reklama
santinia
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny
Ja już po rozpoczęciu roku szkolnego. Dobrze, że krótko trwało.
Ja biorę luteinę, ale i u mnie w skutkach ubocznych jest, że mogą być takie objawy. Mnie też męczą nudności, ale już nie wnikam z jakiego powodu.
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już po rozpoczęciu roku szkolnego. Dobrze, że krótko trwało.
Cyntia85 - na 3 miesiące. 30 września kończy mi się umowa...
Dziewczyny, czy Wy też się tak fatalnie czujecie po Duphastonie? Ja mam takie nudności, że nie wytrzymam, na dodatek stany depresyjne. Siedzę i ryczę, dłużej tego nie zniosę... a wizyta u gin dopiero 7.09
Ja biorę luteinę, ale i u mnie w skutkach ubocznych jest, że mogą być takie objawy. Mnie też męczą nudności, ale już nie wnikam z jakiego powodu.
santinia
Dzisiaj i u mnie pokazał się brązowy śluz. A od kilku dni mam przeczucie że będzie źle:-(
Pomartwić się zawsze zdążysz, teraz musisz myśleć, że wszystko będzie ok.
ania.orz
Ja miałam w poprzedniej ciąży tak:Malyynka- trzymam kciuki, leż, odpoczywaj i bądź dobrej myśli.
Dziewczyny które będą miały prenatalne, powiedzcie mi jak to się odbywa? jakie badania wykonują na fundusz? bo im więcej o tym czytam tym głupsza jestem.
Usg sprawdzenie wszystkich narządów w brzuszku, głowy no i jak się da płci, sprawdzone przeplywy w macicy, pepowinie, echo serca, ilość płynu owodniowego, przezierność karkowa i kość nosową, potem miałam test podwójny wolna beta hcg + pappa, za test podwójny placilam. On jest potrzebny do ustalenie jakie jest ryzyko wystąpienia trisomii (zespol downa, turnera i patou). To tak jakoś w skrócie [emoji3]
Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez zastanawiam sie czy moje zle samopoczucie nie jest spowodowane luteina. Inaczej wyobrazalam sobie te ciaze. Z synem nie bylo idealnie i wymiotoealam i slabo mi bylo ale teraz to jest po prostu bardzo zle. Czekam do nastepnego trymestru.
Agaaacia
Hej ja biore duphaston ale nic mi po nim nie ma wczesniej mialam straszne wymioty ale wydaje mi sie ze byly spowodowane poprostu ciaza bo juz przeszly i samopoczucie jest coraz to lepszeCyntia85 - na 3 miesiące. 30 września kończy mi się umowa...
Dziewczyny, czy Wy też się tak fatalnie czujecie po Duphastonie? Ja mam takie nudności, że nie wytrzymam, na dodatek stany depresyjne. Siedzę i ryczę, dłużej tego nie zniosę... a wizyta u gin dopiero 7.09
Ja biorę mega dawki progestronu bo 3 razy dziennie duphaston i 2 razy dziennie dopochwowo i mdli mnie sporadycznie często mi się jeść nie chce ale tak to okHej ja biore duphaston ale nic mi po nim nie ma wczesniej mialam straszne wymioty ale wydaje mi sie ze byly spowodowane poprostu ciaza bo juz przeszly i samopoczucie jest coraz to lepsze
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Agaaacia
Trzeba myslec pozytywnie tez czasami mam glupie mysli ze cos jest nie tak ale odrazu sobie wmawiam ze wszystko jest okej ! I natychmiast wspominam sobie slowa mojej lekarki "ja nie pozwole zeby i tym razem spotkala Cie tragedia, bedzie dobrze!"Dzisiaj i u mnie pokazał się brązowy śluz. A od kilku dni mam przeczucie że będzie źle:-(
Agaaacia
Ja duphaston 2 razy dziennie i luteine 3 razy dziennie dopochwowo. Eh od organizmu tez wiele zalezyJa biorę mega dawki progestronu bo 3 razy dziennie duphaston i 2 razy dziennie dopochwowo i mdli mnie sporadycznie często mi się jeść nie chce ale tak to ok
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
santinia
Ja biorę 6 tabletek luteiny dopochwowej / dobę w 4 dawkach. Mam nadzieję że to już wystarczy.