reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

22 dni po transferze 5-dniowego zarodka

reklama
A o „młodszej ciazy” mówimy między innymi wtedy kiedy obraz z usg nie zgadza się z wiekiem ciąży liczonym z ostatniej miesiączki a z tego co wiem (aż sprawdziłam) wiek ciąży po in vitro również obliczany jest na podstawie daty ostatniej miesiączki. Więc owszem, można mówić o „młodszej ciąży” i tak jak w innych przypadkach ta „młodsza ciąża” może w kilka dni pięknie wszystko nadrobić i wszystko się będzie zgadzało.

Autorko, te pierwsze tygodnie są najtrudniejsze bo wiadomo, czekamy na pęcherzyk, zarodek, serduszko, potem (mam wrażenie) jest troszkę łatwiej.
Wierze, że u ciebie będzie wszystko dobrze, nowe życie potrzebuje czasu. I w miarę możliwości staraj się podejść ze spokojem, dużo siły dla ciebie ! ☺️
wiek ciąży z in vitro najdokładniej oblicza się na kalkulatorze na podstawie dnia transferu i wieku zarodka

I żeby była jasność to uważam ze autorka postu jak najbardziej ma szanse za kilka dni zobaczyc zarodek a nawet i serduszko za co ogromnie trzymam kciuki , 22dpt to jeszcze bardzo wczesna ciąża dlatego tez lekarze zalecają wykonać pierwsze usg dopiero po 30 dpt
według statystyk beta 5dniowego zarodks 22dpt powinna wynosić 5400-19500. Przy min 10000 widać serce

Ja mam akurat ciążę naturalne, ale w jednej było od razu widać pęcherzyk i zarodek, a w drugiej już myslalam, ze puste jajo, dopiero pod pewnym kątem sie udalo, i jakoś ogólnie wolniej w tej ciąży wszystko trwa, pani dr powiedzilas tylko "no widzi Pani, w każdej ciazy inaczej". :)

Do góry