reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

A krzywa cukrowa, insulinowa? Nie planujesz wizyty w Polsce? Dziewczyny często robią takie badania diagnostyczne tyłu drożność, histeroskopia robią tu na miejscu przy okazji odwiedzin w kraju. Może pomyśl nad takim rozwiązaniem, skoro tam nic takiego nie proponują albo sama wyjdź z inicjatywą będąc na wizycie.

@Madame JS mieszka we Francji z tego co pamiętam. Może możesz jakoś nakierować? :)
Cześć, wpadam przelotem, skoro zostałam wywołana ;-)
I trzymam niezmiennie za Was kciuki, dziewczyny!

W ramach ciekawostki - nigdy tutaj nie miałam krzywej cukrowej ani insulinowej ;-) Stwierdzono mi cukrzycę od razu po wysokich wynikach na czczo i własnych pomiarach.
Co do własnej inicjatywy - pewnie trochę zależy od danego miejsca, ale raczej trudno tutaj o jej akceptację ze strony lekarzy... chyba nie są przyzwyczajeni do takiego podejścia ze strony pacjentek, takie jest moje wrażenie. Wiele kobiet po prostu robi to, co zaleca im lekarz. W naszym ośrodku IVF to trochę metoda prób i błędów.
Ale drożność była obowiązkowa przed całym procesem. Histeroskopię też miałam, ale to akurat z uwagi na podejrzenie polipa.

@zarathos - jeśli chcesz porozmawiać o IVF we Francji, nie wahaj się! :-)

reklama
Kochana co ty, nic z tych rzeczy mi nie proponowano. A byłam u 4 lekarzy....
Jedyne co sprawdzone to to że nie ma Endo i był monitoring cyklu...
Mam wrażenie że tutaj we Francji mają WIEEELKIE parcie na in-vitro i absolutnie nie chcą dawać skierowania na żadne dodatkowe badania.
Ja mam wrażenie, że to nie jest do końca "parcie" - wydaje mi się, że to wynika z faktu, że IVF jest bezpłatne. Więc skoro mogą je proponować, to proponują, nie przeciągając wszystkiego. Nie mają w tym właściwie żadnego interesu ;-)
Ale że nie ma przed nim, ani nawet w trakcie, takich badań jak w Polsce, to inna sprawa... :-( Mój ośrodek funkcjonuje naprawdę metodą prób i błędów. Jeszcze do niedawna nawet nie proponowano transferów na naturalnym cyklu, wszyscy mieli bardzo podobne protokoły.
Ale komplet badań musieliśmy jednak zrobić - nasienie, badania hormonalne, drożność, kariotypy. Dopiero po kilku nieudanych próbach robi się np. biopsję endometrium.
A tutaj jest praktycznie niemożliwe robienie badań "na własną rękę". Trzeba mieć skierowanie.
Tutaj się zgadzamy w 100%, niestety...

Szczerze mówiąc to wszystko zależy od dnia, ale czuję że moje życie biegnie teraz trochę obok mnie
Nic dziwnego 😔 podejrzewam, że narazie w jakiś sposób jeszcze funkcjonuje wyparcie 🙈 ja każde poronienie długo wypierałam, teraz mam wrażenie, że nie dopuszczam do siebie wszystkich wydarzeń i udaje przed sobą, że przecież nic się nie stało 🤷.
Chciałabym powiedzieć trzymaj się ale chyba szczerze życzę Ci rozsypania 😔 bo tylko tak można się jakoś poskładać. Przytulam mocno

Nic dziwnego 😔 podejrzewam, że narazie w jakiś sposób jeszcze funkcjonuje wyparcie 🙈 ja każde poronienie długo wypierałam, teraz mam wrażenie, że nie dopuszczam do siebie wszystkich wydarzeń i udaje przed sobą, że przecież nic się nie stało 🤷.
Chciałabym powiedzieć trzymaj się ale chyba szczerze życzę Ci rozsypania 😔 bo tylko tak można się jakoś poskładać. Przytulam mocno
Tak takie przeżycia trzeba przeżyć i przepracować bo udawanie że to się nie stało jest łatwiejsze ale to i tak w końcu wybuchnie. Za niecały miesiąc wracam do pracy po skróconym macierzyńskim, muszę to jakoś poskładać do kupy bo pracuje z dziećmi. Ale siedzenie w domu wpływa na mnie raczej destrukcyjnie. Prawie zawsze ktoś ze mną siedzi

reklama
Hej😊 A ja dzisiaj byłam w Bocianie Amh 1,05 mam robić drożność spróbować 3 Cykle naturalnie ..oczywiście sie poplakalam jak musiałam tłumaczyć co się stało..no i drodze powrotnej jeszcze mandat i punkty..ale w przyszłym tygodniu mam droznosc i się okaże co dalej i na czym stoimy..

Do góry