczkach 2019 i do tej pory mamy kontakt z dziewczynami. Bardzo dużo dało mi to forum zawsze w kupie raźniej przechodzić przez wszystkie etapy macierzyństwa 😊

No jeszcze z chatem GPT to obgadałam i potwierdził po wrzuceniu mu wyników, że to byly dwie różne metody pomiaru i cytuje:
Obie metody są bardzo czułe, jednak elektrochemiluminescencja (ECLIA) jest uważana za bardziej nowoczesną technologię z potencjalnie wyższą czułością i specyficznością w niektórych przypadkach.

Różnice w wynikach między laboratoriami mogą wynikać nie tylko z metody, ale także z kalibracji sprzętu, używanych odczynników oraz standardów referencyjnych.

Czyli porównywać nie ma co, niepotrzebnie zrobilam sobie zamieszanie w głowie, jutro wrócę do tego pierwszego labu z poniedziałkowego pomiaru.
Jak już będziesz miała wyniki bety daj znać, trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞

Ja też się zastanawiam czy oprócz standardowych prenatalnych nie zrobić jeszcze Panoramy 🤔
Nie powiem, drogie są te badania i to jest jedyna kwestia która mnie blokuje, ale późniejszy spokój w ciąży był nieoceniony. U mnie pappa wyszła średnio przez nadciśnienie, pomimo że na usg wszystko było wzorowo. 😐
Mamy jeszcze trochę czasu do namysłu 😄

Ja też się zastanawiam czy oprócz standardowych prenatalnych nie zrobić jeszcze Panoramy 🤔
Nie no chyba bez żadnych wskazań to nie ma sensu… ja robiłam bo córka miała torbieli w mózgu na USG a to jeden z marketów trisomii 18. Na szczęście badanie to wykluczyło.
Pappa mi wyliczyła w poprzedniej ciąży wysokie ryzyko rzucawki i porodu przedwczesnego, więc musiałam brać acard 🙃 ciekawe co to będzie tym razem!

reklama
Nie powiem, drogie są te badania i to jest jedyna kwestia która mnie blokuje, ale późniejszy spokój w ciąży był nieoceniony. U mnie pappa wyszła średnio przez nadciśnienie, pomimo że na usg wszystko było wzorowo. 😐
Mamy jeszcze trochę czasu do namysłu 😄
Dokładnie. W poprzedniej ciąży nie robiłam NIPT, bo nie było wskazań ale teraz na pewno ryzyko wyjdzie podwyższone choćby przez sam wiek, więc mimo wszystko zawsze człowiek będzie spokojniejszy. Tym bardziej, że wyklucza się nie tylko podstawowe trisomie ale też różne zespoły mikrodelecji itd. A Panorama jest też dokładniejsza bo odróżnia DNA matki od płodu.
Ale też jeszcze pomyślę 🧐

Do góry