reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Dziewczyny ja sobie chyba jeszcze strzele dzisiaj teścik, bo coś mi nie daje spokoju. Pewnie to tylko moja głowa wariuje, no ale cóż. Wczoraj w sumie jak się przyjrzałam to coś na kształt kuzyna cienia cienia widziałam, ale możliwe że to była testowa, albo moje oczy już wszędzie widzą kreski. W każdym razie, 10 zł to nie majątek za test (producenci testów i tak już zbili na mnie majątek przez te kilka miesięcy 😅) a ja może rozwieje wszelkie wątpliwości. Jeśli teraz się nie udało to dopiero w czerwcu kolejna próba bo mój wyjeżdża na dwa miesiące 😭 także trzymajcie kciuki, może akurat jakimś cudem 🤷❤️🙈

Dziewczyny ja sobie chyba jeszcze strzele dzisiaj teścik, bo coś mi nie daje spokoju. Pewnie to tylko moja głowa wariuje, no ale cóż. Wczoraj w sumie jak się przyjrzałam to coś na kształt kuzyna cienia cienia widziałam, ale możliwe że to była testowa, albo moje oczy już wszędzie widzą kreski. W każdym razie, 10 zł to nie majątek za test (producenci testów i tak już zbili na mnie majątek przez te kilka miesięcy 😅) a ja może rozwieje wszelkie wątpliwości. Jeśli teraz się nie udało to dopiero w czerwcu kolejna próba bo mój wyjeżdża na dwa miesiące 😭 także trzymajcie kciuki, może akurat jakimś cudem 🤷❤️🙈
👍

I jak?

Dziewczyny bierzecie ibuprofen podczas starań? Ja mam ciśnieniowe bóle głowy i paracetamol mi nie pomaga.

reklama
W tym cyklu wybitnie czułam ból prawego jajnika a potem całego podbrzusza , więc zgodnie z testami owu oraz moimi odczuciami owulacja była na przełomie z niedzieli na poniedziałek, czyli wczoraj, działaliśmy z mężem ostro od soboty 😄 owulacja wystąpiła w 20dc , choć myślałam że będzie wcześniej ale też moje cykle są rozbieżne, począwszy od 32dni do 38
My wczoraj zaczęliśmy już działać, ale raczej na spontanie to było 😁
Dziś 13 dc i test owu z rana już ma fajną barwę , więc liczę na to, że jak wrócę z pracy to już będzie mocna kreska, bo właśnie Msc temu miałam dokładnie tak jak dzus, że w 13 dc rano była jeszcze jasna kreska a popołudniu mocna krecha pik. I na drugi dzień owulacja, odczuwalna mocno 😝
Zdj testu owu z rana.

Załączniki

• IMG_20250408_081658.jpg
    IMG_20250408_081658.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 49
  • IMG_20250408_081637.jpg
    IMG_20250408_081637.jpg
    934,5 KB · Wyświetleń: 53
Do góry