reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2022

Mamy 2 poziomy i na górze chce mieć taką dostawkę do naszego łóżka żeby dziecko w nocy było pod ręką. To muszę mieć oprócz tego łóżeczko na górze do spania w dzień? A co z dołem? W dzień spedzam czas na dole. To gdzie na dole dziecko ma spać?
właśnie z wózkiem to musi być odpowiedni na teren a dodatkowo lekki bo muszę w razie czego sama moc z nim gdzieś pojechać samochodem 🤔
Jak to z tymi komodami i przewijakami?
Jejku tyle różnych rzeczy jest ze nowi rodzice nie wiedzą co trzeba a vo nie trzeba... 😉
Chyba każda mamuska miała takie dylematy 😀 U mnie również 2 poziomy - u góry kolo łóżka stoi dostawka, która...(przynajmniej w nocy) nie jest specjalnie używana 😉 wolałam jak dzieci spały ze mną, ja je mogłam tulić całą noc a i karmienie piersią nikogo specjalnie nie wybudzało (karmilam i karmie na lezaco). Natomiast dostawka jest na kółkach, więc czasami wędruje ze mną w ciągu dnia na drugim poziomie. Lozeczko dodatkowe na start to nie jest must have. Natomiast pamiętaj, że dostawka przydatna będzie do momentu jak maluch zacznie siadać - wowczas może zrobić Ci salto z dostawki na podłogę. Na dole u mnie bobo spi w kokonie na kanapie. Fajnie mieć takie miejscoweczki rozlokowane w domu dla malucha - u mnie takim dodatkowym wędrującym miejscem jest bujaczek. Niektóre mamy chwala sobie np kosze Mojżesza.
Wozek kupiliśmy uzywany i teraz 3cie dziecko nim jeździ. Szok, że jeszcze się nie rozpadł - użytkowany intensywnie, ciągnięty przez plaze niezliczoną ilość razy i przez korzenie na leśnych ścieżkach 😅. Podpisze się pod tym, że warto mieć adapter, żeby nosidło (fotelik samochodowy) pasował do ramy wózka. Natomiast spacerówki później wygodniejsze składane - zajmują mniej miejsca w samochodzie i do samolotu tylko taka wersje wózka możesz wziąć.
Przewijak to u mnie osobny mebel, który od 2019 roku (kiedy pojawila sie starsza corka) jest uzywany non stop.

reklama
A macie taka poduszkę w ciąży która podpiera brzuch? Będę chciała kupić ale jak zwykle jest milion kształtów! Hahaha! C U ROGAL 9 itd... I weź tu wybierz coś 😉
Nie miałam 😀 Wilam sobie gniazdko z kołdry 😆

Mam za to poduszkę do karmienia, ale jak dla mnie jest tak samo wygodna jak inne, zwykle poduszki

To jak w dzień spał to był u góry i tylko niania elektroniczna. A Ty byłaś na dole sama. Ok rozumiem. Myślałam że wtedy dziecko się bierze na dół 😉
Ciekawe co piszesz z przewijakiem!
A jak nie używałaś rogala to miałaś jakaś poduszkę do karmienia?
Nie mam poduszki do karmienia. Jakoś albo zwykła poduszka, albo nic, na rękach poprostu. No z tą niania właśnie super wygoda. Bo ja jak na dole w kuchni się "tłukę" to on nie słyszy i smacznie śpi. A ja go widzę i słyszę i nie muszę biegać co 5 minut i zaglądać czy wszystko tam ok. Mi się jeszcze przydał laktator przy nawale mlecznym. Jak i za pierwszym i drugim razem. Ale to dosłownie na dwa dni, jak mi się zapalenie zrobiło. Wózek kupiłam nowy, a adaptery do nosidła też polecam, bo mi się często przydaje, wpiąć nosidło w stelaż i do sklepu czy przychodni, jak jadę samochodem. Nie trzeba całego wózka zabierać i przekładać dziecka, czy nosić ciężkiego nosidła. Na pewno będą takie rzeczy które kupisz nie potrzebnie. Nie da się chyba tego uniknąć 🙈 bo to się na początku wydaje że wszystko jest potrzebne, a w praktyce jest zupełnie inaczej.

Do góry