reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

To już w domu jesteście? Jak reakcja starszego rodzeństwa?
Tak! Weekend spędziliśmy w domku 🥰 w pt jeszcze przed 12 dostałam wypis, pojechaliśmy do domu nacieszyć się sobą. Z kolei w sobote od dziadkow wrocily dzieciaczki. Bardzo stęsknione, poruszone. Córka wciąż chce brać siostrę na ręce, głaszcze ja po główce, jest bardzo czuła i dumna - i z tego, ze powiekszyla nam sie rodzina, i ze swojej nowej roli. Do syna jakby dopiero dociera to co się dzieje. Przyjął postawę kierownika, chłop ustawia mnie po kątach 😆 - wydaje polecenia gdzie w danym momencie odlozyc małą, jak tylko zapłacze to każe przerwać czynność która wykonuje, ciągnie mnie za bluzkę i mówi 'Maja - mleko', zakazal mowic 'dzidziuś'- mamy mowic siostrze po imieniu. 🫣 Przezywa to po swojemu, inaczej niż siostra. Ma bardziej praktyczno-meskie podejście do tematu 😁

Z minusów jest to, że mam wrazenie, że są oboje totalnie przebodzcowani - łatwiej się denerwują, kłócą, męczą. Jednak pół tygodnia spędzili u dziadków, potem powrot do domu-nowe emocje, wczoraj pół dnia spędziliśmy na sesji zdjęciowej- kolejne emocje. Wariactwo. Wierzę, że ten tydzień pozwoli nam wszystko na nowo sobie poukladac.

Kaja, a jak u Ciebie? Jak samopoczucie Twoje i malenstwa?

reklama
To obserwuj się pod kątem ewentualnej depresji 😀
Ja to się dziwię lekarzom że od razu dają antykoncepcję no bo jaka jest szansa u Was na ciążę naturalna? Moi zdaniem 1% 😉 szczególnie że żadna Twoja komórka nie doszła do blastocysty i masz dziecko z KD 😀 A boisz się że zaciazysz?

Wiesz, czasem wystarczy mieć nawet ten 1% szans i uszczelić właściwy los na loterii😂
Jakoś w tamtym roku wyszły wyniki badań z Wlk Brytanii i tam 20% kobiet po udanym in vitro zaszło w kolejną ciąże naturalnie. Zresztą znam też pełno przykładów nieoczekiwanych ciąż również po nieudanych transferach i to nawet kilku pod rząd😅
Dlatego ja się wcale nie dziwię, że lekarze proponują antykoncepcję🙂

Tak! Weekend spędziliśmy w domku 🥰 w pt jeszcze przed 12 dostałam wypis, pojechaliśmy do domu nacieszyć się sobą. Z kolei w sobote od dziadkow wrocily dzieciaczki. Bardzo stęsknione, poruszone. Córka wciąż chce brać siostrę na ręce, głaszcze ja po główce, jest bardzo czuła i dumna - i z tego, ze powiekszyla nam sie rodzina, i ze swojej nowej roli. Do syna jakby dopiero dociera to co się dzieje. Przyjął postawę kierownika, chłop ustawia mnie po kątach 😆 - wydaje polecenia gdzie w danym momencie odlozyc małą, jak tylko zapłacze to każe przerwać czynność która wykonuje, ciągnie mnie za bluzkę i mówi 'Maja - mleko', zakazal mowic 'dzidziuś'- mamy mowic siostrze po imieniu. 🫣 Przezywa to po swojemu, inaczej niż siostra. Ma bardziej praktyczno-meskie podejście do tematu 😁

Z minusów jest to, że mam wrazenie, że są oboje totalnie przebodzcowani - łatwiej się denerwują, kłócą, męczą. Jednak pół tygodnia spędzili u dziadków, potem powrot do domu-nowe emocje, wczoraj pół dnia spędziliśmy na sesji zdjęciowej- kolejne emocje. Wariactwo. Wierzę, że ten tydzień pozwoli nam wszystko na nowo sobie poukladac.

Kaja, a jak u Ciebie? Jak samopoczucie Twoje i malenstwa?
U mnie różnie.....teraz mamy kryzys bo niedoświadczona matka dawała wczoraj w nocy i w dzień dziecku jeść na zawołanie czyli co dwie godziny po 80 ml mleka mm i okazało się że przekarmiłam ją 😥 (dzisiaj byłyśmy u lekarza bo strasznie płakała , nie chciała spać i chrypki dostała)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Ja w pociągu do kliniki, wczoraj dostałam wynik histeroskopii - i łyżeczkowania - endometrium polipowate. Cokolwiek to znaczy mam nadzieję że było przyczyną niepowodzeń. Myślałam że po łyżeczkowaniu okres dostanę później, a tu niespodzianka przyszedł w terminie wczoraj....myślę że nie będzie mnie badał z okresem 😵

@Kaja356 co do twoich niedoświadczeń, nie przejmuj się, czasami w życiu tak bywa że uczymy się na własnych błędach. Pamiętaj tylko że przy karmieniu sztucznym dziecku można dawać już herbatki. Ja dawałam po 1 tygodniu życia, koperkową na bąki i rumiankową. Przywozili mi z Niemiec, ale pewnie w Pl już dawno są.

Coś się porobiło z forum ? Czy tylko u mnie?
Przychodzą mi powiadomienia a jak otwieram forum to ostatnim wpisem jest mój o problemach z brzuszkiem małej 🤔🤔🤔🤔

@Kaja356 co do twoich niedoświadczeń, nie przejmuj się, czasami w życiu tak bywa że uczymy się na własnych błędach. Pamiętaj tylko że przy karmieniu sztucznym dziecku można dawać już herbatki. Ja dawałam po 1 tygodniu życia, koperkową na bąki i rumiankową. Przywozili mi z Niemiec, ale pewnie w Pl już dawno są.
Też daję herbatki. Spróbuemy jeszcze zmienić mleko na takie na zaparcia

reklama
Do góry