MamaAniola
Fanka BB :)
Chyba każda mamuska miała takie dylematy U mnie również 2 poziomy - u góry kolo łóżka stoi dostawka, która...(przynajmniej w nocy) nie jest specjalnie używana wolałam jak dzieci spały ze mną, ja je mogłam tulić całą noc a i karmienie piersią nikogo specjalnie nie wybudzało (karmilam i karmie na lezaco). Natomiast dostawka jest na kółkach, więc czasami wędruje ze mną w ciągu dnia na drugim poziomie. Lozeczko dodatkowe na start to nie jest must have. Natomiast pamiętaj, że dostawka przydatna będzie do momentu jak maluch zacznie siadać - wowczas może zrobić Ci salto z dostawki na podłogę. Na dole u mnie bobo spi w kokonie na kanapie. Fajnie mieć takie miejscoweczki rozlokowane w domu dla malucha - u mnie takim dodatkowym wędrującym miejscem jest bujaczek. Niektóre mamy chwala sobie np kosze Mojżesza.Mamy 2 poziomy i na górze chce mieć taką dostawkę do naszego łóżka żeby dziecko w nocy było pod ręką. To muszę mieć oprócz tego łóżeczko na górze do spania w dzień? A co z dołem? W dzień spedzam czas na dole. To gdzie na dole dziecko ma spać?
właśnie z wózkiem to musi być odpowiedni na teren a dodatkowo lekki bo muszę w razie czego sama moc z nim gdzieś pojechać samochodem
Jak to z tymi komodami i przewijakami?
Jejku tyle różnych rzeczy jest ze nowi rodzice nie wiedzą co trzeba a vo nie trzeba...
Wozek kupiliśmy uzywany i teraz 3cie dziecko nim jeździ. Szok, że jeszcze się nie rozpadł - użytkowany intensywnie, ciągnięty przez plaze niezliczoną ilość razy i przez korzenie na leśnych ścieżkach . Podpisze się pod tym, że warto mieć adapter, żeby nosidło (fotelik samochodowy) pasował do ramy wózka. Natomiast spacerówki później wygodniejsze składane - zajmują mniej miejsca w samochodzie i do samolotu tylko taka wersje wózka możesz wziąć.
Przewijak to u mnie osobny mebel, który od 2019 roku (kiedy pojawila sie starsza corka) jest uzywany non stop.