reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

Cześć dziewczyny! Odkąd zaczął się 5tc zaczęły się mdlosci 😞 od pt ba zmianę śpię i czuję że mi niedobrze... Jeszcze wczoraj dostałam migreny i niestety musiałam ratować się pół tabl paracetamolu 😢 ledwo co pracuję. Trochę wcześnie żeby mówić coś w pracy a na zwolnienie chętnie bym poszła. Jeszcze mi się robi słabo 😞 chyba schudłam i jestem blada. Czy to normalne? Czy może coś mi jest? W sensie anemia czy co tam... wizyta w środę! Ps. Czy któraś z Was ma pakiet z polmedu? Robicie badania ciazowe z pakietu? Ewentualnie polecacie jakiegoś lekarza od nich?

To są normalne objawy ciąży🙂
U mnie w zasadzie od 4 tyg zaczął się jadłowstręt i schudłam z dnia na dzień 3kg, które zaczęłam odrabiać dopiero od 20tc.
Jeśli źle się czujesz i nie dajesz rady pracować to poproś lekarza o L4 przy wizycie serduszkowej.
Zaraz po potwierdzeniu ciąży powinnaś zrobić cały pakiet badań ciążowych w tym morfologię.

reklama
Cześć dziewczyny! Odkąd zaczął się 5tc zaczęły się mdlosci 😞 od pt ba zmianę śpię i czuję że mi niedobrze... Jeszcze wczoraj dostałam migreny i niestety musiałam ratować się pół tabl paracetamolu 😢 ledwo co pracuję. Trochę wcześnie żeby mówić coś w pracy a na zwolnienie chętnie bym poszła. Jeszcze mi się robi słabo 😞 chyba schudłam i jestem blada. Czy to normalne? Czy może coś mi jest? W sensie anemia czy co tam... wizyta w środę! Ps. Czy któraś z Was ma pakiet z polmedu? Robicie badania ciazowe z pakietu? Ewentualnie polecacie jakiegoś lekarza od nich?
Jeśli objawy utrudniają tobie funkcjonowanie to jak najbardziej poproś lekarza o l4. Niestety to ta mniej fajna strona ciąży.
Trzymam kciuki za wizytę w środę 🙂

Marta Ty się w tej ciąży dobrze czujesz co? Już teraz 2 trymest zaczynasz to już wogole super! Robiłaś pappe? Jak wyniki?
Wedlug mnie to w naszym przypadku Asia czy przy adopcji zarodka nie powinni robić testu pappa.
Biorą naszą krew, naszą wagę a wiek dawczyni .....no i komórka nie nasza i potem wylicza komputer te swoje statystyki .W sumie to powinni z tego zrezygnować bo to tylko straszy ciężarne

Wedlug mnie to w naszym przypadku Asia czy przy adopcji zarodka nie powinni robić testu pappa.
Biorą naszą krew, naszą wagę a wiek dawczyni .....no i komórka nie nasza i potem wylicza komputer te swoje statystyki .W sumie to powinni z tego zrezygnować bo to tylko straszy ciężarne
Ale pappa określą też inne rzeczy nie tylko wady genetyczne. Uważam że każdy powinien robić a szczerze to w standardzie powinno być nifty czy inne żeby był spokój 😀 i to przed pappa!
Ja kolejny dzień mdlosci 24h 😉 w pracy pytają czy dobrze się czuje czy mnie coś nie bierze bo wyglądam słabo 😉
Kaja a jak Twoje skurcze?

Ale pappa określą też inne rzeczy nie tylko wady genetyczne. Uważam że każdy powinien robić a szczerze to w standardzie powinno być nifty czy inne żeby był spokój 😀 i to przed pappa!
Ja kolejny dzień mdlosci 24h 😉 w pracy pytają czy dobrze się czuje czy mnie coś nie bierze bo wyglądam słabo 😉
Witaj w grupie ciężarnych 😁 Chociaż Ciebie to na ostro potraktowała ciąża, współczuję tak mocnych mdłości ja swoją mogłam na spokojnie ukrywać przed rodziną i znajomymi .
A skurcze takie mocne miałam tylko raz i wychodzi na to że to przez wzmożone harce młodego były 😂

Jak mi się miło czyta, że masz objawy 😁 to dobrze 😊
Btw trzymam.mocno nadal kciuki ♥️

Mnie lekarz w ogóle odradzał robienie Pappy. Sam o tym nawet nie wspominał tylko ja go zapytałam. Finalnie nie zrobiłam i może dobrze. Byłam na USG prenatalnym i robiłam Nifty.

reklama
Do góry