reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

@marzycielko @Kaja356
Mogłybyście podpowiedzieć od czego ruszyć immunologię? Macie jakąś listę badań? Jakiegoś specjalistę, którego możecie polecić?
Jestem po drugim nieudanym transferze i próbuję wymyślić jakiś dalszy plan działania.
Allo mlr i cross match to mi zlecił docent paśnik . Oba badania kosztują ponad 1000zł za całość , to się pobiera krew u obu partnerów razem
Resztę jak znajdę to wstawię, do docenta czekałam ponad pół roku i w międzyczasie robiłam badania u immunolog w Lublinie

reklama
@marzycielko @Kaja356
Mogłybyście podpowiedzieć od czego ruszyć immunologię? Macie jakąś listę badań? Jakiegoś specjalistę, którego możecie polecić?
Jestem po drugim nieudanym transferze i próbuję wymyślić jakiś dalszy plan działania.
hej,
mi lekarz zalecil zbadac:
immunofenotyp
KIR
HLAC
CBA
HLAC (partner)
p/ciała p/plemnikowe (partner)
ALLO MLR (para)
Cross Match (para)

nasza pani doktor współpracuje z immunologiem dr. Sydorem wiec umowilam sie do niego na wizyte, rowniez do niego mam najblizej

@marzycielko @Kaja356

Polecam najpierw wykluczyć wszystkie przyczyny ginekologiczne przed badaniem immunologii. Jakiej klasy były zarodki?
Polecam zrobić histeroskopię z pobraniem wycinków, aby sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego w macicy nawet utajonego.
Można też zbadać kiry. Przy AA lub braku kiru implantacyjnego 2DS1 może być konieczność włączenia wlewu z Accofilu przed transferem.

Hejka. U mnie Macierzyństwo niestety okazało się bardzo trudnym doświadczeniem. Kocham synka nad życie ale niestety ... jego potrzeby oraz bardzo trudna natura przerosły moje możliwości ( myślę, że mam już depresje i tylko kwestia czasu kiedy będą leki). Szczerze w najgorszych koszmarach , po tych wszystkich staraniach i przejściach aby stać się mama, nie sądziłam , że będę tak fizycznie i psychicznie zruinowana kiedy nia juz bede. Moje dziecko to chyba jedna z cięższych wersji high needa.. Wszystko mu nie pasuje..Non stop tylko jęki, stekania, placze i krzyki. Jest tak z 90% czasu...Mimo iz niebawem 10 miesiąc nie jestem nadal w stanie zrobić spokojnie czegokolwiek... Nie przespałam też ciągiem dłużej niż 2h. Jestem wrakiem po prostu.. i szczerze .. ..modlę się żeby czas płynął jak najszybciej...
Hej dziewczyny! Hej @Strusio85 !
Strasznie długo tu nie zaglądałam..ale u nas czas tak pędzi tyle się dzieje..wróciłam do pracy a raczej poszłam do nowej..teraz zmieniamy się ze starym przy opiece nad małym I praktycznie widujemy się tylko parę godzin wieczorami ale trudno..coś za coś😉poza tym też wieczorami że to nie jest rozwiązanie na stałe.
Mały rośnie jak szalony, dzisiaj mija 11 miesięcy jak się pojawił na świecie 😇
Mnie macierzyństwo tez zaskoczyło ale z kolei mega pozytywnie...nie sądziłam że tak pokocham to co się dzieje i bycie mamą.Nigdy nie miałam silnego instynktu macierzyńskiego a tu nagle boom!
Mały jest przekochany chociaż potrafi podnieść cisnienie..Oj potrafi🤭

My mamy jeszcze 3 zarodki i Strasznie mnie męczy fakt że raczej nie będziemy podchodzić do kolejnych procedur..a przynajmniej nie w najbliższej przyszłości..w tym roku jeszcze stuknie mi 4dychy a to już mnie totalnie stresuje jeśli chodzi o ewentualną ciążę.
Ale...zobaczymy co los nam szykuje 😉jak to mówią..nigdy nie mów nigdy 😃

Dobra..zawijam się myć I spać pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie

