reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2022

Cześć dziewczyny! Odkąd zaczął się 5tc zaczęły się mdlosci 😞 od pt ba zmianę śpię i czuję że mi niedobrze... Jeszcze wczoraj dostałam migreny i niestety musiałam ratować się pół tabl paracetamolu 😢 ledwo co pracuję. Trochę wcześnie żeby mówić coś w pracy a na zwolnienie chętnie bym poszła. Jeszcze mi się robi słabo 😞 chyba schudłam i jestem blada. Czy to normalne? Czy może coś mi jest? W sensie anemia czy co tam... wizyta w środę! Ps. Czy któraś z Was ma pakiet z polmedu? Robicie badania ciazowe z pakietu? Ewentualnie polecacie jakiegoś lekarza od nich?

To są normalne objawy ciąży🙂
U mnie w zasadzie od 4 tyg zaczął się jadłowstręt i schudłam z dnia na dzień 3kg, które zaczęłam odrabiać dopiero od 20tc.
Jeśli źle się czujesz i nie dajesz rady pracować to poproś lekarza o L4 przy wizycie serduszkowej.
Zaraz po potwierdzeniu ciąży powinnaś zrobić cały pakiet badań ciążowych w tym morfologię.

reklama
Cześć dziewczyny! Odkąd zaczął się 5tc zaczęły się mdlosci 😞 od pt ba zmianę śpię i czuję że mi niedobrze... Jeszcze wczoraj dostałam migreny i niestety musiałam ratować się pół tabl paracetamolu 😢 ledwo co pracuję. Trochę wcześnie żeby mówić coś w pracy a na zwolnienie chętnie bym poszła. Jeszcze mi się robi słabo 😞 chyba schudłam i jestem blada. Czy to normalne? Czy może coś mi jest? W sensie anemia czy co tam... wizyta w środę! Ps. Czy któraś z Was ma pakiet z polmedu? Robicie badania ciazowe z pakietu? Ewentualnie polecacie jakiegoś lekarza od nich?
Jeśli objawy utrudniają tobie funkcjonowanie to jak najbardziej poproś lekarza o l4. Niestety to ta mniej fajna strona ciąży.
Trzymam kciuki za wizytę w środę 🙂

Marta Ty się w tej ciąży dobrze czujesz co? Już teraz 2 trymest zaczynasz to już wogole super! Robiłaś pappe? Jak wyniki?
Wedlug mnie to w naszym przypadku Asia czy przy adopcji zarodka nie powinni robić testu pappa.
Biorą naszą krew, naszą wagę a wiek dawczyni .....no i komórka nie nasza i potem wylicza komputer te swoje statystyki .W sumie to powinni z tego zrezygnować bo to tylko straszy ciężarne

Wedlug mnie to w naszym przypadku Asia czy przy adopcji zarodka nie powinni robić testu pappa.
Biorą naszą krew, naszą wagę a wiek dawczyni .....no i komórka nie nasza i potem wylicza komputer te swoje statystyki .W sumie to powinni z tego zrezygnować bo to tylko straszy ciężarne
Ale pappa określą też inne rzeczy nie tylko wady genetyczne. Uważam że każdy powinien robić a szczerze to w standardzie powinno być nifty czy inne żeby był spokój 😀 i to przed pappa!
Ja kolejny dzień mdlosci 24h 😉 w pracy pytają czy dobrze się czuje czy mnie coś nie bierze bo wyglądam słabo 😉
Kaja a jak Twoje skurcze?

Ale pappa określą też inne rzeczy nie tylko wady genetyczne. Uważam że każdy powinien robić a szczerze to w standardzie powinno być nifty czy inne żeby był spokój 😀 i to przed pappa!
Ja kolejny dzień mdlosci 24h 😉 w pracy pytają czy dobrze się czuje czy mnie coś nie bierze bo wyglądam słabo 😉
Witaj w grupie ciężarnych 😁 Chociaż Ciebie to na ostro potraktowała ciąża, współczuję tak mocnych mdłości ja swoją mogłam na spokojnie ukrywać przed rodziną i znajomymi .
A skurcze takie mocne miałam tylko raz i wychodzi na to że to przez wzmożone harce młodego były 😂

Jak mi się miło czyta, że masz objawy 😁 to dobrze 😊
Btw trzymam.mocno nadal kciuki ♥️

Mnie lekarz w ogóle odradzał robienie Pappy. Sam o tym nawet nie wspominał tylko ja go zapytałam. Finalnie nie zrobiłam i może dobrze. Byłam na USG prenatalnym i robiłam Nifty.

reklama
Do góry