reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2022

reklama
A lekarz wczoraj dał mi zwolnienie już do 8 grudnia 😁
Trzeba będzie nogi zaciskać jak by się młodemu spieszyło na świat wcześniej 🤣🤣🤣
Ja to bym bardzo chciała, żeby moje dziecię pospieszyło się trochę na świat 😀 żebym świąt w szpitalu nie spędziła!

Zmotywowałaś mnie, koleżanko! W przyszłym tygodniu ogarniam ciuchy babelkow 💪😆

Melduję się po wizycie. Mamy 1600 gram kawalera (a jest 2 tygodnie starszy od córy MamyAnioła😀) , wszystko jest dobrze,
Lekarz powiedział żebym się zaszczepiła na grypę i krztusiec , co o tym sądzicie?

Kaja, szczep się na krztusiec. Są też dostępne szczepionki w ciąży na RSV, drogie jak cholera ale warto. Krztusiec znowu wraca, niedawno zmarło 4 tygodniowe dziecko, które to złapało a nie zdążyło się jeszcze zaszczepić. Jego matka nie szczepiła się w ciąży. Polecam też z całego serca szczepionkę na RSV. Mój syn złapał tego wirusa jak miał rok, skończyło się na zapaleniu płuc i szpitalu. Niestety wirus ten bardzo osłabia płuca na długo i od tego czasu miał już 2 razy zapalenia oskrzeli, 2 razy kolejne zapalenia płuc. Teraz musimy zrobić przerwę od żłobka bo za dużo choruje😔

Hej. To u mnie to samo z liczeniem tygodni jak u ciebie w pierwszej ciąży😁
Z wyprawką idę po kosztach 😂 wózek , łóżeczko i ubranka od znajomych , ubranka wyprane i ułożone w regale już. Muszę dokupić materac do wózka, wanienkę i łóżeczko dostawkę do sypialni no i smoczki butelki i laktator.
Muszę jeszcze ogarnąć wyprawkę do szpitala .

Co do materaca do wózka to polecam na Allegro firmę MMateracy. Robią materace do konkretnych modeli wózków. W razie czego pań z obsługi fantastycznie doradzi. Kupowałam u nich do swojego używanego wózka oraz podkład oddychający do łóżeczka.

Kaja, szczep się na krztusiec. Są też dostępne szczepionki w ciąży na RSV, drogie jak cholera ale warto. Krztusiec znowu wraca, niedawno zmarło 4 tygodniowe dziecko, które to złapało a nie zdążyło się jeszcze zaszczepić. Jego matka nie szczepiła się w ciąży. Polecam też z całego serca szczepionkę na RSV. Mój syn złapał tego wirusa jak miał rok, skończyło się na zapaleniu płuc i szpitalu. Niestety wirus ten bardzo osłabia płuca na długo i od tego czasu miał już 2 razy zapalenia oskrzeli, 2 razy kolejne zapalenia płuc. Teraz musimy zrobić przerwę od żłobka bo za dużo choruje😔
Dzięki za wszystkie rady, już się dowiadywałam cen w aptece ale jeszcze pójdę do lekarza rodzinnego zapytać o te darmowe szczepionki na krztusiec w ciąży w 3 trymestrze ,

20241013_090943.jpg

reklama
Do góry