Szkoda że Pani wcześniej się nie poradziła kogoś. Niestety w invitro czasami tak jest. Transfer nie gwarantuje ciąży nawet u płodnej kobiety wiem to po sobie.Pani Doroto to nie oni nie chcieli tych zarodków zamrozić tylko Ja , byłam tak pewna ze się uda za pierwszym razem ...
reklama
Niestety tak to jest. In vitro nie daje pewności ciąży nawet u kobiety płodnej.Pani Doroto to nie oni nie chcieli tych zarodków zamrozić tylko Ja , byłam tak pewna ze się uda za pierwszym razem ...
Kasia19881988
Fanka BB :)
Ja dziś nie mogłam spać , dlaczego nie podsłuchałam się wewnętrznego głosu który mówił może lepiej zamrozić ?!
Aj jak teraz sobie pomyśle ze będę brała to wszystko od początku te zastrzyki później narkoza itp...jestem załamana
Aj jak teraz sobie pomyśle ze będę brała to wszystko od początku te zastrzyki później narkoza itp...jestem załamana
Kasia19881988
Cześć wszystkim , dzisiaj zrobiłam BETĘ i niestety nic nie wykazała :-(
No niestety, ale próbujemy dalej
Mam nadzieje ze w końcu się uda ...
Ja dziś nie mogłam spać , dlaczego nie podsłuchałam się wewnętrznego głosu który mówił może lepiej zamrozić ?!
Przykro mi bardzo Trzymam kciuki za kolejne podejście !!Cześć wszystkim , dzisiaj zrobiłam BETĘ i niestety nic nie wykazała :-(
Kasia19881988
Dziękuje , nawet nie zdawałam sobie sprawy jak to pomaga jak miałam się gdzie wyżalić . Dziękuje za słowa otuchy i za wsparcie
Bardzo mi przykro. In vitro to nie jest tak skuteczna metoda jak się wszystkim wydaje. Tak samo selekcja - wybór zarodków do transferu. Bywa, ze te najlepsze nie dają ciąży a te gorsze tak bo tylko one były zdrowe genetycznie. Niestety morfologia zarodka niczego nie mówi - prócz tegu,ze ładnie wyglada.Dziękuje , nawet nie zdawałam sobie sprawy jak to pomaga jak miałam się gdzie wyżalić . Dziękuje za słowa otuchy i za wsparcie
wiele par doznaje szoku gdy pierszwszy transer się nie udaje, bo przecież in vitro to taka skuteczna metoda. No wcale nie dla 30latki procedura ( czyli świeże i mrożone transfery) to 60% sukcesu. Jak masz 42 skuteczność in vitro spada do kilku procent ok 8%. No, ale wtedy stosuje się dodatkowe metody jak PGS, żeby transferować odrazu zdrowe zarodki. Trzymam kciuki próbujcie dalej ;-) naprawdę nie wielu ludziom się udaje za pierszym razem. Ważne ze się udaje....
Kasia19881988
Jeszcze mnie zastanawia jedno moje TPO o wyniku 1630 !!! Max 60
Byłam na konsultacji tez w innej klinice niepłodności w Białymstoku ,,Bocian” tam profesor powiedział ze nie ma żadnych przeciwskazań , ale jak tylko wejdziesz w internet i wpiszesz TPO wysokie tarczyca w normie to od razy wyskakuje ze organizm toczy ze sobą walkę !! Możesz mieć alergie , nietolerancję itp...
problem z zapłodnieniem ( tez in vitro )
Nie jestem lekarzem i wiem ze czytanie w internecie to jest to co lekarze u pacjentów nie lubią najbardziej , ale ja na prawdę tego nie rozumiem ...
A dodam ze byłam u endokrynologa , zbadał TSH T4 T3 USG tarczycy i nadnercza wszystko jest w normie ....
Już nie wiem gdzie mam szukać pomocy aby ktoś uregulował mi te przeciwciała !!
Byłam na konsultacji tez w innej klinice niepłodności w Białymstoku ,,Bocian” tam profesor powiedział ze nie ma żadnych przeciwskazań , ale jak tylko wejdziesz w internet i wpiszesz TPO wysokie tarczyca w normie to od razy wyskakuje ze organizm toczy ze sobą walkę !! Możesz mieć alergie , nietolerancję itp...
Nie jestem lekarzem i wiem ze czytanie w internecie to jest to co lekarze u pacjentów nie lubią najbardziej , ale ja na prawdę tego nie rozumiem ...
A dodam ze byłam u endokrynologa , zbadał TSH T4 T3 USG tarczycy i nadnercza wszystko jest w normie ....
Z jakiegoś powodu wystartowaluscie z in vitro. Tarczyca to nie jest najwyższy problem obecnie o ile taki w ogóle jest oprócz głównej przyczyny niepłodności. Większość zarodków ma wady genetyczne ogółem nie tylko po in vitro dlatego 30latka zdrowa ma tylko 30% szans na zajście w ciąże. Szacuje się ze u „zdrowych” ludzi zapłodnienie 4 komórek zakończy się urodzeniem dziecka. In vitro pomaga tylko stworzyć embrion nie czyni go lepszym ani gorszym. Rozdanie już było czesc materiału genetycznego od matki a druga od ojca. A tutaj mogło się tyle zdarzyć... wadliwy genetycznie zarodek się nie zaimplantuje tak jesteśmy skonstruowane. A jaka była morfologia tych dwóch zarodków?Jeszcze mnie zastanawia jedno moje TPO o wyniku 1630 !!! Max 60
czy to były morule kompaktujaca ? czy nie kompaktujace jakiej klasy A,B,C? In vitro to tez diagnostyka jakiej jakości są plemniki i komórki jajowe.
reklama
Kolendra29
mnie tez bardzo bolała głowa około 3 dni a udało sięTest mam wykonać w środę , trochę martwi mnie ten ból głowy bo w sumie przed okresem tez mnie boli głowa