reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

Mamy 2 poziomy i na górze chce mieć taką dostawkę do naszego łóżka żeby dziecko w nocy było pod ręką. To muszę mieć oprócz tego łóżeczko na górze do spania w dzień? A co z dołem? W dzień spedzam czas na dole. To gdzie na dole dziecko ma spać?
właśnie z wózkiem to musi być odpowiedni na teren a dodatkowo lekki bo muszę w razie czego sama moc z nim gdzieś pojechać samochodem 🤔
Jak to z tymi komodami i przewijakami?
Jejku tyle różnych rzeczy jest ze nowi rodzice nie wiedzą co trzeba a vo nie trzeba... 😉
Chyba każda mamuska miała takie dylematy 😀 U mnie również 2 poziomy - u góry kolo łóżka stoi dostawka, która...(przynajmniej w nocy) nie jest specjalnie używana 😉 wolałam jak dzieci spały ze mną, ja je mogłam tulić całą noc a i karmienie piersią nikogo specjalnie nie wybudzało (karmilam i karmie na lezaco). Natomiast dostawka jest na kółkach, więc czasami wędruje ze mną w ciągu dnia na drugim poziomie. Lozeczko dodatkowe na start to nie jest must have. Natomiast pamiętaj, że dostawka przydatna będzie do momentu jak maluch zacznie siadać - wowczas może zrobić Ci salto z dostawki na podłogę. Na dole u mnie bobo spi w kokonie na kanapie. Fajnie mieć takie miejscoweczki rozlokowane w domu dla malucha - u mnie takim dodatkowym wędrującym miejscem jest bujaczek. Niektóre mamy chwala sobie np kosze Mojżesza.
Wozek kupiliśmy uzywany i teraz 3cie dziecko nim jeździ. Szok, że jeszcze się nie rozpadł - użytkowany intensywnie, ciągnięty przez plaze niezliczoną ilość razy i przez korzenie na leśnych ścieżkach 😅. Podpisze się pod tym, że warto mieć adapter, żeby nosidło (fotelik samochodowy) pasował do ramy wózka. Natomiast spacerówki później wygodniejsze składane - zajmują mniej miejsca w samochodzie i do samolotu tylko taka wersje wózka możesz wziąć.
Przewijak to u mnie osobny mebel, który od 2019 roku (kiedy pojawila sie starsza corka) jest uzywany non stop.

reklama
A macie taka poduszkę w ciąży która podpiera brzuch? Będę chciała kupić ale jak zwykle jest milion kształtów! Hahaha! C U ROGAL 9 itd... I weź tu wybierz coś 😉
Nie miałam 😀 Wilam sobie gniazdko z kołdry 😆

Mam za to poduszkę do karmienia, ale jak dla mnie jest tak samo wygodna jak inne, zwykle poduszki

To jak w dzień spał to był u góry i tylko niania elektroniczna. A Ty byłaś na dole sama. Ok rozumiem. Myślałam że wtedy dziecko się bierze na dół 😉
Ciekawe co piszesz z przewijakiem!
A jak nie używałaś rogala to miałaś jakaś poduszkę do karmienia?
Nie mam poduszki do karmienia. Jakoś albo zwykła poduszka, albo nic, na rękach poprostu. No z tą niania właśnie super wygoda. Bo ja jak na dole w kuchni się "tłukę" to on nie słyszy i smacznie śpi. A ja go widzę i słyszę i nie muszę biegać co 5 minut i zaglądać czy wszystko tam ok. Mi się jeszcze przydał laktator przy nawale mlecznym. Jak i za pierwszym i drugim razem. Ale to dosłownie na dwa dni, jak mi się zapalenie zrobiło. Wózek kupiłam nowy, a adaptery do nosidła też polecam, bo mi się często przydaje, wpiąć nosidło w stelaż i do sklepu czy przychodni, jak jadę samochodem. Nie trzeba całego wózka zabierać i przekładać dziecka, czy nosić ciężkiego nosidła. Na pewno będą takie rzeczy które kupisz nie potrzebnie. Nie da się chyba tego uniknąć 🙈 bo to się na początku wydaje że wszystko jest potrzebne, a w praktyce jest zupełnie inaczej.

Miały wasze dzieci objawy skoku rozwojowego?
Mała ma 5 tygodni i jakby mi dziecko zamienili
Mało śpi, budzi się z płaczem , pręży się,

reklama
Do góry