reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

reklama
Ja póki co odzyskałam kolejny stracony kilogram 💪 u mnie póki co wszystko idzie w brzuch 🤪..ale patrząc jak mi ostatnio apetyt dopisuje przez brak mdłości ...to długo to chyba nie potrwa 🤣

Też mam nosa jak pies. Mam wrażenie, że ludzie się nie perfumuja pdikajac 2,3razy. .. tylko wylewają na siebie całe wiadro perfum 🤣
To cieszę że nie tylko ja tak mam z tym nosem 🤭ja zawsze miałam dobry węch..do tego stopnia ze stary się śmiał że powinnam trufli szukać i byśmy miliony zarabiali 🤣
Ale teraz to juz przesada co sie dzieje🤣

Witaj 🤗
Podobna historia do mojej! U mnie również ostatni, 'najsłabszy' zarodek okazal sie jednak tym najsilniejszym - ma dziś 3 lata i jest żywiołową, piekna dziewczynka. Widze, ze te ostatnie zarodki lubia zaskakiwac 😃 Natomiast efekt drugiej procedury leży właśnie przyssany do piersi 😀💙 ile zarodków udało Ci się uzyskać? Masz jeszcze jakieś mrozaczki? Kciuki za zbliżającą się bete!!!
Oh! Cudownie! Moje gratulacje!
Coś kojarzę, że zarówno Twoja, jak i moja droga do rodzicielstwa była wyjątkowo wyboista.
Jeśli chodzi o liczbę zarodków, to nawet nie znam jeszcze odpowiedzi. Moje podejście bardzo się zmieniło od pierwszej procedury, kiedy dzwoniłam co drugi dzień do embriologii 😅 w dniu transferu było 5 zarodków, które jeszcze się rozwijały (na 3 dzień). Biorąc pod uwagę, że nasienie jest z biopsji, ta liczba może zmaleć do 0.
Poprosiłam lekarza, żeby dał mi znać jak finalnie wygląda sytuacja w momencie wizyty po teście bety.
Podchodząc do szczęśliwego transferu nie miałam już nadziei i się udało, więc teraz też wolę wszystko obchodzić trochę bokiem 😉

Dziewczyny, czy któraś moze krwawiła trochę po transferze?
Ja krwawiłam pare dni po 1szym usg bo miałam w 6 tyg i ten pierwszy był dopochwowo a potem w 7 tyg ale to nie trwało dlugo...może godzinke za każdym razem
W sumie to chyba bardziej płomieniejak krawienie było za pierwszym razem..bo za drugim to az bylismy na pogotowiu bo się bałam ze juz po wszystkim...ale na szczęście nie 😊 możliwe ze to tez bylo plemienie implantacyjne 🤷‍♀️

Hej Basiu
1szy trymestr prawie cały przeleżałam na kanapie...ogromnie chciało mi się spać i jeść.Jak przegapiłam pore karmienia 😜bo musiałam jeśćco 2 godziny to wtedy była masakra...wtedy to już tylko mogłam zjeść ziemniaki ze śmietaną albo chleb z masłem..na wszystko inne reagowałam 🤢
W 7 tygodniu miałam zabookowany 2 tygodniowy urlop i cały przespałam..nie byłam w stanie nawet na 30 min spacer pójść...im bliżej 2 trymestru tym lepiej sie czułam...także i u Ciebie minie kochana 😉tego Ci życzę 😉

Hej Basiu
1szy trymestr prawie cały przeleżałam na kanapie...ogromnie chciało mi się spać i jeść.Jak przegapiłam pore karmienia 😜bo musiałam jeśćco 2 godziny to wtedy była masakra...wtedy to już tylko mogłam zjeść ziemniaki ze śmietaną albo chleb z masłem..na wszystko inne reagowałam 🤢
W 7 tygodniu miałam zabookowany 2 tygodniowy urlop i cały przespałam..nie byłam w stanie nawet na 30 min spacer pójść...im bliżej 2 trymestru tym lepiej sie czułam...także i u Ciebie minie kochana 😉tego Ci życzę 😉
To jednak nie tylko ja mam takie objawy:) też tylko cały czas jem i śpię:) mam za oknem sklep ale nie mam siły nawet się przejść po cokolwiek, żeby chociaż trochę się poruszać. A czy też miałaś problem z zaparciami?? Jeśli tak, to jak sobie z nimi radzilas??

Pozdrawiam

Widzę że przenioslyscie się tutaj dziewczyny z kafeterii. Chcialam sie tylko podzielić nowina że po 2 dzieciaczkach z in vitro właśnie wpadłam i spodziewam się prawdopodobnie bliźniaków 😊 poki co są 2 pęcherzyki ciazowe kto by przypuszczał że po tylu latach starań w ciągu 4 lat będziemy mieli 4 dzieci 🤣

reklama
Widzę że przenioslyscie się tutaj dziewczyny z kafeterii. Chcialam sie tylko podzielić nowina że po 2 dzieciaczkach z in vitro właśnie wpadłam i spodziewam się prawdopodobnie bliźniaków 😊 poki co są 2 pęcherzyki ciazowe kto by przypuszczał że po tylu latach starań w ciągu 4 lat będziemy mieli 4 dzieci 🤣
To świetna wiadomość!:) Gratulacje:)

Do góry