reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Jak tam Mamuśki rośniecie?
Mi sie marzy drugie ale oczywiście pozostanie w sferze marzeń…
Na razie mam sukces - w weekend nastąpiło odsmoczkowanie! W efekcie Diablica śpi na mnie i mam zero wolnych wieczorów ale i tak się ciesze…
U nas 3 miesiące strzeliły. Wszystkie skoki rozwojowe były bardzo odczuwalne 😂
Zaczynam wprowadzać jej rutynę nocnego spania , mleko po 19 i spać , i tak śpi do 2-3 . chociaż zdarza jej się usnąć na noc po mleku o 16.30 to wtedy ja krócej śpię 🤣
W dzień też ma jedną dłuższą drzemkę 2-2.5 godziny tak od 11-12
Problemy z brzuchem się skończyły a refluks był chyba wynikiem niewykształconego układu pokarmowego. Teraz to jest złote dziecko, śmieje się i gaworzy. No ma oczywiście czasem humory jak to baba😂.
Ja tam o drugim dziecięciu nie myślę , jedno mi wystarczy zwłaszcza że lekarz mi powiedział że kolejna ciąża będzie ciążą wysokiego ryzyka . no i wiek już nie ten. Pannę będziemy chrzcili w lany poniedziałek

reklama
Ja za to szykuje się na krzywa cukrową. Idę jutro lub po jutrze. U nas straszne wiatry i źle się przez to czuję. Głowa boli i mam duże zmęczenie takie jak w pierwszym trymestrze 🤔 trzymajcie kciuki żebym nie zwymiotowała glukozy!

A ja witam się znowu ze szpitala …😕
W piątek od rana miałam wysokie ciśnienie
Napisalam SMS do lekarki i kazała przyjechać
Dostałam dogepyt , ale modyfikuja Migo bo cały czas skacze, wczoraj wieczorem miałam. 130/90 a rano po przebudzeniu 154/100 🤷‍♀️
Stan przedrzucawkowy na pewno nie jest
Ale rano na dzisiejszym obchodzie powiedziały że mają wyniki z wymazów i wyszła ureoplazma - na co dostałam antybiotyk
Skąd się to dziadostwo wzielo
Leżałam w Rzeszowie na początku lutego i było czysto ☹️

Dostałam dogepyt , ale modyfikuja Migo bo cały czas skacze, wczoraj wieczorem miałam. 130/90 a rano po przebudzeniu 154/100 🤷‍♀️
Ale rano na dzisiejszym obchodzie powiedziały że mają wyniki z wymazów i wyszła ureoplazma - na co dostałam antybiotyk
Wow, u nas z takim cisnieniem nie byloby szans na ustawienie w szpitalu :) mam nadzieje, że szybko wyjdziesz! Trzymaj sie tam

To trzymamy kciuki żeby ustabilizowali ciśnienie! Jesteś pod opieką i w razie gdybyś musiała rodzic to już Maluszek w miarę duży jest. Czytałam statystyki przeżywalności to u Ciebie to już chyba 95%. Obyś szybko wyszła 😀
Słuchaj a to nie przez pogodę? Ja się słabo czuję ostatnio, przez wiatry i ocieplenie. Nawet musiałam brać tabletkę na ból głowy i jakaś bardzo zmęczona jestem. Na szczęście ciśnienie u mnie ok.
Ja dzisiaj czekam na wyniki krzywej cukrowej.

To trzymamy kciuki żeby ustabilizowali ciśnienie! Jesteś pod opieką i w razie gdybyś musiała rodzic to już Maluszek w miarę duży jest. Czytałam statystyki przeżywalności to u Ciebie to już chyba 95%. Obyś szybko wyszła 😀
Słuchaj a to nie przez pogodę? Ja się słabo czuję ostatnio, przez wiatry i ocieplenie. Nawet musiałam brać tabletkę na ból głowy i jakaś bardzo zmęczona jestem. Na szczęście ciśnienie u mnie ok.
Ja dzisiaj czekam na wyniki krzywej cukrowej.
Ja nawet nie wiem jaka pogoda za oknem
Bo mamy oklejone okno 😃
Czuję że poleżę tu chwilkę ..😞
Dziś 164/99 miałam najwyżej
I stresuje mnie ta ureoplasma

reklama
Do góry