Ps.strusio..głowa do góry..czasem bywa tak że musi być źle żeby potem było dobrze 😉 wierzę że wszystko się ułoży u Ciebie.sciskam i przesyłam dobra energie

Hejka. U mnie Macierzyństwo niestety okazało się bardzo trudnym doświadczeniem. Kocham synka nad życie ale niestety ... jego potrzeby oraz bardzo trudna natura przerosły moje możliwości ( myślę, że mam już depresje i tylko kwestia czasu kiedy będą leki). Szczerze w najgorszych koszmarach , po tych wszystkich staraniach i przejściach aby stać się mama, nie sądziłam , że będę tak fizycznie i psychicznie zruinowana kiedy nia juz bede. Moje dziecko to chyba jedna z cięższych wersji high needa.. Wszystko mu nie pasuje..Non stop tylko jęki, stekania, placze i krzyki. Jest tak z 90% czasu...Mimo iz niebawem 10 miesiąc nie jestem nadal w stanie zrobić spokojnie czegokolwiek... Nie przespałam też ciągiem dłużej niż 2h. Jestem wrakiem po prostu.. i szczerze .. ..modlę się żeby czas płynął jak najszybciej...
Strusio a próbowaliście szukać pomocy np. U psychologa dziecięcego?
Ewentualnie specjalista od terapii sensorycznej, z tymże to może być jeszcze wcześnie na jakąkolwiek diagnozę.

U nas za to odkąd Młody poszedł w styczniu do żłobka to posypała się na nas lawina chorób😬
Nie jestem nawet w stanie na razie wrócić do pracy.

Zgadzam się z Jennn, poszukaj pomocy. Nie wiem czy bym jednak nie zaczęła od neurologa dziecięcego. Ja byłam z pierwszym synem i dostałam masę skierowań m.in. EEG we śnie. Jednocześnie fizjo lub osteopata niektórym pomaga w takich sytuacjach. Dodam że teraz mam 3 tygodniowego Szkraba i z perspektywy czasu, pierwszy to chyba miał refluks i dlatego mieliśmy problemy różne i dalej mamy neurologopedyczne, jadł co 2-3 h, mało spał, wszędzie musiał być ze mną, miałam maty na których go kładłam w łazience, kuchni, gotowałam i zabawiałam. Za to Szkrab teraz to książkowy noworodek i nie pamiętam, by Pierwszy miał w ogóle taki okres spokojny, jak mamy teraz.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Hej @Strusio85 !
Strasznie długo tu nie zaglądałam..ale u nas czas tak pędzi tyle się dzieje..wróciłam do pracy a raczej poszłam do nowej..teraz zmieniamy się ze starym przy opiece nad małym I praktycznie widujemy się tylko parę godzin wieczorami ale trudno..coś za coś😉poza tym też wieczorami że to nie jest rozwiązanie na stałe.
Mały rośnie jak szalony, dzisiaj mija 11 miesięcy jak się pojawił na świecie 😇
Mnie macierzyństwo tez zaskoczyło ale z kolei mega pozytywnie...nie sądziłam że tak pokocham to co się dzieje i bycie mamą.Nigdy nie miałam silnego instynktu macierzyńskiego a tu nagle boom!
Mały jest przekochany chociaż potrafi podnieść cisnienie..Oj potrafi🤭

My mamy jeszcze 3 zarodki i Strasznie mnie męczy fakt że raczej nie będziemy podchodzić do kolejnych procedur..a przynajmniej nie w najbliższej przyszłości..w tym roku jeszcze stuknie mi 4dychy a to już mnie totalnie stresuje jeśli chodzi o ewentualną ciążę.
Ale...zobaczymy co los nam szykuje 😉jak to mówią..nigdy nie mów nigdy 😃

Dobra..zawijam się myć I spać pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie

Ps.strusio..głowa do góry..czasem bywa tak że musi być źle żeby potem było dobrze 😉 wierzę że wszystko się ułoży u Ciebie.sciskam i przesyłam dobra energie
Tyyyy.....ja też ma 40 w tym roku a muszę swój jedyny zarodek z zimowiska zabrać 😀

reklama
Do góry