reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Dziękuję drugi etap po becie zaliczony! Prawidłowe usg! Wzruszający moment! Czuję się pełna emocji i ekscytacji! Jeszcze nigdy tak daleko w ciąży nie zaszłam! Widziałam w swoim ciele życie! Niestety fizycznie czuję się źle. Mdlosci 24h. Wzięłam zwolnienie.
Współczuję, ja nie miałam żadnych a chciałam bo mi się wydawało, że wtedy wreszcie uwierzę że się udało 🤣🤣 na mdlosci są tabletki z imbirem, ja nie stosowałam

reklama
Współczuję, ja nie miałam żadnych a chciałam bo mi się wydawało, że wtedy wreszcie uwierzę że się udało 🤣🤣 na mdlosci są tabletki z imbirem, ja nie stosowałam
Imbir piję z ciepłą wodą w trybie ciągłym 😉 na zwolnieniu dam radę. Po prostu się przemęczę z tym i będę się martwić jak przestanę jeść i pić i będę wymiotowac. Poza tym to mi daje złudne poczucie że ciąża się rozwija! 😀

Imbir piję z ciepłą wodą w trybie ciągłym 😉 na zwolnieniu dam radę. Po prostu się przemęczę z tym i będę się martwić jak przestanę jeść i pić i będę wymiotowac. Poza tym to mi daje złudne poczucie że ciąża się rozwija! 😀
Wcale nie złudne, bo Twoj Pasożyt tam siedzi i rośnie! Na kiedy masz termin?

Dziewczyny które byłyście na cyklu sztucznym. Czy lekarz też odstawiał Wam tak szybko estrofem? W 7tc mam już go zakończyć! No i też odstawia mi prolutex... będę brała tylko 2xduphaston + 2xcyclogest z progesteronu.

Dziewczyny które byłyście na cyklu sztucznym. Czy lekarz też odstawiał Wam tak szybko estrofem? W 7tc mam już go zakończyć! No i też odstawia mi prolutex... będę brała tylko 2xduphaston + 2xcyclogest z progesteronu.
Ja bralam estrogeny (Divigel) do konca 1 trymestru ale zmniejszenie dawki bylo ok 8 tyg. za to progesteron bralam sporo do 26 tyg. wówczas stopniowa redukcja. Lozysko przejmuje produkcję od ok 16 tyg i lepiej brać. Moja doktor tak zaleciła wbrew lekarzowi z kliniki nieplodnosci ktory kazal odstawic w 12 tyg. Ale ja zaufalam jej - najlepszy perinatolog we Wroclawiu.
Z tym ze ja bralam duzo od poczatku- 2 Prolutexy, Cyclogest 3x (od 18tyg zmieniony na Profesteron Basins w tabl bo miałam krwawienie i doktor zalecila nie draznic pochwy wkladaniem globulek).

Ja bralam estrogeny (Divigel) do konca 1 trymestru ale zmniejszenie dawki bylo ok 8 tyg. za to progesteron bralam sporo do 26 tyg. wówczas stopniowa redukcja. Lozysko przejmuje produkcję od ok 16 tyg i lepiej brać. Moja doktor tak zaleciła wbrew lekarzowi z kliniki nieplodnosci ktory kazal odstawic w 12 tyg. Ale ja zaufalam jej - najlepszy perinatolog we Wroclawiu.
Z tym ze ja bralam duzo od poczatku- 2 Prolutexy, Cyclogest 3x (od 18tyg zmieniony na Profesteron Basins w tabl bo miałam krwawienie i doktor zalecila nie draznic pochwy wkladaniem globulek).
No właśnie też mi się tak wydawało 🤔 muszę się obserwować i w razie plamien czy bólu od razu reagować...

Witam. Mam pytania 😊czy zdecydowaliście się na kom dawczyni? Długo czekaliście i w jakiej klinice?i czy musieliście za nie płacić? Pozdrawiam
Klinika reprofit w Czechach (ostrava )
Dawczynia ok 4900€ ale to było 2022
Aktualny cennik masz na stronie www
(Sprawdzilam
Dawstwo komórki 5490€)

Czas oczekiwania 1,5 miesiąca

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry