reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

in vitro z komórką dawczyni

Dziękuję drugi etap po becie zaliczony! Prawidłowe usg! Wzruszający moment! Czuję się pełna emocji i ekscytacji! Jeszcze nigdy tak daleko w ciąży nie zaszłam! Widziałam w swoim ciele życie! Niestety fizycznie czuję się źle. Mdlosci 24h. Wzięłam zwolnienie.
Współczuję, ja nie miałam żadnych a chciałam bo mi się wydawało, że wtedy wreszcie uwierzę że się udało 🤣🤣 na mdlosci są tabletki z imbirem, ja nie stosowałam

reklama
Współczuję, ja nie miałam żadnych a chciałam bo mi się wydawało, że wtedy wreszcie uwierzę że się udało 🤣🤣 na mdlosci są tabletki z imbirem, ja nie stosowałam
Imbir piję z ciepłą wodą w trybie ciągłym 😉 na zwolnieniu dam radę. Po prostu się przemęczę z tym i będę się martwić jak przestanę jeść i pić i będę wymiotowac. Poza tym to mi daje złudne poczucie że ciąża się rozwija! 😀

Imbir piję z ciepłą wodą w trybie ciągłym 😉 na zwolnieniu dam radę. Po prostu się przemęczę z tym i będę się martwić jak przestanę jeść i pić i będę wymiotowac. Poza tym to mi daje złudne poczucie że ciąża się rozwija! 😀
Wcale nie złudne, bo Twoj Pasożyt tam siedzi i rośnie! Na kiedy masz termin?

Dziewczyny które byłyście na cyklu sztucznym. Czy lekarz też odstawiał Wam tak szybko estrofem? W 7tc mam już go zakończyć! No i też odstawia mi prolutex... będę brała tylko 2xduphaston + 2xcyclogest z progesteronu.

Dziewczyny które byłyście na cyklu sztucznym. Czy lekarz też odstawiał Wam tak szybko estrofem? W 7tc mam już go zakończyć! No i też odstawia mi prolutex... będę brała tylko 2xduphaston + 2xcyclogest z progesteronu.
Ja bralam estrogeny (Divigel) do konca 1 trymestru ale zmniejszenie dawki bylo ok 8 tyg. za to progesteron bralam sporo do 26 tyg. wówczas stopniowa redukcja. Lozysko przejmuje produkcję od ok 16 tyg i lepiej brać. Moja doktor tak zaleciła wbrew lekarzowi z kliniki nieplodnosci ktory kazal odstawic w 12 tyg. Ale ja zaufalam jej - najlepszy perinatolog we Wroclawiu.
Z tym ze ja bralam duzo od poczatku- 2 Prolutexy, Cyclogest 3x (od 18tyg zmieniony na Profesteron Basins w tabl bo miałam krwawienie i doktor zalecila nie draznic pochwy wkladaniem globulek).

Ja bralam estrogeny (Divigel) do konca 1 trymestru ale zmniejszenie dawki bylo ok 8 tyg. za to progesteron bralam sporo do 26 tyg. wówczas stopniowa redukcja. Lozysko przejmuje produkcję od ok 16 tyg i lepiej brać. Moja doktor tak zaleciła wbrew lekarzowi z kliniki nieplodnosci ktory kazal odstawic w 12 tyg. Ale ja zaufalam jej - najlepszy perinatolog we Wroclawiu.
Z tym ze ja bralam duzo od poczatku- 2 Prolutexy, Cyclogest 3x (od 18tyg zmieniony na Profesteron Basins w tabl bo miałam krwawienie i doktor zalecila nie draznic pochwy wkladaniem globulek).
No właśnie też mi się tak wydawało 🤔 muszę się obserwować i w razie plamien czy bólu od razu reagować...

Witam. Mam pytania 😊czy zdecydowaliście się na kom dawczyni? Długo czekaliście i w jakiej klinice?i czy musieliście za nie płacić? Pozdrawiam
Klinika reprofit w Czechach (ostrava )
Dawczynia ok 4900€ ale to było 2022
Aktualny cennik masz na stronie www
(Sprawdzilam
Dawstwo komórki 5490€)

Czas oczekiwania 1,5 miesiąca

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry