Dziękuję za wiadomość. Byłam w swojej klinice i profesor mi powiedział że za dawstwo 15 tyś. Starałaś się o komorki? Udało się? Jak długo czekałaś?Bocian, komórki od ręki, w programie MZ nic się nie płaci
reklama
A nie kwalifikujesz się na program? Komórki były z banku kliniki, więc nie sprowadzali. Czekałam chwilkę. Podczas czekania na wyniki cytologii dostałam telefon że są komórki zgodne z moim fenotypem i grupa krwiDziękuję za wiadomość. Byłam w swojej klinice i profesor mi powiedział że za dawstwo 15 tyś. Starałaś się o komorki? Udało się? Jak długo czekałaś?
No i niestety stało się. Wczoraj dostałam plamienia czerwonego... szybko zrobiłam zastrzyk z prolutexem. Z czerwonej krwi zrobiła się brązowa... napisałam do dr, dzwoniłam do kliniki i mnie olali!!! Dopiero jutro idę do ginekologa spoza kliniki ale już mam zly humor... mdłości do tego zmalały załamka...Ja bralam estrogeny (Divigel) do konca 1 trymestru ale zmniejszenie dawki bylo ok 8 tyg. za to progesteron bralam sporo do 26 tyg. wówczas stopniowa redukcja. Lozysko przejmuje produkcję od ok 16 tyg i lepiej brać. Moja doktor tak zaleciła wbrew lekarzowi z kliniki nieplodnosci ktory kazal odstawic w 12 tyg. Ale ja zaufalam jej - najlepszy perinatolog we Wroclawiu.
Z tym ze ja bralam duzo od poczatku- 2 Prolutexy, Cyclogest 3x (od 18tyg zmieniony na Profesteron Basins w tabl bo miałam krwawienie i doktor zalecila nie draznic pochwy wkladaniem globulek).
Jestem w programie ale z jego rozmowy wywnioskowałam że nie mają komórek i muszą sprowadzać. Przedemna jeszcze jedna stymulacja jakaś mini, ale nie wiem czy mizna bez problemu przejść do innej klinikiA nie kwalifikujesz się na program? Komórki były z banku kliniki, więc nie sprowadzali. Czekałam chwilkę. Podczas czekania na wyniki cytologii dostałam telefon że są komórki zgodne z moim fenotypem i grupa krwi
To musisz znaleźć klinike, która ma własny bank komórek. Wtedy nie ma problemu! Po zakończonej procedurze możesz zmienić klinike. Chyba raz jest taka możliwość w programie.Jestem w programie ale z jego rozmowy wywnioskowałam że nie mają komórek i muszą sprowadzać. Przedemna jeszcze jedna stymulacja jakaś mini, ale nie wiem czy mizna bez problemu przejść do innej kliniki
Lekarz odp że mogę wrócić do poprzednich dawek leków. Jutro pójdę na wizytę już do swojego lekarza prowadzącegoNo i niestety stało się. Wczoraj dostałam plamienia czerwonego... szybko zrobiłam zastrzyk z prolutexem. Z czerwonej krwi zrobiła się brązowa... napisałam do dr, dzwoniłam do kliniki i mnie olali!!! Dopiero jutro idę do ginekologa spoza kliniki ale już mam zly humor... mdłości do tego zmalały załamka...
Nie martw sie, ja w 18 tyg mialam regularne krwawienie ze skrzepami a Anke urodzilam to opróżnił się krwiak powstały po badaniu przezpochwowym którego nie powinno sie robic w 2 trym bez wyraźnych wskazan.Lekarz odp że mogę wrócić do poprzednich dawek leków. Jutro pójdę na wizytę już do swojego lekarza prowadzącego
Nasileniem mdłości sie nie sugeruj. To sie ma nijak.
Co do progesteronu to ja zdecydowanie bym brala jeszcze Prolutex! Ktory masz tydzien teraz?
A tobie się udało?To musisz znaleźć klinike, która ma własny bank komórek. Wtedy nie ma problemu! Po zakończonej procedurze możesz zmienić klinike. Chyba raz jest taka możliwość w programie.
6+5 dzisiaj. Plamienie ustało na teraz. Jutro sprawdzę czy z dzieciatkiem wszystko ok. Teraz muszę odespać te emocje...Nie martw sie, ja w 18 tyg mialam regularne krwawienie ze skrzepami a Anke urodzilam to opróżnił się krwiak powstały po badaniu przezpochwowym którego nie powinno sie robic w 2 trym bez wyraźnych wskazan.
Nasileniem mdłości sie nie sugeruj. To sie ma nijak.
Co do progesteronu to ja zdecydowanie bym brala jeszcze Prolutex! Ktory masz tydzien teraz?
reklama
Tak, na ten moment jestem w ciąży. Wcześniej 4 procedury na swoich komórkach, 9 zarodków sie nie zagnieździło. Teraz pierwszy transfer z komórką dawczyni i na razie udany!A tobie się udało?