reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Dzień doberek wszystkim. Uwielbiam jak piszecie coś a ja mam wszystko na odwrót:-) .wszystkie śpią a ja w nocy spać nie mogę. Dziś znowu od 4do 6 lezalam i sufit podziwialam. I tak od początku. Raz aż 3 godz przez całą noc przespalam. W dzień czuje ze jestem zmęczona ziewam co chwilę ale ja z tych co nie potrafią spać w ciągu dnia. Jedynie położę się i leżę. :-) ale mój największy skarb córcia l. 5 wczoraj jak byłyśmy u mojej my rozmawiając z nią z pretensjami powiedziała " babcia mama to ciągle śpi i śpi. Ja tego już nie rozumiem. A w nocy to co ona robi?" miska ma taki charakter, że jak na mnie albo na swojego ojca nie naskarzy to wyjazd do babci uważa za stracony heh. Dziwi mnie tylko jeden fakt. Ona nic jeszcze nie wie a od tyg. Chodzi i mnie gąszczu po brzuchu i całuję go. Jak się zapytałam dlaczego to robi to mi powiedziała że wszystkie smutki i bóle jej przechodzą jak to robi heh może dzieci czują takie coś? Już bym jej chciała powiedzieć ale wrazie co nie chce jej rozczarować i dopiero 6 jak będzie wszystko ok jej powiem. Och znów się głupota rozpisalam :-) dziewczyny miłego dzionka ;-)

Też mam od jakiegoś czasu bezsenne nocki, zasne normalnie a w nocy przebudzam się i ciężko już zasnąć. Zazwyczaj od 6/7 już nie spie, gdzie cora śpi sobie nawet do 9.
Kamilao34 bardzo mądra masz corcie, ciekawe czy coś przeczuwa i ciekawe jak zareaguje na wieść o rodzeństwie :) moja też już zaczyna wszystko 'sprzedawac' [emoji6]

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Znam osobe popijajaca wino % w ciazy i dla mnie to dowod na uzaleznienie tej osoby... A palących osób w ciazy tez troszke znam... :( Dla mnie to mega nieporozumienie jak mozna wybrac swoje chwilowe zadowolenie nad zdrowie dziecka. Sama palilam 10 lat przed także wiem, ze przestac mozna. A palic lubilam i bym chętnie dalej palila. Pewno juz bym popalala, gdyby nie ciagle karmienie synka.

W ciazy z synkiem wyproznialam sie 2x dziennie. Nawet jak bralam zelazo :)

Kamila - mam dokładnie tak samo. Caly dzień bym lezala!! Nie moge funkcjonowac. Jutro wracam do domu i nie wiem jak ja ogarnie obowiazki domowe.

Ja winko lubię ale tak przy spotkaniu z kolezanka przy jakims filmie. Wole piwko, o taaaak! A najbardziej whisky; D Ale wsrod znajomych rzadko kto pije to zazwyczaj zostaje piwko. A teraz nie mam jakos ochoty na nic i tam 0%nawet nie szukam;)
Palic nie paliłam nigdy, nie zasmakowaly mi ale to chyba akurat dobrze; p
Ale teraz na zapach papierosow mam od razu odruch wymiotny..
Co do spania, spie koszmarnie duzo, gdzie przed ciąża mialam ogromne problemy ze snem. Spie w nocy w ciagu dnia jak moge to tez xD
Czasami sie przebudze nad ranem z uczuciem wyspania się, biore ksiazke a za pol godziny spie dalej;)
Dzisiaj mialam koszmary.. Masakra.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Kamilao nie jestes sama. Ja to dzisiaj od 3-6 prawie podziwialam sufit,a obudzilam sie bo dreczyl mnie sen z moim pieskiem 17 letnim, ktorego musialam uśpić w styczniu.
Tak leżałam i lazilam po necie bo nie dalo sie zasnac,a maz w najlepsze sobie spał i psy chrapały jak nawiedzone.

f2w33e3ksyo3aiyy.png

Też mam od jakiegoś czasu bezsenne nocki, zasne normalnie a w nocy przebudzam się i ciężko już zasnąć. Zazwyczaj od 6/7 już nie spie, gdzie cora śpi sobie nawet do 9.
Kamilao34 bardzo mądra masz corcie, ciekawe czy coś przeczuwa i ciekawe jak zareaguje na wieść o rodzeństwie :) moja też już zaczyna wszystko 'sprzedawac' [emoji6]

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom
OOo, ale fajnie;) madra córeczka ;)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Kamila ale super córeczka:-) mądra dziewczyna bardzo. Ja jak u siostrzenicy byłam (2 lata 3 miesiace) to też mnie nieźle zaskoczyła. Jak tylko mnie zobaczyła to mówi " Ciociu a ty masz w brzuszku dzidziusia. Chłopaczek będzie!" Fakt że skubana już słyszała wcześniej, że jestem w ciąży, ale takiego tekstu bym się nie spodziewała! Ja mówię, że może dziewczynka, a ona " nie to chłopaczek będzie!" I się ze mną kłóci.
Myślę, że dzieciaki mają silnie rozwiniętą intuicję i mogą coś przeczuwać.

Jeśli chodzi o palenie to nigdy nie miałam potrzeby i nie rozumiem w ogóle palenia. Jak widzę palące ciężarne, to taka mnie wściekłość ogarnia... ja bym nie mogła świadomie szkodzić swojemu dziecku.

Kamila ja tez mam prpblem ze spaniem w nocy. W pierwszwj ciazy potrafilam zasnac wieczorem na 2-3 godziny i do rana nie spac
A moje bezwzgledne dziecko wstaje o 5-6

Co do dzieci to moja corcia od kilku miesiecy wszystkim opowiada ze chce braciszka albo siostrzyczke ☺
Tez jej na razie nic nie mowimy...

reklama
Cyntia niestety tez znam takie osoby i nie wazne czy ciaza czy nie,wielki brzuch piwsko i szlug....pozniej sie ciesza zw przecież nic dziecku nie jest...jasne...do czasu

f2w33e3ksyo3aiyy.png

Do góry