reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2022

To już w domu jesteście? Jak reakcja starszego rodzeństwa?
Tak! Weekend spędziliśmy w domku 🥰 w pt jeszcze przed 12 dostałam wypis, pojechaliśmy do domu nacieszyć się sobą. Z kolei w sobote od dziadkow wrocily dzieciaczki. Bardzo stęsknione, poruszone. Córka wciąż chce brać siostrę na ręce, głaszcze ja po główce, jest bardzo czuła i dumna - i z tego, ze powiekszyla nam sie rodzina, i ze swojej nowej roli. Do syna jakby dopiero dociera to co się dzieje. Przyjął postawę kierownika, chłop ustawia mnie po kątach 😆 - wydaje polecenia gdzie w danym momencie odlozyc małą, jak tylko zapłacze to każe przerwać czynność która wykonuje, ciągnie mnie za bluzkę i mówi 'Maja - mleko', zakazal mowic 'dzidziuś'- mamy mowic siostrze po imieniu. 🫣 Przezywa to po swojemu, inaczej niż siostra. Ma bardziej praktyczno-meskie podejście do tematu 😁

Z minusów jest to, że mam wrazenie, że są oboje totalnie przebodzcowani - łatwiej się denerwują, kłócą, męczą. Jednak pół tygodnia spędzili u dziadków, potem powrot do domu-nowe emocje, wczoraj pół dnia spędziliśmy na sesji zdjęciowej- kolejne emocje. Wariactwo. Wierzę, że ten tydzień pozwoli nam wszystko na nowo sobie poukladac.

Kaja, a jak u Ciebie? Jak samopoczucie Twoje i malenstwa?

reklama
To obserwuj się pod kątem ewentualnej depresji 😀
Ja to się dziwię lekarzom że od razu dają antykoncepcję no bo jaka jest szansa u Was na ciążę naturalna? Moi zdaniem 1% 😉 szczególnie że żadna Twoja komórka nie doszła do blastocysty i masz dziecko z KD 😀 A boisz się że zaciazysz?

Wiesz, czasem wystarczy mieć nawet ten 1% szans i uszczelić właściwy los na loterii😂
Jakoś w tamtym roku wyszły wyniki badań z Wlk Brytanii i tam 20% kobiet po udanym in vitro zaszło w kolejną ciąże naturalnie. Zresztą znam też pełno przykładów nieoczekiwanych ciąż również po nieudanych transferach i to nawet kilku pod rząd😅
Dlatego ja się wcale nie dziwię, że lekarze proponują antykoncepcję🙂

Tak! Weekend spędziliśmy w domku 🥰 w pt jeszcze przed 12 dostałam wypis, pojechaliśmy do domu nacieszyć się sobą. Z kolei w sobote od dziadkow wrocily dzieciaczki. Bardzo stęsknione, poruszone. Córka wciąż chce brać siostrę na ręce, głaszcze ja po główce, jest bardzo czuła i dumna - i z tego, ze powiekszyla nam sie rodzina, i ze swojej nowej roli. Do syna jakby dopiero dociera to co się dzieje. Przyjął postawę kierownika, chłop ustawia mnie po kątach 😆 - wydaje polecenia gdzie w danym momencie odlozyc małą, jak tylko zapłacze to każe przerwać czynność która wykonuje, ciągnie mnie za bluzkę i mówi 'Maja - mleko', zakazal mowic 'dzidziuś'- mamy mowic siostrze po imieniu. 🫣 Przezywa to po swojemu, inaczej niż siostra. Ma bardziej praktyczno-meskie podejście do tematu 😁

Z minusów jest to, że mam wrazenie, że są oboje totalnie przebodzcowani - łatwiej się denerwują, kłócą, męczą. Jednak pół tygodnia spędzili u dziadków, potem powrot do domu-nowe emocje, wczoraj pół dnia spędziliśmy na sesji zdjęciowej- kolejne emocje. Wariactwo. Wierzę, że ten tydzień pozwoli nam wszystko na nowo sobie poukladac.

Kaja, a jak u Ciebie? Jak samopoczucie Twoje i malenstwa?
U mnie różnie.....teraz mamy kryzys bo niedoświadczona matka dawała wczoraj w nocy i w dzień dziecku jeść na zawołanie czyli co dwie godziny po 80 ml mleka mm i okazało się że przekarmiłam ją 😥 (dzisiaj byłyśmy u lekarza bo strasznie płakała , nie chciała spać i chrypki dostała)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Ja w pociągu do kliniki, wczoraj dostałam wynik histeroskopii - i łyżeczkowania - endometrium polipowate. Cokolwiek to znaczy mam nadzieję że było przyczyną niepowodzeń. Myślałam że po łyżeczkowaniu okres dostanę później, a tu niespodzianka przyszedł w terminie wczoraj....myślę że nie będzie mnie badał z okresem 😵

@Kaja356 co do twoich niedoświadczeń, nie przejmuj się, czasami w życiu tak bywa że uczymy się na własnych błędach. Pamiętaj tylko że przy karmieniu sztucznym dziecku można dawać już herbatki. Ja dawałam po 1 tygodniu życia, koperkową na bąki i rumiankową. Przywozili mi z Niemiec, ale pewnie w Pl już dawno są.

Coś się porobiło z forum ? Czy tylko u mnie?
Przychodzą mi powiadomienia a jak otwieram forum to ostatnim wpisem jest mój o problemach z brzuszkiem małej 🤔🤔🤔🤔

@Kaja356 co do twoich niedoświadczeń, nie przejmuj się, czasami w życiu tak bywa że uczymy się na własnych błędach. Pamiętaj tylko że przy karmieniu sztucznym dziecku można dawać już herbatki. Ja dawałam po 1 tygodniu życia, koperkową na bąki i rumiankową. Przywozili mi z Niemiec, ale pewnie w Pl już dawno są.
Też daję herbatki. Spróbuemy jeszcze zmienić mleko na takie na zaparcia

Coś się stało, czasami nie mogę wejść, likeowac i dawać wpisów! Myślałam że coś mam z telefonem 😀

reklama
Do góry