reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

Tak, będzie Maja. Znowu córka wybrała imię dla rodzenstwa 😀

A jak u Ciebie?

A z takich ciekawostek to wczoraj miałam badanie 3 trymestru - wszystko dobrze. Młoda ma ok 1700g i jest lekko ponad normę. Niemniej jednak lekarz powiedział, że przy mojej tendencji mam się nastawiać psychicznie na porod dużego dzidziusia. Najwyżej pozytywnie się zaskoczę 😀

Dzisiaj z kolei pojechałam do lux medu na szczepienie przeciwko krztusccowi i okazało się jednak, że nie mam tego w pakiecie... lux med... uwielbiam! 😆 dobrze, że trafiłam na sympatyczna babkę, która poleciła mi iść do mojego lekarza i ogarnąć szczepienie na NFZ - z dniem dzisiejszym jest to refundowane dla kobiet w ciazy.
I zaszczepiłaś się?
Bo ja dzisiaj poszłam do rodzinnego to mi powiedzieli żeby się za tydzień dowiadywać bo to dopiero wchodzi .
Mi mój gin wystawił mi receptę na 100 procent na grypę i krztusiec , co by mnie kosztowało ponad 150 zł , dlatego poszłam do rodzinnego ale o recepcie nic nie wspomniałam.

reklama

A jak u Ciebie?

A z takich ciekawostek to wczoraj miałam badanie 3 trymestru - wszystko dobrze. Młoda ma ok 1700g i jest lekko ponad normę. Niemniej jednak lekarz powiedział, że przy mojej tendencji mam się nastawiać psychicznie na porod dużego dzidziusia. Najwyżej pozytywnie się zaskoczę 😀

Dzisiaj z kolei pojechałam do lux medu na szczepienie przeciwko krztusccowi i okazało się jednak, że nie mam tego w pakiecie... lux med... uwielbiam! 😆 dobrze, że trafiłam na sympatyczna babkę, która poleciła mi iść do mojego lekarza i ogarnąć szczepienie na NFZ - z dniem dzisiejszym jest to refundowane dla kobiet w ciazy.
A to miałaś wycieczkę 😉

I zaszczepiłaś się?
Bo ja dzisiaj poszłam do rodzinnego to mi powiedzieli żeby się za tydzień dowiadywać bo to dopiero wchodzi .
Mi mój gin wystawił mi receptę na 100 procent na grypę i krztusiec , co by mnie kosztowało ponad 150 zł , dlatego poszłam do rodzinnego ale o recepcie nic nie wspomniałam.
Zadzwoniłam do swojej przychodni i umówiłam sie na pt. To prawo weszło dosłownie dzisiaj, także przychodnie są pewnie dopiero na etapie zaopatrywania się. A jak że szczepieniem na grypę? Jest refundowane?

Zadzwoniłam do swojej przychodni i umówiłam sie na pt. To prawo weszło dosłownie dzisiaj, także przychodnie są pewnie dopiero na etapie zaopatrywania się. A jak że szczepieniem na grypę? Jest refundowane?
też rodzinny wystawia receptę i jest za darmo ,można przyjąć dwie szczepionki jednocześnie. Szczepionkę na krztusiec moja przychodnia bierze z sanepidu

A jak u Ciebie?

To ile twoje dzieci ważyły po urodzeniu?
Mój jest dwa tygodnie starszy od twojej córy a waży 1600 to raczej na koniec duży nie będzie
U mnie będzie Dominik, mąż wybierał.
Od początku mówił że będzie chłopak
Nawet jak podchodziliśmy do tego ostatniego transferu to procedurę nazywał „projekt Dominik„

To ile twoje dzieci ważyły po urodzeniu?
Mój jest dwa tygodnie starszy od twojej córy a waży 1600 to raczej na koniec duży nie będzie
U mnie będzie Dominik, mąż wybierał.
Od początku mówił że będzie chłopak
Nawet jak podchodziliśmy do tego ostatniego transferu to procedurę nazywał „projekt Dominik„

Córka urodziła się 2 dni po terminie - 4100g
Syn - porod wywoływany tydzień przed terminem - 4170g

reklama
Do góry