reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

in vitro z komórką dawczyni

reklama
Już poprawiłam. Przekarmiłam ją, teraz wracamy do dawnego trybu jedzenia co trzy godziny a w międzyczasie woda
Aaaa bo ja myslalam ze moze przeziebilas. Ale teoretycznie takiego maluszka nie da sie przekarmic, bo ma dostawać na żądanie. Jesli Emilka umie pić wodę to szacun, moja nienawidziła i do tej pory nie jest fanką.

Kaja nie martw się! Spokój najważniejszy a na pewno nic złego nie zrobiłaś 😀 obserwuj po prostu i zaufaj intuicji! Każdy popełnia błędy i jakoś wszyscy żyjemy. 😉 poza tym są mody i co chwilę zmieniają się zalecenia.

reklama
To prawda że nowe wytyczne nie zalecają podawania maluszkom wody do ok 6 miesiecy a to z tego względu aby przepite wodą nie rezygnowały z porcji mleka co mogłoby prowadzić do niedożywiania. Starsi koledzy uczyli się inaczej i stąd zalecają. U mnie np Ania jadła za dużo (za szybko przybierała) i nasza pediatra zaleciła dodawanie nieco więcej wody do mleka modyfikowanego aby zmniejszyć ryzyko otyłości. Ale to bylo na etapie 4-5 miesiaca. Kaja - jestem pewna, że Wasz Cud sam sobie swietnie wyreguluje ile mleczka i kiedy potrzebuje, nie przejmuj się!

Do góry