reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2022

Porażka że musisz rodzić naturalnie takie duże dziecię. Wbrew pozorom cesarka nie jest zła, ja szybko doszłam do siebie pomimo komplikacji podczas cięcia.
A co u nas? Uczymy się siebie
Mała ma już dwa tygodnie , dzisiaj po wizycie patronażowej u lekarza waży już 3 kilo 😍,
Kurcze ona ma dwa tygodnie i waży 3 kilo a Ty urodzisz dziecię ponad 4 😮
Taaak... powiem Ci, że po porodzie córki (4100g) byłam na sali z dziewczyną, która urodziła córkę wazaca niecałe 3kg. Różnica była gigantyczna! Jej córka wyglądała przy mojej jak laleczka 🤣🤣🤣 wiele razy słyszałam, że mój noworodek wygląda jak 3 miesięczniak 😆 z plusów było to, że nie musiałam martwić się przekładaniem główki z jednej na drugą stronę, bo zaraz po porodzie moje maluchy były w stanie robić to same. Dwa tygodnie... ale to minelo. Cieszę się, że tak doszłaś do siebie po cesarce. Troszkę Ci zazdroszczę- nie ukrywam. Moje porody to byly jak średniowieczne tortury, z synem to nawet znieczulenia nie dostałam🤦‍♀️ Jak u Ciebie z laktacja?

Dziewczyny, pamiętacie nasze przepychanki z nfz o przyspieszenie terminu operacji kręgosłupa męża? Wyobraźcie sobie, że jakbyśmy ponieśli klęskę i czekali grzecznie w kolejce do wyznaczonego terminu to mój mąż miałby operacje...dzisiaj 😅 i to chyba w Opolu? Tego by nam brakowało w tym całym szaleństwie 🤣

reklama
Taaak... powiem Ci, że po porodzie córki (4100g) byłam na sali z dziewczyną, która urodziła córkę wazaca niecałe 3kg. Różnica była gigantyczna! Jej córka wyglądała przy mojej jak laleczka 🤣🤣🤣 wiele razy słyszałam, że mój noworodek wygląda jak 3 miesięczniak 😆 z plusów było to, że nie musiałam martwić się przekładaniem główki z jednej na drugą stronę, bo zaraz po porodzie moje maluchy były w stanie robić to same. Dwa tygodnie... ale to minelo. Cieszę się, że tak doszłaś do siebie po cesarce. Troszkę Ci zazdroszczę- nie ukrywam. Moje porody to byly jak średniowieczne tortury, z synem to nawet znieczulenia nie dostałam🤦‍♀️ Jak u Ciebie z laktacja?

Dziewczyny, pamiętacie nasze przepychanki z nfz o przyspieszenie terminu operacji kręgosłupa męża? Wyobraźcie sobie, że jakbyśmy ponieśli klęskę i czekali grzecznie w kolejce do wyznaczonego terminu to mój mąż miałby operacje...dzisiaj 😅 i to chyba w Opolu? Tego by nam brakowało w tym całym szaleństwie 🤣
Laktacja zanika. Ale płakać nie będę, mała ładnie przyrasta na wadze a to najważniejsze

Dziewczyny do pół roku od urodzenia można zmienić imię, bez podania przyczyny😉 Asia masz rok, coś wymyślisz, a jak nie wymyślisz to z urzędu nadadzą😏

reklama
Dziewczyny, prośba o kciuki!
20241210_214445.jpg

Do góry