reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Wiesz, mi latka lecą, Basia niedługo kończy 3 lata to nie chce czekać na nie wiadomo co i kiedy. Mała podrośnie,wrócę do pracy i nie chce się zastanawiać czy się udało czy nie bo to bez sensu według mnie. Skupie się na rodzinie, budowie/wykańczaniu domu i na pracy po prostu.
I bez obrazy dla starszych Staraczek- ale nie chcę mieć np. 8 lat różnicy wieku między dziećmi - nie tak to wszystko miało wyglądać. Miałabym 8miesieczne dziecko i moją Królewnę a tak to jest porażka. Wiem ,że to może egoizm ale nie będę chciała już walczyć z wiatrakami
Ja zawsze chciałam mieć różnice maks 3 kąt między dziećmi. Córka skończyła w marcu 4 lata a ciąży jeszcze nie ma i będzie różnice 5 lat 🤷‍♀️ niestety życie weryfikuje i nie mamy na to wpływu. My mieliśmy zacząć starania w czerwcu zeszłego roku, ale odkładaliśmy bo ciągle było coś, a tu praca a tu zmiana etatu i teraz żałuję, że przejmowałam się pracą i szefową i nie działaliśmy, bo już pewnie dawno w ciąży bym była.

reklama
Ja czuję albo kłucie w jajnikach albo takie ciągnięcie w podbrzuszu. I ja czuję raczej w dniu owulacji ( według testów owu robię ).
W tym cyklu wybitnie czułam ból prawego jajnika a potem całego podbrzusza , więc zgodnie z testami owu oraz moimi odczuciami owulacja była na przełomie z niedzieli na poniedziałek, czyli wczoraj, działaliśmy z mężem ostro od soboty 😄 owulacja wystąpiła w 20dc , choć myślałam że będzie wcześniej ale też moje cykle są rozbieżne, począwszy od 32dni do 38

Ja zawsze chciałam mieć różnice maks 3 kąt między dziećmi. Córka skończyła w marcu 4 lata a ciąży jeszcze nie ma i będzie różnice 5 lat 🤷‍♀️ niestety życie weryfikuje i nie mamy na to wpływu. My mieliśmy zacząć starania w czerwcu zeszłego roku, ale odkładaliśmy bo ciągle było coś, a tu praca a tu zmiana etatu i teraz żałuję, że przejmowałam się pracą i szefową i nie działaliśmy, bo już pewnie dawno w ciąży bym była.
My zaczęliśmy starania po 2 latach związku - zanim urodziłam pierwsze dziecko to zdążyliśmy się zaręczyć, kupić działkę,wziąć ślub i mała miała 2,5 mc na naszą pierwszą rocznicę ślubu 😆 wiesz - takie dwa gołodupce byliśmy 😆 brałam wtedy tabletki antykoncepcyjne bo miałam nieregularne miesiączki no i się jeszcze nie zdecydowaliśmy na dziecko- nie wiem jak by się nam życie ułożyło , gdybyśmy mieli wpadkę w tych pierwszych miesiącach/roku związku- może bym miała już gromadkę dzieci a może też bym nie mogła zajść/utrzymać kolejnych ciąż...
Życie ma swoje scenariusze...
Póki co daje sobie ten rok do końca i czekam na rozwój sytuacji i ochocze starania :)

reklama
Do góry