reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2022

reklama
MamoAnioła też masz teraz tak że są dni z mniejszą aktywnością dzidzi?
Tak, ale to naturalne, bo maluszek ma już w brzuchu zdecydowanie mniej miejsca. Z córa miałam tak, że były dni, że wgl nie czulam ruchów, nawet ktg wychodziło nieprawidlowo - kazali mi jeść słodycze podczas badania, żeby pobudzić córkę do ruchu 😀 niemniej jednak zwracaj uwagę czy ruchy są wyczuwalne. Lepiej nie bagatelizować ich braku.

Tak, ale to naturalne, bo maluszek ma już w brzuchu zdecydowanie mniej miejsca. Z córa miałam tak, że były dni, że wgl nie czulam ruchów, nawet ktg wychodziło nieprawidlowo - kazali mi jeść słodycze podczas badania, żeby pobudzić córkę do ruchu 😀 niemniej jednak zwracaj uwagę czy ruchy są wyczuwalne. Lepiej nie bagatelizować ich braku.
Masz już imię dla córci?

reklama
Masz już imię dla córci?
Tak, będzie Maja. Znowu córka wybrała imię dla rodzenstwa 😀

A jak u Ciebie?

A z takich ciekawostek to wczoraj miałam badanie 3 trymestru - wszystko dobrze. Młoda ma ok 1700g i jest lekko ponad normę. Niemniej jednak lekarz powiedział, że przy mojej tendencji mam się nastawiać psychicznie na porod dużego dzidziusia. Najwyżej pozytywnie się zaskoczę 😀

Dzisiaj z kolei pojechałam do lux medu na szczepienie przeciwko krztusccowi i okazało się jednak, że nie mam tego w pakiecie... lux med... uwielbiam! 😆 dobrze, że trafiłam na sympatyczna babkę, która poleciła mi iść do mojego lekarza i ogarnąć szczepienie na NFZ - z dniem dzisiejszym jest to refundowane dla kobiet w ciazy.

Do góry