reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

in vitro z komórką dawczyni

reklama
Dziękuję za wiadomość. Byłam w swojej klinice i profesor mi powiedział że za dawstwo 15 tyś. Starałaś się o komorki? Udało się? Jak długo czekałaś?
A nie kwalifikujesz się na program? Komórki były z banku kliniki, więc nie sprowadzali. Czekałam chwilkę. Podczas czekania na wyniki cytologii dostałam telefon że są komórki zgodne z moim fenotypem i grupa krwi 😀

Ja bralam estrogeny (Divigel) do konca 1 trymestru ale zmniejszenie dawki bylo ok 8 tyg. za to progesteron bralam sporo do 26 tyg. wówczas stopniowa redukcja. Lozysko przejmuje produkcję od ok 16 tyg i lepiej brać. Moja doktor tak zaleciła wbrew lekarzowi z kliniki nieplodnosci ktory kazal odstawic w 12 tyg. Ale ja zaufalam jej - najlepszy perinatolog we Wroclawiu.
Z tym ze ja bralam duzo od poczatku- 2 Prolutexy, Cyclogest 3x (od 18tyg zmieniony na Profesteron Basins w tabl bo miałam krwawienie i doktor zalecila nie draznic pochwy wkladaniem globulek).
No i niestety stało się. Wczoraj dostałam plamienia czerwonego... szybko zrobiłam zastrzyk z prolutexem. Z czerwonej krwi zrobiła się brązowa... napisałam do dr, dzwoniłam do kliniki i mnie olali!!! Dopiero jutro idę do ginekologa spoza kliniki ale już mam zly humor... mdłości do tego zmalały 😢 załamka...

A nie kwalifikujesz się na program? Komórki były z banku kliniki, więc nie sprowadzali. Czekałam chwilkę. Podczas czekania na wyniki cytologii dostałam telefon że są komórki zgodne z moim fenotypem i grupa krwi 😀
Jestem w programie ale z jego rozmowy wywnioskowałam że nie mają komórek i muszą sprowadzać. Przedemna jeszcze jedna stymulacja jakaś mini, ale nie wiem czy mizna bez problemu przejść do innej kliniki

Jestem w programie ale z jego rozmowy wywnioskowałam że nie mają komórek i muszą sprowadzać. Przedemna jeszcze jedna stymulacja jakaś mini, ale nie wiem czy mizna bez problemu przejść do innej kliniki
To musisz znaleźć klinike, która ma własny bank komórek. Wtedy nie ma problemu! Po zakończonej procedurze możesz zmienić klinike. Chyba raz jest taka możliwość w programie.

No i niestety stało się. Wczoraj dostałam plamienia czerwonego... szybko zrobiłam zastrzyk z prolutexem. Z czerwonej krwi zrobiła się brązowa... napisałam do dr, dzwoniłam do kliniki i mnie olali!!! Dopiero jutro idę do ginekologa spoza kliniki ale już mam zly humor... mdłości do tego zmalały 😢 załamka...
Lekarz odp że mogę wrócić do poprzednich dawek leków. Jutro pójdę na wizytę już do swojego lekarza prowadzącego 😀

Lekarz odp że mogę wrócić do poprzednich dawek leków. Jutro pójdę na wizytę już do swojego lekarza prowadzącego 😀
Nie martw sie, ja w 18 tyg mialam regularne krwawienie ze skrzepami a Anke urodzilam ;) to opróżnił się krwiak powstały po badaniu przezpochwowym którego nie powinno sie robic w 2 trym bez wyraźnych wskazan.
Nasileniem mdłości sie nie sugeruj. To sie ma nijak.
Co do progesteronu to ja zdecydowanie bym brala jeszcze Prolutex! Ktory masz tydzien teraz?

Nie martw sie, ja w 18 tyg mialam regularne krwawienie ze skrzepami a Anke urodzilam ;) to opróżnił się krwiak powstały po badaniu przezpochwowym którego nie powinno sie robic w 2 trym bez wyraźnych wskazan.
Nasileniem mdłości sie nie sugeruj. To sie ma nijak.
Co do progesteronu to ja zdecydowanie bym brala jeszcze Prolutex! Ktory masz tydzien teraz?
6+5 dzisiaj. Plamienie ustało na teraz. Jutro sprawdzę czy z dzieciatkiem wszystko ok. Teraz muszę odespać te emocje...

reklama
Do góry